Skocz do zawartości

Zapachy

Arkadyjczyk

Rekomendowane odpowiedzi

No jeśli ktoś kupił Voyage przez pomyłkę z Terre to na pewno może powiedzieć, że kupił damskie ;) ale moim zdaniem jest to fajny orzeźwiający zapach. Można zaryzykować twierdzenie, że lekko unisex - ale tak powiedzieć można o wielu zapachach.

Serwacy - to nie były perfumy ;) to była prosta, papierowa naklejka, niewyszukana butelka i tani plastikowy aplikator. Napis na naklejce to 3, duże, czerwone litery... Nie zapamiętałem informacji, ale formę :) było to coś w stylu PCC / PCD / PCT...

Posiadam zarówno Terre d'Hermes jak i  Voyage w wersji EDP - uważam, że oba zapachy są rewelacyjne. Zawsze jedna z buteleczek jest ze mną w podróży służbowej. Oczywiście są to różne zapachy na inną okazję.

Edit - Hermer Voyage (nowsza wersja) przypadł mi do gusty przy pierwszym "spotkaniu". Nie ukrywam jednak, gdy kilka lat temu, pierwszy raz powąchałem Terre d'Hermes zastanawiałem się, "kto to kupuje". Jak widać z wiekiem zaczynamy lubić coś innego...   :-P 

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

Czy korzysta ktoś z "przenośnego" atomizera kilku mililitrowego? Nie zawsze jak mam zabrać ze sobą flakoniki 125ml albo i większe, a to by załatwiło temat. Na allegro jak i na ebay jest tego wysyp za groszę, ale obawiam się że to po kilku naciśnięciach zacznie wylewać się, albo coś innego zacznie się dziać. 

To wygląda estetycznie i solidnie: http://www.galerialimonka.pl/atomizer-do-perfum-ellipse-philippi,p12485ale w rzeczywistości atomizery takie jak z próbkami perfum są bardzo szczelne - sam mam sporo próbek które kupuję tylko do użytku "wycieczkowego" i jeszcze żadna mi się nie rozlała, choć nigdy nie dolewałem, wszystkie z nich są w konfekcji fabrycznej.

Dzięki za propozycję z taśmami, ale chciałbym żeby to było estetyczne

To jest estetyczne jakkolwiek brzmi, poza tym cena pozwala na używanie nawet przy każdym zapachu jak ktoś ma ich więcej. W przypadku gdy masz jeden flakon, no to może być spoko, kupisz następny i będziesz miał dylemat czy stary wyczyścić, czy to nie popsuje nowego zapachu, czy kupić nowy za te 400 zł :shock: Niedawno dość dużo reklamowała sie firma która produkowała takie atomizery, Travallo ich nazwa bodajże, ale system napełniania powodował wyciekanie, lub utratę mocy zapachu (najlepsza opcja to zakręcane/wciskane, innych rewolucyjnych(=zawodnych) wynalazków nie polecam, ale możesz próbować :)

http://www.iperfumy.pl/travalo/

http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=46&t=7388&hilit=travalo&sid=af6220756750f459a84f6baa23c934cd

http://perfuforum.pl/viewtopic.php?f=16&t=2987&hilit=travalo&sid=af6220756750f459a84f6baa23c934cd

Posiadam zarówno Terre d'Hermes jak i  Voyage w wersji EDP - uważam, że oba zapachy są rewelacyjne. Zawsze jedna z buteleczek jest ze mną w podróży służbowej. Oczywiście są to różne zapachy na inną okazję.

Edit - Hermer Voyage (nowsza wersja) przypadł mi do gusty przy pierwszym "spotkaniu". Nie ukrywam jednak, gdy kilka lat temu, pierwszy raz powąchałem Terre d'Hermes zastanawiałem się, "kto to kupuje". Jak widać z wiekiem zaczynamy lubić coś innego...   :-P 

Mi Voyage w ogóle nie odpowiada, ale Terre już tak. Za to nie mam ani jednego a ni drugiego. Po zrobieniu małego wywiadu wśród współpracowników odkryłem, że polowa używa Terre, wiec powstrzymałem się z zakupem :)

Obecnie używam Guerlain Homme oraz Cartier Declaration. Do tego drugiego dojrzewałem prawie 2 lata zanim mi się spodobał. Potwierdzam, z wiekiem upodobania się zmieniają... i to na lepsze.

PS. Mam też kilka próbek innych  zapachów: YSL Opium, Prada Luna Rossa, Dior Sauvage Extreme i nie waham się ich użyć odpowiednio do sytuacji, chociaż Opium to broń masowego rażenia. Może dojrzeję do niego za parę lat, jak mi się gust zmieni...

Mam Terre EDP, które sobie wybrałem jako prezent pod choinkę i tak to wyglądało w moim przypadku: zachęcony opiniami dot. Hermesa poszedłem do Sephory i wziąłem próbkę Voyage i Terre, które dałem do powąchania mojej Drugiej Połowie. Voyage takie sobie wrażenie zrobił, za to przy Terre powiedziała "o, to fajne" - i na tym skończyliśmy temat. Fast-forward kilka godzin później, kiedy szykujemy się do spania. Nagle, znienacka, pada pytanie "ej, a co to był za zapach, który mi pokazałeś wcześniej?" - uśmiech na mojej twarzy, już wiem, że wybór dobry.

Potwierdzony zresztą potem empirycznie - otrzymałem same komplementy w pracy do tego stopnia, że jedna z koleżanek zabrała się za internetowy research dot. składników tego zapachu i innych produktów Hermesa z linii damskiej. Na szczęście w gronie moich znajomych jestem jedynym, który używa tego zapachu, więc mogę się psikać bez skrępowania ;)