maciato Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Koji Suzuki - piękne; niestety nie znalazłem większego zdjęcia. Uploaded with ImageShack.us Cytuj
TomekB Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Koji Suzuki - piękne; niestety nie znalazłem większego zdjęcia. http://www.oshitate.com/products/other/ ... ent183.htm Cytuj
maciato Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 dziękuję; dużo większe nie są ale zawsze Cytuj
Dr Kilroy Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Oczywiście muszę się zareklamować - na Formal Style wpis o butach, moim zdaniem, formalnych: Link Jest tam chyba trochę ciekawych butów. Pozdrawiam, Dr Cytuj
Kuba Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Oficjalna strona Meermin chyba jeszcze nie istnieje (a przynajmniej nie taka, zeby przegladac wszystkie modele), wiec jedyna opcja to wrzucony przez eye-lip'a link do roznych zdjec butow na ich tumblr'ze. Plus konsultacja przez email (do znalezenia rowniez na tej samej stronie gdzies w stopce). Pozdrawiam, dsc. Strona ruszyła: http://www.meermin.es/ Cytuj
R50 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Całkiem przypadkowo natrafiłem na stronę: https://www.jloicorange.de/ Niektóre modele interesujące. Ciekawe tylko, gdzie produkcja. E: Właśnie przeczytałem na SF, że produkcja w tej samej fabryce, w której robi Markowski. Cytuj
Kazik Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Całkiem przypadkowo natrafiłem na stronę: https://www.jloicorange.de/ Niektóre modele interesujące. Ciekawe tylko, gdzie produkcja. E: Właśnie przeczytałem na SF, że produkcja w tej samej fabryce, w której robi Markowski. Lepiej wpisz frazę: "https://www.jloicorange.de/" w naszą wyszukiwarkę. Cytuj
dsc Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2012 Panowie jakis progres z Meermin'em? ja jeszcze czekam (na dniach ma byc moj rozmiar) ale bylem ciekaw czy ktos w miedzy czasie cos zamowil. EDIT: nowy sort trafil do sklepu, wybrana para w drodze: Pozdrawiam, dsc. Cytuj
dsc Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Doszly. Przewygodne. Pozdrawiam, dsc. Cytuj
Kynio Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Doszly. Przewygodne. Pozdrawiam, dsc. Świetne buty, jak byś określił tęgość kopyta? Pozdrawiam Cytuj
WhiskeyPapa Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Na stopie prezentują się jeszcze lepiej niż na zdjęciu ze strony producenta. Fajnie byłoby zobaczyć je po kilku założeniach - ciekawi mnie, w którym miejscu skóra najmocniej pracuje. Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Opisz coś na temat jakości skóry, jakości wykonania, tęgości, jeśliś łaskaw Zainteresowały mnie brązowe monki z ich strony. Cytuj
dsc Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Panowie, na szybko, bo nie mialem jeszcze mozliwosci porzadnie ich wyprobowac. W kwestii jakosci wykonania i skory to raczej nie mam zastrzezen, chociaz w zwiazku z przeprowadzka nie mialem nawet zbytnio okazji konkretnie przyjrzec sie detalom wykonczenia. Jesli chodzi o kopyto to jest bardzo dopasowane do ksztaltu mojej stopy, czyli dosc szerokie w palcach, ale ogolnie raczej waskie. Opisalbym to w dosc znanym angielskim zwrotem 'snug, but not too tight', but opina dosc znacznie stope, ale nic nie cisnie, nie ma wrazenia, ze cos jest przymale, czy cisnie. Po kilku zalozeniach postaram sie napisac cos wiecej. Pozdrawiam, dsc. Cytuj
Kuba Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Ja wtedy proszę o odniesienie do innych posiadanych przez Ciebie butów. Z opinii wyczytanych na styleforum odniosłem wrażenie, że jest to jeden z najlepszych wyborów jeżeli chodzi o relację między: ceną regularną a jakością. Cytuj
Remy Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Panowie, na szybko, bo nie mialem jeszcze mozliwosci porzadnie ich wyprobowac. W kwestii jakosci wykonania i skory to raczej nie mam zastrzezen, chociaz w zwiazku z przeprowadzka nie mialem nawet zbytnio okazji konkretnie przyjrzec sie detalom wykonczenia. Jesli chodzi o kopyto to jest bardzo dopasowane do ksztaltu mojej stopy, czyli dosc szerokie w palcach, ale ogolnie raczej waskie. Opisalbym to w dosc znanym angielskim zwrotem 'snug, but not too tight', but opina dosc znacznie stope, ale nic nie cisnie, nie ma wrazenia, ze cos jest przymale, czy cisnie. Po kilku zalozeniach postaram sie napisac cos wiecej. Pozdrawiam, dsc. Piękne te buty, rozważałem kupno Barker Lisbon a tu taka oferta. Pytania: -Czy kolor jest taki jak na zdjęciu producenta? -jak załamuje się ta skóra? -czy jest na tyle gładka że można zrobić lustro na nakładanym nosku? -jaki kontakt mailowy z firmą i jaki był koszt wysyłki? Cytuj
dsc Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Porownanie do innych butow jest mozliwe, ale raczej jest na to za wczesnie. Za kilka dni postaram sie wykonac kilka lepszych zdjec i wrzucic do watku. Kolor jest nieco ciemniejszy i bardziej nasycony, moj model wyglada na zywo bardziej kasztanowo, niz jasno brazowo. Skora na mojej parze to peeble grain, ale wydaje mi sie, ze nawet na tym jakas odmiana lustra wyjdzie na luzie. Kontakt przez email na: pepe@meermin.es Koszt wysylki do UK 15 euro, ale ktos wyzej wrzucil wyzsza kwote w przypadku wysylki do Polski (jesli sie nie myle). Jest zbyt wczesnie zeby mowic o lamaniu skory. Pozdrawiam, dsc. Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Bespoke George Cleverley Derby Boot made in 1786 Russian Hide with a matching cigar case also made in the 1786 hide. Cytuj
el-biczel Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Cóż za nowoczesne kopyto! Piękny but. Cytuj
bartazz Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Prawdopodobnie te buty są tak nowoczesne, ponieważ zostały niedawno zrobione, a tylko skóra pochodzi z tamtego roku Cytuj
Jan Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Prawdopodobnie te buty są tak nowoczesne, ponieważ zostały niedawno zrobione, a tylko skóra pochodzi z tamtego roku Tak własnie jest, w roku o którym pisze Proc zatonął statek z transportem skór. O ile pamiętam to w latach 80/90 XXw. część transportu została wydobyta i powstają z nich właśnie takie cudeńka. Etui na cygara pewnie się nie sprawdza, bo ta skóra ma podobno bardzo intensywny zapach. Edit: Tutaj wiecej info http://www.thelondonlounge.net/forum/vi ... f=4&t=8389 Przepraszam, ale pisze z tel. Cytuj
eye_lip Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 Cóż za nowoczesne kopyto! Piękny but.To jest bardzo staroświeckie kopyto. Cytuj
dsc Opublikowano 27 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2012 W trakcie 'sesji' meermin'ow zauwazylem nieciekawe marszczenie na boku buta. Czy cos takiego kwalifikuje sie do wymiany? Prawy but (mocno widoczne): Lewy but (praktycznie niewidoczne): Wiecej zdjec na dniach. Pozdrawiam, dsc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi