Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mięta i mięta pieprzowa

Mięta i mięta pieprzowa? To tak, jakby napisać: do picia jest wino i wino białe...

PS. A na lato to klasyczna woda kolońska ma moim zdaniem najlepszą nutę: albo Farina 1709, albo 4711. Odświeża.

Opublikowano

mięta i mięta pieprzowa

Mięta i mięta pieprzowa? To tak, jakby napisać: do picia jest wino i wino białe...

PS. A na lato to klasyczna woda kolońska ma moim zdaniem najlepszą nutę: albo Farina 1709, albo 4711. Odświeża.

Występują różne gatunki mięty.

Gdzie zdobyłeś EDC Farina Gegenueber 1709? Od dłuższego czasu szukam jej w Polsce po całkowitej wyprzedaży w monachijskim Manufactum.

Opublikowano

mięta i mięta pieprzowa

Występują różne gatunki mięty.

No właśnie o to chodzi. Jako botanika krew mnie zalewa na takie określenia. Skoro jeden zapach to mięta pieprzowa, to ta druga jaka jest?

Gdzie zdobyłeś EDC Farina Gegenueber 1709? Od dłuższego czasu szukam jej w Polsce po całkowitej wyprzedaży w monachijskim Manufactum.
U producenta, zamówiłem przez internet.
Opublikowano

Witam,

Po przeczytaniu 21 stron zabrakło mi jeszcze jednego zapachu mianowicie Azzaro Chrome.

Na pewno mniej popularny niż inne reklamowane produkty. Idealny na pogodę za oknem - odświeżający. Z zależności od typu skóry po kilku godzinach, może być zmysłowy albo po prostu nijaki. Najlepiej zacząć od próbki.

Opublikowano

Mam bardzo suchą skórę i mimo nawilżenia kremem przed aplikacją perfum, bardzo szybko zapach przestaje być wyczuwalny. Czy ktoś z was ma podobny problem lub są na to jakieś sposoby ?

Opublikowano

Na bogato : )

Nasomatto Pardon Pan zna?

Raczej na przyjemnie .Z produktów Nasomatto tylko Black Afgano przypadł mi do gustu.

Pozdrawiam

Dzień dobry, a używał Pan Kiplinga by Weil?
Niestety nie uzywalem ale zapach znam jakoś nie przypadł mi do gustu .

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzień dobry, a używał Pan Kiplinga by Weil?

Niestety nie uzywalem ale zapach znam jakoś nie przypadł mi do gustu .

Pozdrawiam

Ja jako pacholę oczarowany byłem tym zapachem... ostatnio zamówiłem dwa flakony w Stanach i rozczarowanie...:)

Pozdrawiam

Opublikowano

Czasy sie zmieniają odczucie zapachów rownież . Nie raz decyduje chwila aby zapach przypadł nam do gustu a innym razem poznajemy zapach nawet kilka lat i wreszcie sie na niego decydujemy ja tak miałem z Acqua di Parma ile razy będąc we Florencji go obwachiwalem a teraz wszedłem jedno zapoznanie i cieszę sie nim cały czas .

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja na codzien uzywam Aspen, cena raczej niska w porownaniu do armanich i diorow, ale zapach mi w 100% odpowiada

z perfumeria.pl:

Nuta głowy: cytryna, mięta pieprzowa.

Nuta serca: lawenda, wetiwer, przyprawy.

Nuta podstawowa: mech dębu, ambra, piżmo.

Dołączona grafika

Opublikowano

Ja w końcu się zdecydowałem i nabyłem A-men T. Muglera . Jak dla mnie zapach- poezja. 8-) Jest po prostu piękny i niespotykany na każdym kroku jak np. Boss, Armani; CH 212 itp. Moim zdaniem spokojnie można postawić na półce z innymi "eleganckimi" rzeczami.

Opublikowano

Ja w końcu się zdecydowałem i nabyłem A-men T. Muglera . Jak dla mnie zapach- poezja. 8-) Jest po prostu piękny i niespotykany na każdym kroku jak np. Boss, Armani; CH 212 itp. Moim zdaniem spokojnie można postawić na półce z innymi "eleganckimi" rzeczami.

Niespotykany? Przecież to bardzo popularny zapach, stąd tyle rozmaitych wersji. Do tego ciężki, słodki (mamy lato!) i bardzo lubiany przez kobiety. Jako ciekawostka i jeden z wielu na półce - tak. Jako zapach na co dzień - nie. To są oczywiście tylko moje przemyślenia i moja opinia.

Opublikowano

Masz rację, ciężki, słodki trochę dymny i na pewno nie na codzień ale np. już na wieczorne wyjście w garniaku moim zdaniem jak najbardzej. Na codzień do biura kupiłem sobie Moschino Uomo? ten jest zdecydowanie lżejszym zapachem. Jednak w A-menie się po prostu zakochałem.