Herer Napisano 16 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2016 proszę o wskazówki jak mogę naprawić lekkie zdarcie skóry na czubku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Wydaje mi się, że kilka warstw wosku w kolorze butów lub zbliżonym powinno dostatecznie zamaskować zadarcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VonOrlock Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Trochę kremu i wosk, jak pisze @Wodzu. Dopiero jeżeli nie pomoże to możesz wyciągać cięższą artylerię, tj. renovating cream. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herer Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 a skóra, która jest naderwana? pozostawić czy usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Najlepiej skleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcflurry Napisano 7 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2016 Koledzy, Nie wiem czy to dobry wątek ale mam mały problem ze swoimi butami Shoepassion 562 (kolor jasny brąz/orzechowy). Przy próbie nałożenia bezbarwnej pasty (Saphir medaille d'or) na noski pojawiły się ciemne przebarwienia wokół dziurek na medalionie, które nie znikają (nie wchłaniają się). Czy jest to normalny objaw? Czy można temu jakoś zapobiec? Przyznam, że psuje to trochę efekt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcflurry Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 Wyschną jednak to dowód na to, że bezbarwna pasta służy do bezbarwnych butów. Niestety od dwóch tygodni noski wyglądają tak samo - przebarwienia nie wchłaniają się, stąd mój post.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syen Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 A czy czasem w tym miejscu skóra nie była wcześniej obtarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcflurry Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 A czy czasem w tym miejscu skóra nie była wcześniej obtarta? Nie. Buty oprócz rozchodzenia w domu, miałem tylko na poprawinach wesela, lecz oprócz kurzu nie doznały żadnych uszkodzeń mechanicznych. Po wszystkim chciałem je po prostu odświeżyć i odstawić w prawidłach do szafy a tu taki kwiatek. Aż mi ręka zadrżała po nałożeniu pasty.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 8 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2016 A czy nie dodawałes do pasty kropli wody? Mnie coś takie sie robilo wlasnie kiedy uczyłem sie robic lustro i eksperymentowałem z proporcja wody do pasty. Schło kilka dni, tyle tarłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Dnia 7.08.2016 o 15:38, mcflurry napisał: Koledzy, Nie wiem czy to dobry wątek ale mam mały problem ze swoimi butami Shoepassion 562 (kolor jasny brąz/orzechowy). Przy próbie nałożenia bezbarwnej pasty (Saphir medaille d'or) na noski pojawiły się ciemne przebarwienia wokół dziurek na medalionie, które nie znikają (nie wchłaniają się). Czy jest to normalny objaw? Czy można temu jakoś zapobiec? Przyznam, że psuje to trochę efekt.. Czy jak założysz buty to też to widzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 secondhand_man - tu chodzi o samą świadomość, a nie o to, co realnie i z jakiej perspektywy widać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Syen Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Ja bym po prostu zastosował krem w kolorze + pastę / wosk i bym się nie martwił. Nie takie rzeczy butom się przytrafiają z którymi trzeba żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joanna_gardynik Napisano 16 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2016 Dzień dobry Panowie. To mój pierwszy wpis na tym forum. Chciałabym zająć się renowacją butów, które można zobaczyć na załączonych zdjęciach. Jak widać, są w dość fatalnym stanie. W czasie konsultacji z Multirenowacją polecono mi następujące kroki: -przygotowaniehttp://multirenowacja.pl/zmywacz-do-skor-decapant-100ml-saphir.html -zmiana koloru, barwnik np. nr 4 brązhttp://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html *2-3 warstwy -do wykończenia, odżywienia, pielęgnacji krem w tym samym kolorze nr 4 brązhttp://multirenowacja.pl/saphir-pommadier-50ml-krem-do-obuwia-butow.html Zastanawiam się nad kolorem nr 4 brąz - czy nie będzie on zbyt ciemny? Czy posiadacie doświadczenie związane z farbowaniem akurat tym odcieniem? Jak wychodzi? Będę wdzięczna za wskazówki. Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Pytanie do tych co już "zmywali" Juvacuir Czy po użyciu balsamu koloryzującego Juvacuir Saphira i pożniejszym stwierdzeniu że nie jest to co chciałem uzyskać, można wrócić do stanu poprzedniego? Jeśli tak to czym? Oczywiscie bez użycia wszystkiego co jest na bazie acetonu. Dziękuje z góry za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Nie ma za bardzo możliwości zmycia Juvacuir bez zastosowania mocniejszej chemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 25 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2016 Czyli tylko coś na bazie acetonu , a co za tym idzie zmycie całkowicie wszystkiego...odpada Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Moje Yanusze. Czy już czas się martwić czy jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Martwić? - nie; oddać szybko do szewca? - TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 "Żabki" wystarczą? Czy jakieś droższe zabiegi się zapowiadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Od kiedy je masz, jak je eksploatujesz (tylko pogodne dni, deszczowe, śnieg)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Około roku i też nie były non stop noszone. Staram się nie wychodzić w nich gdy pada, w zimie używałem kaloszków. Do tego pasty, kremy, tłuszcze itd, zgodnie z zaleceniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 Jeśli nie chcesz zelować całej podeszwy, to wypadałoby zrekonstruować nosek; potem ewentualnie żabki, bo teraz nie będą się miały czego trzymać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 3 godziny temu, Koval napisał: Martwić? - nie; oddać szybko do szewca? - TAK. IMO schodzi dopiero pierwsza warstwa skóry, zasłaniająca kanał szycia i wizyta u szewca nie będzie konieczna jeszcze przez sporo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 3 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2016 3 godziny temu, Monkiusz napisał: Moje Yanusze. Czy już czas się martwić czy jeszcze nie? Co miałeś naklejona na spodach na czubkach wcześniej ? Tak na pewno nie wyglądają spody oryginalne, obojętnie po jakim czasie użytkowania. Cokolwiek byś nie myślał zrobić, to musi być to powiązane z usługą zabezpieczenia szwów. Żabki w tym momencie, to nie najlepszy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi