Clovis Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Zależy od wielu czynników. Np. co będzie miał na sobie pan młody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Granatowy garmitur zdecydowanie lepszy. Do garnituru biała koszula, czarne wiedenki, biała lniana poszetka, krawat z niezbyt mocnym połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123 Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Ciężko u nas znaleźć tak ubranego pana młodego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Żebym to ja wiedział jak będzie ubrany pan młody... to Włoch l. 40 więc pewnie będzie okazale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Dwurzędówka z jaśniejszymi spodniami to taki zestaw na wczesną porę i chyba w mniejszym stopniu na zimę. Byłem tak ubrany na ślub latem, plus muszka, i wszyscy patrzyli na mnie, a nie na pana młodego. Typowy overdress, ale to było w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 5 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2012 Grunt, że panna młoda nie przeniosła swego zainteresowania na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 W moim przypadku overdressu raczej sie nie obawiam ponieważ ślub włosko - rosyjski w jakimś zamku w okolicach Rzymu, stąd moje dylematy, bowiem pewnie będzie "na bogato" i nie chciałbym wyglądać jak ubogi krewny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 W moim przypadku overdressu raczej sie nie obawiam ponieważ ślub włosko - rosyjski w jakimś zamku w okolicach Rzymu, stąd moje dylematy, bowiem pewnie będzie "na bogato" i nie chciałbym wyglądać jak ubogi krewny... Tym bardziej stawiałbym na: Granatowy garmitur zdecydowanie lepszy. Do garnituru biała koszula, czarne wiedenki, biała lniana poszetka, krawat z niezbyt mocnym połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Dwurzędówka z jaśniejszymi spodniami to taki zestaw na wczesną porę i chyba w mniejszym stopniu na zimę. Byłem tak ubrany na ślub latem, plus muszka, i wszyscy patrzyli na mnie, a nie na pana młodego. Typowy overdress, ale to było w Polsce. Nie bardzo w to wierzę. W którym momencie patrzyli na Ciebie? W momencie składania przysięgi, dawania prezentów, czy wznoszenia toastów? Moja teoria jest taka, że ludziom, którzy są ubrani odmiennie od reszty, tylko się wydaje, że wszyscy na nich patrzą - wynika to z tego, że mają wątpliwości co do swojego ubioru i wciąż myślą o tym, jak zostaną ocenieni. Na własnym ślubie byłem w garniturze, a niektórzy goście w żakietach, a jeden w smokingu i nie było z tym żadnego problemu. Podstawa to pewność siebie i naturalność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 Gorzej, jeśli pan młody sam zwróci Ci uwagę albo co mniej ogarnięci goście będą Cię z nim mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clovis Napisano 6 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2012 [...] Nie bardzo w to wierzę. W którym momencie patrzyli na Ciebie? W momencie składania przysięgi, dawania prezentów, czy wznoszenia toastów? Moja teoria jest taka, że ludziom, którzy są ubrani odmiennie od reszty, tylko się wydaje, że wszyscy na nich patrzą - wynika to z tego, że mają wątpliwości co do swojego ubioru i wciąż myślą o tym, jak zostaną ocenieni. Na własnym ślubie byłem w garniturze, a niektórzy goście w żakietach, a jeden w smokingu i nie było z tym żadnego problemu. Podstawa to pewność siebie i naturalność. Ależ ja nie narzekam. Przyjemnie było słyszeć, ze wyglądałem najlepiej z całego towarzystwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie w kwestii butów, czy zamiast klasycznych oxfordów, z uwagi na porę roku może być ich bardzo zgrabna trzewikowa "zimowa wersja" tj bez nakładanego noska, z cholewką sznurowana na haczyki, podeszwa normalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Jeśli masz na myśli czarne oksfordy typu balmoral boots to tak, tylko tam ostatnie 'dziurki' są tego typu, reszta klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Moim zdaniem pozostań przy wiedeńkach, albo zabierz na zmianę albo dojedź taksówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Jeśli masz na myśli czarne oksfordy typu balmoral boots to tak, tylko tam ostatnie 'dziurki' są tego typu, reszta klasycznie. tak dokładnie takie mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 czarne balmorale są bardzo zbliżone pod względem formalności do czarnych oxfordow w wersji analogicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamro Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Witam. Panowie mam pytanie - jeśli klapy marynarki ślubnej są zamknięte to kamizelka powinna mieć klapy... (lub ich nie mieć), oraz jej dolna część powinna być w kształcie... (czy tutaj nie ma określonego wzoru - mogą być i trójkątne i proste...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 7 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2012 Nie ma reguły, może nie mieć klap, ale chyba najlepiej wyglądają klapy szalowe. Dół to chyba osobna sprawa, ale spójnie wyglądałby trójkątny. Ale mnie np. proste doły nie podobają się w ogóle, więc jestem nieobiektywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Czy jest w ogóle jakieś miejsce w Polsce, gdzie można dostać sensowne białe/białawe kamizelki ślubne? Sensowne, czyli z przyzwoitego materiału i bez wzorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Czy jest w ogóle jakieś miejsce w Polsce, gdzie można dostać sensowne białe/białawe kamizelki ślubne? Sensowne, czyli z przyzwoitego materiału i bez wzorów.Czy korzystanie z internetu na terytorium RP sie liczy? Poza tym krawcy. Czy slubnosc kamizelki oznacza ze bedzie ona zalozona raz, na slub? Czy tez chodzi o oficjalne kamizelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Chodzi o kamizelkę białawą, zimną, nie kremową. Mogłaby być dwurzędowa. Do żakietu albo strollera. Poradził się mnie jeden znajomy pan młody, któremu odradziłem poliestrowe wzory. Chciałem mu pokazać alternatywę, a uparł się na kolor biały. W sumie może być Internet też... Chociaż na stronach znalazłem sporo kamizelek, to głównie szare i żółte, czasami kremowe i niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Ciekawe dlaczego najwięcej było kamizelek szarych, żółtych, kremowych czy niebieskich... hmmm może są one najodpowiedniejsze do wymienionych strojów? Nie jestem przekonany co do białego koloru kamizelki do żakietu czy strollera ale może Dr coś takie znajdzie w swoich archiwach. Za to biała będzie pasowała do wieczorowych strojów jak frak czy smoking i wtedy taka: http://www.darcyclothing.com/shop/waist ... sh232.html ale jak ktoś się uprze... prosta z shantungu http://www.woodsofshropshire.co.uk/wais ... ntung.html jest i white white. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Dzięki Biała kamizelka jest na tytułowym obrazku na stronie http://www.morningdressguide.com Na przodzie jest ktoś w garniturze żakietowym szarym, a z tyłu ktoś z białą kamizelką dwurzędową. Też nie do końca mi się podoba pomysł z bielą, ale tu na obrazku wygląda ciekawie i może dodać odświętności panu młodemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Ten w garniturze żakietowym to chyba Książę Karol. Biała lub kremowa kamizelka wydaje mi się dobrym rozwiązaniem do żakietu, choć bardziej kontrastującym, a więc bardziej zwracającym uwagę. Taki strój nosił np. Fred Astaire. Link do zdjęcia Tutaj dziewiętnastowieczna kamizelka ślubna, do porównania z dzisiejszymi. Pozdrawiam, Dr Edit: przepraszam za duże zdjęcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Czy Karol ma dwa zegarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi