eye_lip Napisano 12 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2011 Nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Eye_lip ma racje, to bedzie najbezpieczniejsze rozwiazanie, chyba ze chcesz zaszalec i załozyc spectator shoes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Ja gdybym miał mieć własny ślub w południe w upalny dzień, i miał na sobie szary garnitur i dodatki w ciepłych kolorach, to wybrałbym buty brązowe. Albo zmienił kolorystykę dodatków na zimną i wtedy czarne buty. Np. biała koszula, szary krawat, czarny pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Ja gdybym miał mieć własny ślub w południe w upalny dzień, i miał na sobie szary garnitur i dodatki w ciepłych kolorach, to wybrałbym buty brązowe. Albo zmienił kolorystykę dodatków na zimną i wtedy czarne buty. Np. biała koszula, szary krawat, czarny pasek. Ślub to ślub. Wybrałbym czarne buty i białą koszulę. A w każdej innej sytuacji - brązowe buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 No właśnie, w takim razie niech reszta rzeczy, tak jak napisałem, pasuje do owych czarnych butów, np jak tu: http://2.bp.blogspot.com/_jSrnxOv6ZmU/S ... claire.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BBorowik Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 a co Wy na to żeby buty były kremowe, całe w dziurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Jak dla mnie to zaczyna brzmieć zbyt plażowo nawet jak na spacer po mieście, o ślubie nie mówiąc Polecam zdjęcie Thomasa Mahona z jego ślubu wklejone w mojej poprzedniej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Ja też nie jestem przekonany do kremowych butów (koszuli zresztą też nie). Nie widzę ich z tym garniturem (chyba że mój monitor kłamie). Jak sugerował Jan spectator shoes, ekstrawagancko lub klasycznie: czarne, proste: bez zdobień max. nakładany nosek, czy wiedenki czy angielki to bym się już nie spierał. PS. Z Twojej pierwszej wypowiedzi byłem święcie przekonany że garnitur również będzie kremowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BBorowik Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Według mnie kolor tego garnituru jest ciepły dlatego wolałbym śmietankową koszulę. Co więcej w śmietankowym kolorze będzie także suknia Pani Młodej. Nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmy, ale miałem na mysli drobne dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jouka Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Według mnie kolor tego garnituru jest ciepły dlatego wolałbym śmietankową koszulę. Co więcej w śmietankowym kolorze będzie także suknia Pani Młodej. Nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmy, ale miałem na mysli drobne dziurki viewtopic.php?f=1&t=850&start=0 Moim zdaniem dobrze ubrany mezczyzna zawsze pasuje do swojej partnerki - nie ma potrzeby robienia z ludzi zestawów koordynowanych, w których ktos jest marynarka, a partner/partnerka odd trousers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Według mnie kolor tego garnituru jest ciepły dlatego wolałbym śmietankową koszulę. Co więcej w śmietankowym kolorze będzie także suknia Pani Młodej. Nie wiem, czy się dobrze zrozumieliśmy, ale miałem na mysli drobne dziurki Czytałes wpis Macaroniego na temat ubioru slubnego http://macaronitomato.blogspot.com/2009 ... sluby.html i ten http://macaronitomato.blogspot.com/2011/03/slub.html? Zgadzasz sie z tym co jest tam napisane, czy nie? Odnosze wrazenie, ze nie prosisz o rade w sprawie stroju slubnego, tylko juz postanowiles (lub Twoja narzeczona zrobiła to za Ciebie) i starasz sie teraz nas przekonac do swojej koncepcji. Ciezko jest mi sobie wyobrazic ładne dziurkowane buty o których piszesz, a to co mi przychodzi do głowy przypomina koszmarek. Moze wkleisz pogladowy link do tych butów? Ps. Planujesz miec poszetke? Czy ma byc w kolorze muchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Garnitur wygląda na jasnoszary - ładny. Możesz się ubrać jak chcesz, ale wg mnie w grę wchodzi jedynie biała koszula i czarne, eleganckie, oszczędnie zdobione buty. W końcu to ślub. > Według mnie kolor tego garnituru jest ciepły dlatego wolałbym śmietankową koszulę. Co więcej w śmietankowym > kolorze będzie także suknia Pani Młodej. Przyznaj się, że uszyłeś koszulę z resztek po sukni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Ciezko jest mi sobie wyobrazic ładne dziurkowane buty o których piszesz, a to co mi przychodzi do głowy przypomina koszmarek. Moze wkleisz pogladowy link do tych butów? Jako świeżo upieczony pasjonat wiatrówek, bo rozumiem, że o nich mowa, wklejam parę propozycji: Przykład 1 Przykład 2 Jeżeli ślub ma być w największe upały, może rzeczywiście warto takie buty rozważyć, aby z drugiej strony przez całą ceremonię nie skupiać się tylko na piekle oplatającym stopy? Chociaż ja osobiście wolałbym po prostu ślub zorganizować we wrześniu albo kwietniu i ubrać się bardzo formalnie, a przy okazji nie wystawiać gości, nie posiadających letnich garniturów, na możliwość upieczenia się żywcem Ciekawe dlaczego śluby organizuje się głównie w okresie najbardziej gorącym w Polsce, skoro i klimatyzacja często szwankuje w salach, i goście raczej nie są stałymi czytelnikami forum.bespoke.pl aby mieć w swojej szafie letni garnitur bez podszewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 najlepiej w ogóle sandały... imho takie buty na ślub... zupełnie nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Widziałem juz dziurkowane buty na forum, ale jak dla mnie sa one nieformalne, a te z pierwszego linka wrecz działkowe, szczegolnie gdyby miały byc w kolorze kremowym. Rozumiem tez, ze kolega mysli o gotowym obuwiu, a tam dziurkowane buty moga wygladc jeszcze gorzej. Ja chodze w te temperatury w oxfordach czarnych lub brazowych oraz boat shoes (w zaleznosci od ochoty) i zupełnie nie odczuwam dyskomfortu. Ps. Poczekajmy, moze kolega odniesie sie do mojego wczesniejszego postu i wtedy bedzie nam łatwiej dyskutowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 Najlepsze moim zdaniem w tym wypadku będą czarne wiedenki z nakładanym noskiem. Czarne buty pasują do wszystkiego. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 13 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2011 wszyscy dobrze radzą: czarne oxfordy. są najbardziej poprawne. inne obuwie na własne ryzyko a do tego szarego garnituru ani ecru ani kremowe kolory mi nie pasują. nie zgrają się. koszula powinna być biała. i wtedy będzie dobrze wyglądała w zestawieniu z kremową suknią P.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Drodzy eleganccy Panowie, potrzebuję waszej rady. Niebawem wraz z moim partnerem wybieramy się na wesele jego brata, na którym mój partner będzie świadkiem. Kupiliśmy garnitur, szary, lekko połyskujący na złoto. Do tego garnituru kupiliśmy koszulę ecru z plisą. Wybór koszuli nie był nasz, postanowiliśmy się dostosować do prośby pary młodej. Sęk w tym, że krawat musimy wybrać sami, poszetkę też. I powiem szczerze, nie mam pojęcia, jaki kolor by pasował do tego zestawu. Nie wiemy, jaką sukienkę będzie miała świadkowa i chyba przesadą byłoby dopasowywanie się do niej. Moja sukienka będzie czarna w białe grochy, więc też nic nie narzuca. Mój partner ma ciemne włosy, niebieskie oczy i dość ciemną karnację. Oczywiście, wyboru dokonamy przymierzając koszulę i marynarkę do konkretnego krawata, ale na jakie kolory patrzeć? z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Wybór koszuli nie był nasz, postanowiliśmy się dostosować do prośby pary młodej.Koszulę proponuję białą w szczególności jeśli to tylko Wy chcieliście się dostosować (a nie zasugerowano Wam to). Przecież Pani będzie w stroju w białe grochy a nie kremowe. Najbardziej elgancka jest biała, lniana, poszetka do znalezienia na allegro. Ułożona prosto: http://www.samhober.com/howtofoldpocket ... refold.htm Krawat skromny: http://www.samhober.com/formal-wedding- ... silk-ties/ nie trzeba tam kupować ale można próbować coś w tym stylu znaleźć. Będzie elegancki, skromny i prosty, nie będzie odrywał wzroku z panny młodej no i oczywiście Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Niestety, koszula już zakupiona, ecru gdyż pan młody ma taką samą. Nie chciałabym wdawać się w dyskusję, ustąpiliśmy młodym i tyle. Czy szary krawat i szary garnitur to nie będzie zbyt smutne? Garnitur jest zdaje się ten http://www.e-pierrecardin.pl/produkt/ga ... ______.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Ja rozumiem, że już kupiona ale każdy (zakładam) w szafie ma elegancką białą koszulę, stąd można je miejscami zamienić . Smutne czy eleganckie. Sami wybraliście szary, smutny garnitur. Proszę się zastanowić co ma robić świadek na ślubie. To nie jest jego impreza na której powinien się lansować. Ma on potwierdzać powagę słów, stanowionych oświadczeń etc. Żeby było weselej: krwistoczerwony goździk w butonierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 poszetka biała lniana (tv fold) pasuje na wszystkie formalne okazje aktualnie brakuje nam 2 osób do zamówienia kolejnej partii. vide dział kupię, sprzedam - temat: wstępnie - lniane poszetki. sam hober jest niewarty swojej ceny imho. goździk w butonierce 'siądzie'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 My od początku chcieliśmy białą koszulę, ewentualnie ecru ale z normalnymi guzikami a nie krytymi. Żeby uniknąć rodzinnych waśni, kupiliśmy taką, jak pan młody. I tak trzeba ją było taliować. Garnitur jest taki, jaki jest, bo najlepiej leżał na chudym i wysokim chłopie. Nie wybieraliśmy koloru a krój. Świadek nie ma żadnych zapędów do lansowania się ani krzykliwych kolorów, obawiam się jednak, że cały w szarości będzie wyglądał jak żałobnik a nie świadek. Jakie kolory poza szarością by pasowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 sam hober jest niewarty swojej ceny imho.Kset, przepraszam za osobistą wycieczkę ale od kilku dni chyba cierpiałeś na bezsenność czekając na paczkę z Bexleja. Vide choćby zdjęcia włoszczyzny. Napisałem, że to tylko wzór wedding tie. goździk w butonierce 'siądzie'.Masz na myśli zwiędnie? Są na to pewne sposoby. Ostatecznie można zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 16 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2011 poszetka biała lniana (tv fold) pasuje na wszystkie formalne okazje aktualnie brakuje nam 2 osób do zamówienia kolejnej partii. vide dział kupię, sprzedam - temat: wstępnie - lniane poszetki. sam hober jest niewarty swojej ceny imho. goździk w butonierce 'siądzie'. Kset, ale biała poszetka do koszuli ecru? Jeśli byście zamówili to kiedy będzie dostawa? Możesz mi napisać na priv co i jak? Koszty, terminy, link do sklepu itp? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi