Pepo Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 dzięki za odzew! Przetestowałem kilka mydeł i specyfików przed i po goleniu. zależy mi szczególnie na czymś na podrażnienia. Proraso używałem z linii zielonej i białej, Baxter ma coś z silikonami a mi zależy na naturalnych składnikach (mimo to czytałem pochlebne opinie o nim), Lea - nie znam. Nivea niestety nie jest dla mnie zaś Brutal to chyba tylko woda po goleniu. Szukam czegoś nowego, delikatnego w zapachu by nie dominował nad perfumami, najlepiej z naturalnych składników (np mydło EJ i Muhle to niemal to samo ale EJ np ma 100% naturalnych składników i skóra to lepiej przyjmuje). Próbowałeś po prostu lodowatą wodę a na to ałun potasowy w kostce? Brutal faktycznie, woda po goleniu, woda kolońska i, trudny do dostania, krem do golenia. Spróbuj tego balsamu z biedronki, kosztuje 5zł, a zapach na pewno nie jest przebijający się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 13 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2016 Próbowałeś po prostu lodowatą wodę a na to ałun potasowy w kostce? Brutal faktycznie, woda po goleniu, woda kolońska i, trudny do dostania, krem do golenia. Spróbuj tego balsamu z biedronki, kosztuje 5zł, a zapach na pewno nie jest przebijający się. ok - jak szaleć to szaleć z tą Biedrą Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 Szukam jakiegoś mydła do golenia, do tej pory używałem białego Proraso i chciałbym spróbować czegoś nowego, z jakimś ciekawym zapachem, ale niekoniecznie. Tak do 20 paru złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 Arturro propoli - rewelacja. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 Jaka cena i jak mogę zamówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 @SzegoStrona wcześniej; przeklejam: https://arturrobarbiere.wordpress.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 2 godziny temu, Szego napisał: Szukam jakiegoś mydła do golenia, do tej pory używałem białego Proraso i chciałbym spróbować czegoś nowego, z jakimś ciekawym zapachem, ale niekoniecznie. Tak do 20 paru złotych Ja używam: http://facetaria.pl/cella-cella-crema-sapone-mydlo-do-golenia-blok-fryzjerski-1000-ml-p-1517.html Blok starczy śmiało na 2-3 lata Zapach marcepanowy nieziemski Bardzo dobrze się pieni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 31 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2016 Ja aktualnie używam tego http://kosmetykionline.pl/p/230/14594/-sc-for-him-men-mydlo-do-golenia-dla-mezczyzn-200-ml--.html Żona kupiła mi je przy okazji gdy kupowała sobie jakieś kosmetyki w tym sklepie. Bardzo przyjemne i wydajne. Następne jakie spróbuje to będzie mydło od Arrturo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aszer Napisano 1 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2016 Jako że używam brzytwy potrzebuję dobrego mydła.Z dostępnych w polskich sklepach najlepsze wrażenie zrobiło na mnie I Coloniali https://www.douglas.pl/douglas/productbrand_810967.html?trac=pl.01sh.goo.shopping.douglas_pl_pla.pla_all.000000&wt_cc4=marin_bid&wt_cc1=&mkwid=swOpja6sP_dc&pcrid=94895326696 Mydło daje świetny poślizg, łagodzi twarz podczas golenia jak i chroni skórę przy różnego rodzaju zacięciach i podrażnieniach. Kostkę można zakupić w fajnym tyglu, który później można wykorzystywać do innych mydeł lub dokupić sam wkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a4ry Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Z mydeł Arturro polecam spróbować również kadzidła. Celle natomiast można kupić w zdecydowanie mniejszym wydaniu, niż polecana wyżej, za właśnie 20 pln. Sam zapach rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 29 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2016 Panowie czy możecie polecić sklep internetowy który oferuje jakiś sensowny zestaw różnych żyletek do spróbowania i wybrania najbardziej odpowiedniej ? Np znalazłem taki zestaw http://www.wildwestshaving.com/pl/Zyletki/Mini-zestaw-testowy/Derby-Shark-Astra-Bolzano-Dorco-Supermax-Wilkinson-po-2-sztuki Być może część w/w producentów nie jest warta zainteresowania a ktoś mający więcej doświadczenia poleci jakiś zestaw bardziej godny uwagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2016 Widzę że facetaria nie oferuje już zestawów, szkoda. Mam około 8 żyletek czterech różnych producentów; daj adres na priv, wyślę Ci gratis listem zwykłym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Ja ostatnio Muhle R41 i nie potwierdzam powszechnej opinii, że jest się czego tak bać w przypadku tej maszynki. Golę się nią od dwóch miesięcy (głównie żyletkami KAI) i jest elegancko - dwa przejścia i po zaroście. Przy R89 potrzebuję zwykle 3 i bywa, że i to nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 Ja używam Muhle R89 i bez problemów dwukrotne pociągnięcie wystarczy. Używam jej od 8 miesięcy wraz z żyletkami Bolzano. Ze względu na gęsty i twardy zarost wymieniłem główkę maszynki na bardziej agresywną. Po zmianie główki dużo lepiej tnie zarost..Różnicę czuję przeze wszystkich na szyi. Wcześniej zdarzało się, że musiałem tam poprawiać. @Monkiusz jakiej główki używasz w R89? Jeśli z grzebieniem zamkniętym to może warto wymienić na otwarty? Wówczas dwa przejścia w zupełności wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 5 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2016 14 minut temu, lupin napisał: Ja używam Muhle R89 i bez problemów dwukrotne pociągnięcie wystarczy. Używam jej od 8 miesięcy wraz z żyletkami Bolzano. Ze względu na gęsty i twardy zarost wymieniłem główkę maszynki na bardziej agresywną. Po zmianie główki dużo lepiej tnie zarost..Różnicę czuję przeze wszystkich na szyi. Wcześniej zdarzało się, że musiałem tam poprawiać. @Monkiusz jakiej główki używasz w R89? Jeśli z grzebieniem zamkniętym to może warto wymienić na otwarty? Wówczas dwa przejścia w zupełności wystarczą. Technicznie rzecz ujmując to właśnie zrobiłem, wkładając do rączki od R89 Grande głowice z R41. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Muszę przyznać, że tu mnie trochę zaskoczyliście. Używam R 89 (jestem w sumie początkujący więc stąd ten wybór) ale chętnie bym spróbował właśnie bardziej agresywnej głowicy. Gdzie można nabyć samą głowicę np. R 41 ?. Co do samej R 89 jest niesamowicie bezpieczna, z żyletką Derby nie udało mi się zaciąć ani razu. Zacząłem od Derby gdyż przeczytałem, że dla początkującego adepta sztuki golarskiej jest najbardziej wybaczająca błędy. W zapasie mam dzięki uprzejmości kolegi lubo69 jeszcze kilka innych firm do wypróbowania i za jakiś czas podzielę się spostrzeżeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 12 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2016 Nie wiem czy podawanie tu pełnej nazwy sklepu jest ok. Wpisz w googlach "głowica R41 Muhle" i powinno wyskoczyć. Nazwa sklepu na F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 Jest OK, pod warunkiem, że podający nazwę sklepu/link nie jest z nim związany w żaden sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 21 godzin temu, Monkiusz napisał: Nie wiem czy podawanie tu pełnej nazwy sklepu jest ok. Wpisz w googlach "głowica R41 Muhle" i powinno wyskoczyć. Nazwa sklepu na F. O jakie to proste, dzięki Na razie jeszcze popróbuję R 89 a potem zapewne z ciekawości dokupię głowicę R 41 a nazwa sklepu na F padała tu już wielokrotnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 13 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2016 Właśnie nie dajmy się zwariować. Chociaż pamiętam, że x lat wstecz swoje dostałem jak będąc "świeżakiem" w nastym poście podałem link do sklepu z koszulami na m* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeanM Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Dnia 12.09.2016 o 22:29, artisan napisał: Muszę przyznać, że tu mnie trochę zaskoczyliście. Używam R 89 (jestem w sumie początkujący więc stąd ten wybór) ale chętnie bym spróbował właśnie bardziej agresywnej głowicy. Gdzie można nabyć samą głowicę np. R 41 ?. Co do samej R 89 jest niesamowicie bezpieczna, z żyletką Derby nie udało mi się zaciąć ani razu. Zacząłem od Derby gdyż przeczytałem, że dla początkującego adepta sztuki golarskiej jest najbardziej wybaczająca błędy. W zapasie mam dzięki uprzejmości kolegi lubo69 jeszcze kilka innych firm do wypróbowania i za jakiś czas podzielę się spostrzeżeniami. Polecam wypróbować żyletki Voskhod (dostępne również w F*). W moim przypadku świetnie spisują się w R89, bardzo podobne do kilkukrotnie droższych KAI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Chętnie spróbuję , na razie mam dużo różnych żyletek do wypróbowania więc chyba trochę czasu to zajmie. Czytam też opinie na Brzytwa.org, jednak co człowiek to różna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 14 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2016 Bo tak jest, dla każdego dana żyletka będzie inaczej odczuwalna. Dla mnie np. Voskhody to tragedia, ani razu nie ogoliłem się nimi bez zacięć. Po prostu musisz znaleźć swoje żyletki metodą prób i błędów i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 18 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2016 Kierowany ciekawością postanowiłem skorzystać z ogłoszenia zamieszczonego przez @Pepo Tak wypada w porównaniu z używaną do tej pory przeze mnie Muhle R89 Rączka Muhle jest wyraźnie lżejsza, ale za to bardziej śliska. Kilka razy zdarzyło mi się, że wyślizgnęła mi się z ręki. W przypadku zamówionej rączki coś takiego jest raczej mało prawdopodobne z uwagi na głębokie i "ostre" karbowanie. Nie wiem jeszcze czy większy ciężar będzie jej zaletą czy wadą czas pokaże. Po pierwszym goleniu jestem zachwycony. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 19 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2016 Cięższa rączka prawie zawsze jest lepsza Maszynka sama sunie po zaroście. ja po futur-rze przymierzam się do Ikon-a z rączką bulldog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi