lubo69 Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 @blekit, jesteś mi winny 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 7 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 I co narobiłeś blekit.Teraz jak wkleiłeś to zdjęcie, lubo69 stwierdzi, że potrzebuje wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 7 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2015 Hehe... ach te poniedziałki...każdy ma dobry humor po weekendzie:) Panowie, nie ma co się powstrzymywać od zakupów;) Dzięki Wam za miłe słowa! @Shenkt - przepraszam, ale mamy małe opóźnienie, ponieważ realizujemy na bieżąco zamówienia (głównie bespoke) i w związku z tym, jeśli nic po drodze się nie wydarzy to krawaty będą w sklepie za tydzień. Miłego dnia Panowie! Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 13 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2015 Drodzy Forumowicze, krawaty z wełny są już dostępne w naszym sklepie:) https://embassyofelegance.com/pl/c/WELNA/78 Zakładka bespoke będzie uzupełniona jutro. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Zakładka bespoke została uzupełniona:). Dodatkowo, chciałbym Was poinformować, że od 23 do 27 grudnia nas nie będzie, więc zamówienia złożone w tym czasie realizujemy po powrocie. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Ale maile to chyba będziecie "obrabiać" w tych dniach? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 E tam, dajcie Pawłowi odpocząć; jeszcze się wypali zawodowo, przerzuci na produkcję sznurka do snopowiązałek bespoke i gdzie ja będę krawaty kupował? Ale zdjęcie wigilijne fajne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 15 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Spokojnie... na razie daleka droga do wypalenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 E tam, dajcie Pawłowi odpocząć; jeszcze się wypali zawodowo, przerzuci na produkcję sznurka do snopowiązałek bespoke i gdzie ja będę krawaty kupował? Ale zdjęcie wigilijne fajne:-) Za to wiesz, gdzie byś wtedy kupował sznurek do snopowiązałek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Dotarła do mnie wczoraj trzecia "bispołkowa" grenadyna fina, tym razem zielona. Moja pierwsza myśl po rozpakowaniu pudełka: "Jeszcze tylko pięć i będę mieć je wszystkie!". Musicie pomyśleć nad jakimś rocznym abonamentem np. na 1 albo 2 krawaty miesięcznie Po raz kolejny z całego serca polecam forumowiczom EoE! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 A na czym polega jej bispołkowość, jeśli można zapytać? Ma niestandardowe wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Trzy razy w "hed kłarter" EoE na przymiarce był. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 swordfishtrombone: Tak, wymiary. Jestem dosyć niski (178 cm), więc potrzebuję trochę krótszych krawatów niż standardowe 150 cm. Wypełnienie standardowe w zupełności mi odpowiada więc nie testuję innych dostępnych opcji Zamawiany w sklepie w zakładce "bespoke", dlatego tak napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gratek Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 178cm to chyba minimalnie powyżej średniej krajowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 swordfishtrombone: Tak, wymiary. Jestem dosyć niski (178 cm), więc potrzebuję trochę krótszych krawatów niż standardowe 150 cm. Wypełnienie standardowe w zupełności mi odpowiada więc nie testuję innych dostępnych opcji Zamawiany w sklepie w zakładce "bespoke", dlatego tak napisałem. Średni wzrost mężczyzny w Polsce to 177,5 cm. 150 cm to zdecydowanie zbyt długi krawat na przeciętnego Polaka. To jedna z patologii naszego rynku, jak zbyt wysoki górny guzik w marynarkach, koszmarny design butów itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 150 cm jest OK, jeżeli się wiąże Windsora. A ponieważ większość Polaków wiąże tylko taki węzeł (mi też się czasem zdarza na formalne okazje, nie pałam tak jak niektórzy forumowicze świętym oburzeniem na widok tego węzła ) to i krawaty są za długie. edycja: do tego dochodzi jeszcze obwód szyi. Ja mam 38 cm, ktoś o moim wzroście i kołnierzyku np. 41-42 już spokojnie mógłby używać krawata o długości 150 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 No właśnie, też mi się nasunęła ta refleksja. Ja mam 182 cm, kołnierzyk 40-41 i stosunkowo krótkie nogi (więc załóżmy, że potrzebuję krawata tej długości, co mężczyzna o średniej budowie przy wzroście 185 cm), a w standardowm krawacie zawiązanym 4-in-handem na dobrą długość obie końcówki idealnie się pokrywają, lub krótsza wystaje "na paznokieć" (tak max. 5 mm, co mi nie przeszkadza). Więc istotnie, ktoś niższy potrzebuje z pewnością krótszego krawata. Muszę to porównać z krawatami, które kupiłem we Francji, ale myślę, że mają tę samą długość. A Francuzi są na moje oko zdecydowanie niżsi od Polaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Jak ktoś lubi double Windsor, to rzeczywiście przyda się kilka centymetrów i 150 cm może być na styk. Natomiast np. Drake's robi krawaty ze standardowa długością 147 cm - i to jest IMHO długość bardziej sensowna. Ja od kiedy zacząłem nosić spodnie z wyższym stanem, oraz wiązać krawat 4inhad, przekonałem się, że wszystkie moje krawaty są za długie. O podobnym problemie pisał kiedyś Tomek Miler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Dlatego jednym z wielu powodów, dla których tak lubię EoE jest możliwość wybrania długości krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Czy można się spodziewać dostawy granatowej grenadyny fina w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Grenadyna będzie uzupełniona w drugiej połowie stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Dziękuję, niestety zamówić muszę do 9 stycznia :/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 28 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 A na czym polega jej bispołkowość, jeśli można zapytać? Ma niestandardowe wymiary? swordfishtrombone: Tak, wymiary. Jestem dosyć niski (178 cm), więc potrzebuję trochę krótszych krawatów niż standardowe 150 cm. Wypełnienie standardowe w zupełności mi odpowiada więc nie testuję innych dostępnych opcji Zamawiany w sklepie w zakładce "bespoke", dlatego tak napisałem. Sam też ustalam długość krawatów. Noszę spodnie z wysokim stanem, więc krawaty o długości 150 cm są za długie przy węźle prostym (mam 180 cm wzrostu, ale chudą szyję ). W przypadku grenadyny dodatkowo materiał ulega rozciąganiu w trakcie użytkowania. Udało mi się też wypracować z EoE odpowiednie proporcje jeżeli chodzi o szerokość krawata - lubię gdy węzeł jest "wysoki", dzięki temu w odpowiednim miejscu krawat jest szerszy niż ze standardowego szablonu. @Zajac Poziomka Spróbuj wypełnienia lekkiego dla grenadyny . Według mnie jeszcze lepiej się wiąże krawat niż z wypełnieniem standardowym. Dla mnie to nawet mogłoby być jeszcze lżejsze wypełnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 28 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2015 Też się pochwalę Fioletowa grenadyna grossa ze standardowym wypełnieniem dotarła do mnie jeszcze przed Świętami. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi