proceleusmatyk Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Garść linków: 1. http://artofmanliness.com/2011/02/16/yo ... ant-shine/ 2. http://tmagazine.blogs.nytimes.com/2008 ... -men-hair/ 3. http://artofmanliness.com/2009/10/27/th ... y-haircut/ Brylantyna z mojego linku z 10. strony sprawuje się znakomicie, tyle że faktycznie trzeba bardzo oszczędnie z ilością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Moze kogos zainteresuje: http://vimeo.com/25805201 Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Świetny upload, dzięki. Biorę laptopa ze sobą przy kolejnej wizycie u fryzjera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryshard Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Temat chyba pominięty na forum, a być musi przecież. Moim zdaniem fryzury polaków są czasem na jeszcze gorszym poziomie niż ich ubrania. Mam na myśli całkowity brak fryzury, tzn. cała głowa przejechana maszynką na krótko (95%, pozostałe pięć to metale i rockmani ;P ), w takim czymś tylko Brad Pitt może wyglądać dobrze. Nawet jak patrze po zdjęciach forumowiczów to rzadko zdarza się coś gustownego. Fryzura w dużym stopniu decyduje o ogólnym wrażeniu przystojności mężczyzny, warto o tym pamiętać. I nie mówie tu o czym fikuśnym, ale klasyczny przedziałek zawsze będzie męski, seksowny i ponadczasowy. Sam taki noszę. Żeby nie było, to nigdy nie byłem wielkim fanem fryzury Carego Granta. Dziwnie mu się ta grzywa na przodzie układała. To jak, fryzura powinna stanowić 5% ceny garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Włosy są po to na głowie, żeby dobrze odprowadzały ciepło z głowy, jak radiator z procesora. Jak głowa dobrze pracuje, to można znaleźć odpowiedni temat. viewtopic.php?f=7&t=649&hilit=m%C4%99ska+fryzura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Pamiętajmy, że nie każde włosy dadzą się tak ułożyć. Każde włosy mają swoje negatywy i pozytywy, które można uwypuklić, również względem kształtu twarzy. Łysienie także wpływa na możliwości kształtowania fryzury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 (ciach) Łysienie także wpływa na możliwości kształtowania fryzury.Jako osoba z pewnymi doświadczeniami w temacie, stwierdzam ze łysienie wpływa wybitnie jednokierunkowo na estetyczne kształtowanie fryzury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryshard Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Moim zdaniem fryzury polaków są czasem na jeszcze gorszym poziomie niż ich ubrania. Mam na myśli całkowity brak fryzury, tzn. cała głowa przejechana maszynką na krótko (95%, pozostałe pięć to metale i rockmani ;P ), w takim czymś tylko Brad Pitt może wyglądać dobrze. Nawet jak patrze po zdjęciach forumowiczów to rzadko zdarza się coś gustownego. Fryzura w dużym stopniu decyduje o ogólnym wrażeniu przystojności mężczyzny, warto o tym pamiętać. I nie mówie tu o czym fikuśnym, ale klasyczny przedziałek zawsze będzie męski, seksowny i ponadczasowy. Sam taki noszę. Żeby nie było, to nigdy nie byłem wielkim fanem fryzury Carego Granta. Dziwnie mu się ta grzywa na przodzie układała. To jak, fryzura powinna stanowić 5% ceny garnituru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryshard Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Temat do kasacji zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcello Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 W poslce przyjeło się, że jak facet ma jakąs fryzure nie a la "cały łeb maszynką" to znaczy, że jest lalusiowaty. To kretynizm, ale się z tym już spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 No, goguś, laluś albo pizduś-glancuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Klopot chyba w tym, ze fryzura z przedzialkiem (ala Klunej albo Don Drejper) nie kazdemu pasuje. Sytuacja pewnie porownywalna do ubrania, jedni w czyms wygladaja dobrze i naturalnie, inni jak przebrani. Wszystko, co krzyczy 'trying too hard' bedzie postrzegane inaczej niz chcemy. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Moim zdaniem fryzury polaków są czasem na jeszcze gorszym poziomie niż ich ubrania. Mam na myśli całkowity brak fryzury, tzn. cała głowa przejechana maszynką na krótko (95%, pozostałe pięć to metale i rockmani ;P ) A dla mnie maszynką na króciuteńko to jedyne wyjście. Co tydzień to robię. Włosy krecone, w dodatku z zakolami, nie upoważniają mnie do noszenia przedziałka ani włosów dłuższych niż x mm. A żałuję, oj bardzo żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 No właśnie, zakola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Ja chcę żeby Panowie zauważyli z przymrużeniem oka następujący paradoks. Mężczyźni uważają iż długie włosy to domena kobiet, regularnie strzyżą się na zapałkę, natomiast usuwanie owłosienia z innych partii ciał niż głowa są niedopuszczalne, żadne golenie pach, klatki piersiowej, rąk, rąk nóg, okolic intymnych. Natomiast kobiety odwrotnie. Długie włosy wyrastające z głowy są oznaką kobiecości, natomiast na innych partiach ciała nie ma prawa być ani włosa, wszędzie się depilują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 13 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2012 Problemem jest w dużej mierze to, że w Polsce brakuje dobrych fryzjerów. Większość ludzi strzyże się u pana w salonie na osiedlu, który i może potrafi porządnie wykonać zadaną fryzurę, ale niczego nie doradzi. Próbowałem w Krakowie różnych polecanych salonów, aż zatrzymałem się u pani w modnym atelier fryzjerskim. Niestety żaden z fryzjerów męskich nie był nawet zbliżony poziomem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 A mógłbyś zdradzić co w Krakowie polecasz, albo co zdecydowanie odradzasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fingor Napisano 14 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2012 Zdecydowanie odradzam salon na Lubicz, przy Hotelu Europejskim. Sporą popularnością cieszy się niejaki pan Daniel w salonie w centrum handlowym M1, poleca go wiele osób. Możesz spróbować, mi nie do końca pasował. Polecam natomiast Avant Apres na ul. Kupa 5 (o ile mnie pamięć nie myli), szczególnie p. Basię i p. Tomka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otto Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 Dziękuję zatem bardzo za wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Anonymous / How do you ask for your haircut when you get it cut? It looks amazing. This has been asked quite a bit lately.. My rules are: stay away from hair dressers, find a barber or a hair cutter. Hair dressers rely on un-natural powers such as hair dryers, 3 way mirrors, another person & way too much time to achieve a result that is not sustainable tell them you want a short, back & sides with a part where your hair falls naturally, if they don’t get it - WALK OUT! no HAIR DRYER, ever seen a guy at the gym use a hair dryer? He probably has way too much cologne & product around him as well.. minimal product, the idea is that if the hair is cut (not dressed) then all should fall in place BOOM http://mostexerent.tumblr.com/post/2369 ... -it-cut-it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Ciekawe, bo koles z tego bloga nosi fryzure, ktora wykonana jest przecietnie wedlug mnie. Wielokrotnie widzialem jego zdjecia z 'kogutem' na glowie, a wszystko przez zbytnie skrocenie wlosow po jeden stronie glowy. Zreszta to nie pierwszy jego 'stejtment', ktory srednio sie trzyma kupy. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Z pewnością przejawem ignorancji będzie fakt, że nie przeczytałem wszystkich trzynastu stron komentarzy pod tym tematem ale zainteresował mnie dość znaczenie więc nie chciałem zwlekać z własną odpowiedzią. Fryzury z przedziałkiem są niezaprzeczalną klasyką i wyrazem męskiego szyku i elegancji. Niestety dziś są praktycznie nieosiągalne Z przykrością muszę zauważyć, że Polskie fryzjerstwo.. nazwijmy je, komercyjne nie jest w stanie powrócić do tego rodzaju cięcia. W brew pozorom fryzur z przedziałkiem istnieje wiele wariantów. Każdy mężczyzna jest w stanie wyglądać doskonale w takiej fryzurze jeżeli jest dopasowana do kształtu jego głowy, grubości i gęstości włosów a także kierunku ich wyrastania. Bardzo niewielu fryzjerów jest w stanie brać pod uwagę te wszystkie wytyczne. Sam musiałem odwiedzić kilka salonów zanim znalazłem człowieka który był w stanie sprostać wymaganiom odnośnie mojej fryzury. Podsumowując, fryzura z przedziałkiem to cięcie idealna dla każdego chcącego wyglądać elegancko niezależnie od wieku i włosów. Sam czesze się tak już od dawna i jest to najwygodniejsza fryzura jaką miałem ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Ciekawy jestem czego obecnie uczą w szkołach fryzjerskich? Zauważyłem, że becie większość salonów to "studia urody" czyli solarium, tipsy, kolczykowanie i bogowie wiedzą co jeszcze. Wszystko nastawione na kobiecą klientelę, o panach to się już praktycznie zapomina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Jedną z podstawowych fryzur męskich przyswajanych praktykantkom jest irokez w rozmaitych postaciach – to wiele tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Ja mam fryzjerkę, do której regularnie chodzę od ponad dwóch lat. Po kilku cięciach, popartych długimi rozmowami i zdjęciami, które przyniosłem, doszliśmy do porozumienia po kilkudziesięciu cięciach znamy się już na tyle dobrze, pani Ewa sama wie, jak ciąć. Pani Ewa jest w średnim wieku i ma pewne ręce. Opowiadała mi, że na swoim egzaminie fryzjerskim musiała golić swojego szefa - kierownika zakładu, ale niestety nie przekonałem jej, żeby wprowadziła taką usługę teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi