Skocz do zawartości

Ciekawe buty - fotografie, opisy ...itp,itd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widziałem zdjęcia tych lotników Rothbarta po ok. 10 założeniach. Można byłoby pokazać w temacie o koszmarkach.. :?

Moim zdaniem shell w takiej konfiguracji nie sprawdza się zbyt dobrze.

...i cały czar prysł :twisted:

Opublikowano

@saphir: chacie as in chat, a nie chata :-)

Jakkolwiek, ja nadal ... :oops:

:)

Widziałem zdjęcia tych lotników Rothbarta po ok. 10 założeniach. Można byłoby pokazać w temacie o koszmarkach.. :?

Znaczy się do gabloty i wzdychać dalej, ale nie użytkować :)

Co mniej więcej im dolegało? Deformacje cholewki?

Opublikowano

Po blisko roku noszenia lotników z shell cordovanu (Carmina, identyczny model jak ten prezentowany niedawno na blogu MT) i kilku rozmowach z Tidżejem oraz Sami-Wiecie-Kim doszedłem do wniosku, że ta skóra akurat na lotniki nie jest najlepsza. Lotnik zawsze będzie się trochę marszczył nad noskiem, a cordovan jest tak gruby, że te marszczenia nie będą wyglądały estetycznie.

Edit: o wilku mowa...

Opublikowano

Znaczy się do gabloty i wzdychać dalej, ale nie użytkować :)

Co mniej więcej im dolegało? Deformacje cholewki?

Pokażę Ci jak wyglądają moje:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Masz większe?

Wejdź w zalinkowany przez Kamila temat.

Te się lepiej "noszą", ale wspomnianego efektu spiętrzania i zacierania skóry na cholewce brak, bo jest nosek typu cap co dodatkowo stabilizuje zakres rozciągania skóry.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Takie buty powstają zazwyczaj w liczbie co najwyżej kilku sztuk lub na indywidualne zamówienie. Nie można tego nawet nazwać limitowaną serią. U nas, w Europie, najszybciej można tak zdobione buty (kamienie szlachetne, kryształy, pozłacane/platynowane elementy) zamówić w Chorwacji.

Znacie w Chorwacji lokalizacje z rzemiosłem obuwniczym?

Opublikowano

Jest parę ciekawych miejsc, które można odwiedzić. Między innymi warto udać się do salonu Strugar i porozmawiać z Neno. Buty nie są może najwyższej jakości, ale za dobre pieniądze otrzymujemy ręcznie malowane wierzchy i podeszwę oraz w większości wypadków ręczne szycie.

Już w maju powinna być strona:

http://www.strugar.hr/