M007 Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 Cześć Kupiłem brogsy firmy Berwick: http://www.brogs.pl/brogs-men-s-store--berwick--buty-goodyear-welted-wrocław-koniakowe-brogsy.html Ładne buty, ale zauważyłem takie dyskwalifikujące "uszkodzenia" : poasiadam 2 pary butów Loake oraz jedną Partenope ( w podobnym przedziale cenowym) Buty odesłałem i czekam na wymiane, zastanawiam sie czy warto je kupować czy lepiej kupić droższe Loake, bo te po jakimś czasie mogą "nie wytrzymać" Jakie jest wasze zdanie , i czy te wady są przez słabą kontrole jakości producenta? Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 To nie jest uszkodzenie tylko niechlujne łączenie pasa. 3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M007 Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 24 minuty temu, eye_lip napisał: To nie jest uszkodzenie tylko niechlujne łączenie pasa. Przeraża mnie myśl że coś takiego przeszło przez kontrole i zostało dopuszczone do sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aras Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 Coś takiego zdarza się również w butach kosztujących 2 (i więcej) razy tyle co te Berwicki. Jednym to przeszkadza, innym nie. To tylko buty:) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 Cześć, mam Berwicki 9628-k5 (https://macaronitomato.com/produkt/berwick-9628-k5-brazowe/?attribute_rozmiar=9%2C5&gclid=CjwKCAiA4o79BRBvEiwAjteoYBBVGx9lL5YweKsMmEb9cJiYQjx7I9XxjqxofWnzCmVjZxuGU0aGEhoCRHkQAvD_BwE https://pl.wildberries.eu/catalog/14275041/detail.aspx?targetUrl=BP) Czy wszystkie modele Berwick mają tak szeroką piętę? Znalazłem taką grafikę i wąskie to one są ale w palcach. Moim zdaniem w palcach są bardziej wąskie niż Yanko 915 a pięta jest dużo szersza niż w Yanko 960. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M007 Napisano 5 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2020 8 godzin temu, marcinw7982 napisał: Cześć Kupiłem brogsy firmy Berwick: http://www.brogs.pl/brogs-men-s-store--berwick--buty-goodyear-welted-wrocław-koniakowe-brogsy.html Ładne buty, ale zauważyłem takie dyskwalifikujące "uszkodzenia" : poasiadam 2 pary butów Loake oraz jedną Partenope ( w podobnym przedziale cenowym) Buty odesłałem i czekam na wymiane, zastanawiam sie czy warto je kupować czy lepiej kupić droższe Loake, bo te po jakimś czasie mogą "nie wytrzymać" Jakie jest wasze zdanie , i czy te wady są przez słabą kontrole jakości producenta? Marcin Do jutra jest promocja w Loake -15% (https://sklep.loakepolska.pl/loake-1880-buckingham-brown,3,2660,136), Berwicki oddaje, dokładam 300 zł i kupuje Buckingham Brown Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBird Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 A Ty przypadkiem już te Berwicki nie za mocno złamałeś żeby je oddać? Jak dla mnie to łączenie pasa jak na Berwicki i ichniejszą kontrolę jakości wygląda przyzwoicie, w mojej parze to wygląda zdecydowanie bardziej niechlujnie, ale szczerze to by mi się nie chciało nawet ich wymieniać za taką pierdołę 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 6 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2020 @marcinw7982 porownałem swoje Berwicki, nie mam takiego wykończenia. Można spokojnie zwracać reklamować Wysłano z mojej glinianej tabliczki przy pomocy Sutur-Eli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
txm3 Napisano 22 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2020 Co myślicie o takich nietypowych monkach? https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-453-Rois-Cordoban-Monk/7407 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kormox Napisano 22 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2020 Bardzo ładne "trzewikomonki". Jednak są wykonane ze skóry polerowanej, raczej nielubianej na forum. Polecam zapoznać się z zaletami i wadami takiej skóry (inne nazwy to polished, patent, bookbinder), aby świadomie podjąć decyzję o ewentualnym zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
txm3 Napisano 23 Listopad 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2020 Są też w wersji czarnej i tutaj jest już skóra cielęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 7 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2021 Jak mają się kopyta 130, 207 i 270 do 156? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 9 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2021 Nowe kopytoMoim zdaniem całkiem zgrabne. Nazywa się... 915. Przypadek? 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summertime Napisano 11 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2021 Absolutnie genialne. W ten sposób Berwick eliminuje swoją piętę achillesową w charakterze mało atrakcyjnych kopyt i, moim zdaniem, staje się posiadaczem najładniejszych kopyt w tym przedziale cenowym. Zupełnie szczerze, już jakiś czas temu przesiadłem się z Berwicków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 12 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2021 Koledze chyba chodziło o zadziwiające podobieństwo nazwy kopyta do pewnego popularnego kopyta. Swoją drogą skoro piszą otarcie, że to „Majorcan chiselled” to może po prostu dogadali się i kupili coś w rodzaju licencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Summertime Napisano 16 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2021 Nie umknęła mi bynajmniej aluzja do 915 Yanko Mój komentarz odnosił się do zastosowania go w butach za 800 zł. Swoją drogą, też przy cenie 1200 zł uważam kopyto 915 za najatrakcyjniejsze w przemyśle obuwniczym w tym pułapie cenowym. To oczywiście bardzo subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 18 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2021 Na Wildberries pojawiło się kilka modeli na kopycie 915. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 Czy ktoś chodzi tutaj w trzewikach Berwick 321, np. ze skóry groszkowanej, i chciałby się podzielić wrażeniami/spostrzeżeniami/radami/anegdotami? Warto, czy lepiej "dozbierać do Yanko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek06 Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 Użytkuje je jakiś czas. Dość twarde, trochę trzeba je rozchodzic. Sama skóra wg mnie ok, po standardowych zabiegach wygląda przyzwoicie. Buty na dość wysokie podbicie, osoby z niskimi mogą mieć problem z nakladaniem się na siebie obłożyn. Generalnie cena do jakości ok i jako codziennie robocze buty są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pi_senny Napisano 26 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2021 10 godzin temu, ciasteczkowy napisał: Czy ktoś chodzi tutaj w trzewikach Berwick 321, np. ze skóry groszkowanej, i chciałby się podzielić wrażeniami/spostrzeżeniami/radami/anegdotami? Warto, czy lepiej "dozbierać do Yanko"? Najtwardsze Berwicki jakie miałem okazje mierzyć, niczym buty narciarskie. Ewentualnie możesz rozważyć te. https://macaronitomato.com/produkt/berwick-321-k2-ciemnobrazowe-trzewiki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 27 Styczeń 2021 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2021 8 hours ago, pi_senny said: Ewentualnie możesz rozważyć te. https://macaronitomato.com/produkt/berwick-321-k2-ciemnobrazowe-trzewiki/ Czyli ten sam model tylko z innej skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 23 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2021 W innym wątku pojawiła się sugestia Berwicków na niskie podbicie: On 2/20/2021 at 3:35 PM, Pasjonat said: Np. Trzewiki Berwick. Jak to jest? Podejrzewam że to zależy od modelu. Które kopyta się nadają a które nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fermiol Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 https://www.gentlemanstore.pl/Berwick-Scarborough-Cordovan Ciekawe Berwicki. Rendenbach z zamkniętym kanałem i cordovan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Sierpień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2021 Równie ciekawy opis: Ze względu na swój niepowtarzalny urok i trwałość - w przeciwieństwie do innych skór nie kurczy się ani nie marszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
motpaw Napisano 1 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2021 Po przejrzeniu forum, myśleniu nad butami do własnego ślubu i po kontakcie ze sprzedawcą ze strony klasycznebuty. Zaproponowano mi model Berwick 3010 (kopyto 156). Wybór padł na berwicki bo mam dość wysokie podbicie przy wąskim śródstopiu. Wymiary stopy lewej: długość 28,6; szerokość 10; tęgość śródstopia 24,8; tęgość podbicia 29 / wymiary stopy prawej: długość 28,3; szerokość 10,2; tęgość śródstopia 24,6; tęgość podbicia 28. Buty ogólnie okej, a wy co o nich myślicie? Gdzie znajdę Berwicki na nowym smuklejszym kopycie?Wymiary stopy lewej: długość 28,6; szerokość 10; tęgość śródstopia 24,8; tęgość podbicia 29 / wymiary stopy prawej: długość 28,3; szerokość 10,2; tęgość śródstopia 24,6; tęgość podbicia 28.Wymiary stopy lewej: długość 28,6; szerokość 10; tęgość śródstopia 24,8; tęgość podbicia 29 / wymiary stopy prawej: długość 28,3; szerokość 10,2; tęgość śródstopia 24,6; tęgość podbicia 28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi