damiance Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 1993 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 to jeszcze lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 "I do believe Marsellus Wallace, my husband, your boss, told you to take ME out and do WHATEVER I WANTED. Now I wanna dance, I wanna win. I want that trophy, so dance good." 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 2 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2018 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 7 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2018 34 minuty temu, waski napisał: Fenomen! Zaczynali kiedy się urodziłem. Byli dwa razy starsi, kiedy byłem ich fanem. Dzisiaj jesteśmy po tej samej stronie krzywej życia i zazdroszczę im energii Trzeba kochac, to co się robi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 7 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2018 Niesamowite, co dzieje się na scenie podczas tego koncertu. Zobaczymy co pokażą w Krakowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 a teraz tez Iron Maiden tylko znacznie starszy 1969 , taka ciekawostka 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 8 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2018 2 godziny temu, spiryt napisał: a teraz tez Iron Maiden tylko znacznie starszy 1969 , taka ciekawostka Momentami trudno uwierzyć, że ten Iron Maiden nie ma kompletnie nic współnego z późniejszym Iron Maiden. Czyżby jakaś ukryta inspiracja Harrisa? W końcu pierwszy zespół założył w 72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 16 godzin temu, Whitesnake napisał: Momentami trudno uwierzyć, że ten Iron Maiden nie ma kompletnie nic współnego z późniejszym Iron Maiden. Czyżby jakaś ukryta inspiracja Harrisa? W końcu pierwszy zespół założył w 72? Tego nie wiem. Ten zespół jest mało znany nawet w kręgach które zajmują się muzyką z tamtych czasów.. Przejrzę wkładkę na płycie może tam jest jakaś informacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ekscelencja Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 1 godzinę temu, spiryt napisał: Tego nie wiem. Ten zespół jest mało znany nawet w kręgach które zajmują się muzyką z tamtych czasów.. Przejrzę wkładkę na płycie może tam jest jakaś informacja Chodzi mi o konstrukcję utworów budowaną wokół melodyjnych solówek z charakterystycznym rytmem "patataj" w linii basu Steve Harris i Dave Murray jak żywi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 9 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2018 Godzinę temu, Whitesnake napisał: Chodzi mi o konstrukcję utworów budowaną wokół melodyjnych solówek z charakterystycznym rytmem "patataj" w linii basu Steve Harris i Dave Murray jak żywi. Nie znam młodszego Iron Maiden, ale o podobnej konstrukcji utworów było w latach 60 dosyć sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 od koncertu tydzień temu w Warszawie cała płyta w kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 Godzinę temu, M.Borkowski napisał: od koncertu tydzień temu w Warszawie cała płyta w kółko Bo to fajny zespół jest. Taki do przytupania nóżką bez poczucia obciachu Tutaj mój ulubiony numer i ta końcówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 Ja oglądam/słucham tego koncertu już chyba z 10 raz w ciągu ostatnich 2 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 15 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2018 Z nowego albumu Davida Byrne. Bomba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 a teraz kołysanka którą psychodeliczny tata "puszczal" swojej małej córce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 17 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2018 W dniu 15.03.2018 o 11:53, Friedman napisał: @Friedman to jeden z najlepszych filmików jakie ostatnio widziałem. Mały detal: na ścianie rosyjskiego mistrza portret wielkiego Polaka. Muzyka podnosi się ponad wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 19 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2018 Niedawno jakoś przez przypadek natrafiłem na te płytę i jestem zauroczony. Delikatne i pełne młodzieńczego entuzjazmu nagranie, do tego świetne zgranie i "chemia" między artystkami. Po prostu słychać toczącą się między nimi "muzyczną rozmowę". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 19 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2018 @Zajac Poziomka chyba się przerzuciłeś już od jakiegoś czasu z Chopina na Mozarta, Ładne to. A tu takle wygibasy ala Mozart, taka ścieżka zdrowia dla pianistów. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 20 Marzec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2018 Horowitz ma też świetne nagranie III koncertu Rachmaninowa z New York Philharmonic Orchestra z 1978 roku. Dynamika nie do podrobienia. Kontynuuję Mozartem (trzecia część XV koncertu fortepianowego): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi