Embassy of Elegance Napisano 18 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Poniżej kilka krawatów z drukowanego jedwabiu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Moje zamówienie zostało zrealizowane w tempie ekspresowym. Krawat zamówiony w opcji bespoke w piątek po południu dotarł we wtorek. Co prawda tylko długość była inna od standardu, ale to nie zmienia faktu, że myślałem, że poczekam na niego z tydzień. Otrzymałem pomoc w wyborze wypełnienia nawet po godzinach pracy sklepu. Zdjęcia na stronie nie do końca oddają kolor materiału, w rzeczywistości jest bardziej nasycone. Zdjęcia w pierwszych postach tego wątku lepiej oddają kolor. Ponadto, piękne opakowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 18 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Poniżej kilka krawatów z drukowanego jedwabiu:). Podoba mi się ten brązowy. Pierwszy na pierwszym zdjęciu to brąz, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 18 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Moje zamówienie zostało zrealizowane w tempie ekspresowym. Krawat zamówiony w opcji bespoke w piątek po południu dotarł we wtorek. Co prawda tylko długość była inna od standardu, ale to nie zmienia faktu, że myślałem, że poczekam na niego z tydzień. Otrzymałem pomoc w wyborze wypełnienia nawet po godzinach pracy sklepu. Zdjęcia na stronie nie do końca oddają kolor materiału, w rzeczywistości jest bardziej nasycone. Zdjęcia w pierwszych postach tego wątku lepiej oddają kolor. Ponadto, piękne opakowanie. Cieszę się, że jesteś zadowolony;). Szyliśmy twój krawat w weekend, żeby był jak najszybciej:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 18 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2015 Podoba mi się ten brązowy. Pierwszy na pierwszym zdjęciu to brąz, prawda? Tak to brąz:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 29 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Drukowanego jedwabiu ciąg dalszy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 7 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Chciałbym Was poinformować, że krawaty z drukowanego jedwabiu są już dostępne w sklepie. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 7 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Zapomniałem dodać, że jest jeszcze grenadyna grossa w kolorze koniakowym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Przy okazji zapytam. Czy jeżeli jest dostępny krawat z drukowanego jedwabiu, ale materiał nie jest dostepny w opcji bespoke, to byłaby możliwość skrócenia tego gotowego krawata? Jeżeli tak, to czy cena byłaby identyczna jak bespoke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 7 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Jest możliwość skrócenia gotowego krawata. Cena jak dla standardowego bespoke. Co do szczegółów zamówienia zapraszam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 A czy jest możliwość uszycia muchy z wybranego drukowanego jedwabiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 7 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Tak. O szczegółach możemy pogadać na privie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Jezeli to zbyt duża dygresja to prosze usunąć moj post. Aczkolwiek jestem po lekturze całego tematu, z racji pilnych poszukiwań krawatu i niesamowice podoba mi się postawa Pawła.Ogromna pokora - super, tak trzymaj! Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 8 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Dziękuję za miłe słowa . Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 12 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 Za kilka dni będą w sklepie dostępne krawaty z drukowanej wełny. Jest to lekka wełna, którą z powodzeniem można nosić cały rok. Jako wypełnienie użyliśmy lekką wełnę + bawełnę. Poniżej zdjęcie jednego z krawatów. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 12 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2015 piękny krawat i ładny zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 W związku z tym, iż okazało się, że mój wpis w wątku 7 fold vs 3 fold okazał się wpisem o charakterze reklamowym ( chociaż moją intencją było, aby ten wpis był edukacyjny), został usunięty przez Moderatora. Zatem napiszę moje spostrzeżenia jeszcze raz (wybaczcie jeśli nie użyję tych samych słów). Poniżej kilka zdjęć uszytego przez nas klasycznego 7 folda z grenadyny fina (bez wypełnienia z rolowanymi brzegami). Kilka spostrzeżeń: 1. Tak jak myślałem, krawat jest bardzo zbliżonej grubości co 3 fold z wypełnieniem (wełna + bawełna). 2. Węzeł jest średniej wielkości (myślałem, że będzie większy). 3. Krawat jest lżejszy, aniżeli 3 fold z wypełnieniem. 4. Wiążąc krawat uzyskujemy bardzo ładną łezkę. Muszę przyznać, że potrzebowałem kilka prób (około 5 min), aby "wyczuć" krawat. Z racji tego, że krawat nie ma wkładu, tylko sam jedwab, jest bardziej "plastyczny". Grenadyna sama w sobie taka jest (w szczególności fina), jednakże brak wkładu potęguję tę właściwość. 5. Po zawiązaniu "formujemy" krawat do około 15cm poniżej łezki, aby przywrócić jego kształt. Zajęło mi to około 15 sekund. 6. Musimy mieć świadomość, że rolowane brzegi "przebijają" przez materiał na przestrzeni około 15 cm poniżej metki (zdjęcie nr 4). Gdy marynarka jest zapięta tego nie widać. Możemy to po części zniwelować, poprzez uszycie brzegów na zakładkę. W grenadynie grossa taki efekt byłbym prawie nie widoczny. Podsumowując: Uważam, że jest to bardzo ciekawy krawat, który z powodzeniem można założyć na mniej formalne okazje. Trzeba jednak mieć świadomość, powyższych cech, którymi tenże się charakteryzuje. Zatem, jest to krawat dla świadomego Klienta. Pozdrawiam, Paweł 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Poniżej kilka krawatów z drukowanej wełny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 fajny wybór wzorów, taki trochę w stylu Hermesa (chociaż Hermes to oczywiście jedwabie). To wszystkie, czy będą jeszcze inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 14 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Jutro będą jeszcze 2 wzory - i to wszystko póki co. Za kilka dni będą w sklepie, jak zrobię zdjęcia w studio. Do tego czasu oczywiście można składać zamówienia na adres e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 14 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2015 Mnie sczególnie podobają się oba paisleye, ale nie wątpię, że ptaszory znajdą na forum liczną rzeszę zwolenników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 16 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Poniżej jeszcze dwa wzory: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 16 Wrzesień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 W związku z tym, iż okazało się, że mój wpis w wątku 7 fold vs 3 fold okazał się wpisem o charakterze reklamowym ( chociaż moją intencją było, aby ten wpis był edukacyjny), został usunięty przez Moderatora. Wpis reklamowy? Jeśli to nie lekka nadgorliwość, to połowa forum o czyszczeniu butów powinna się znaleźć w wątku Patine.pl . Bardzo cenna wskazówka! Wielkie dzięki za odtworzenie. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 16 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2015 Już nie mówiąc o zdjęciach Tomasza Milera w CMDNS i zdjęciach Stylemana w butach Shoepassion! Czyżby apele forumowicza "blue" odniosły u moderacji zamierzony skutek? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 17 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Może to i dobrze. Zadałem sobie trud przeczytania nowego regulaminu działu i popieram jego założenia. Ciekawe, jak będzie z egzekucją w praktyce, ale to już moderatorów problem. EOT. A krawaty ładne, ładne. Zamówiłem już dla siebie ten bordowy w niebieskie paisley. I parę innych. Jak przyjdą, to... to się ucieszę . Bardzo lubię wełniane krawaty, ale drukowanej wełny jeszcze nie miałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi