Skocz do zawartości

Ciekawe buty - fotografie, opisy ...itp,itd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szewc-artysta, tak jak malarz wybiera płótno na swoje dzieło, tworzący buty wybierając dokładnie najlepszą z możliwych, cielęcych skór, sprawdzając jej wyprawienie, następnie jak rzeźbiarz, pieczołowicie z należytą starannością naciąga ją na kopyto nadając odpowiedni kształt każdemu elementowi swojego dzieła. Po zszyciu wszystkich elementów w całość budzi się w tworzącym dusza malarza, barwiąc swoje dzieło przy użyciu naturalnych barwników.

Styleman, czy na podanym w linku portalu tworzy się artykuły korzystając z translatora google?

Opublikowano

Ciekawa kolekcja z informacji od mistrza cena może dojść nawet do 12 000 Euro

http://www.fashionandstyle.pl/pl/mezczy ... ro_ii.html

Jestem bardzo ciekawy z czego wynika tak wysoka cena, o której piszesz bowiem miałem przyjemność pośredniczyć w zakupie jednej pary butów od Ivana, która kosztowała jedynie 650 EUR. Czy ww. buty zostały wykonane ze złotego kruszcu?
Opublikowano

Szewc-artysta, tak jak malarz wybiera płótno na swoje dzieło, tworzący buty wybierając dokładnie najlepszą z możliwych, cielęcych skór, sprawdzając jej wyprawienie, następnie jak rzeźbiarz, pieczołowicie z należytą starannością naciąga ją na kopyto nadając odpowiedni kształt każdemu elementowi swojego dzieła. Po zszyciu wszystkich elementów w całość budzi się w tworzącym dusza malarza, barwiąc swoje dzieło przy użyciu naturalnych barwników.

Styleman, czy na podanym w linku portalu tworzy się artykuły korzystając z translatora google?

Absolutnie nie ,tekst sam pisałem i poganiałem do zamieszczenia.Bardzo rzadko to robię ale tu zainteresował mnie czlowiek i jego produkt.

Pozdrawiam

Opublikowano

Absolutnie nie ,tekst sam pisałem i poganiałem do zamieszczenia.Bardzo rzadko to robię ale tu zainteresował mnie czlowiek i jego produkt.

Pozdrawiam

Sugerowałbym przeredagowanie tej duszy malarza, która budząc się barwi swoje dzieło przy użyciu naturalnych barwników ;)

Opublikowano

Widzę ze prosty tekst jest najlepszy ,żadnych przenosni ,porównań. Dla mnie nie są to normalne buty i tak to odbieram jak napisałem . Ja w tym widzę sztukę ale każdy ma prawo odbierać jak czuje.

Pozdrawiam

Nie chodzi o używanie metafor, tylko o stylistyczną nieporadność tego zdania.

Najprościej pisząc wystarczyłoby tak:

Szewc-artysta. Tak jak malarz wybiera płótno na swoje dzieło, tworzący buty wybierając dokładnie najlepszą z możliwych, cielęcych skór. Następnie jak rzeźbiarz, pieczołowicie naciąga ją na kopyto nadając odpowiedni kształt każdemu elementowi swojego dzieła. Po zszyciu wszystkich elementów w całość budzi się w tworzącym dusza malarza, barwiąc swoje dzieło przy użyciu naturalnych produktów.

Opublikowano

A do tego, to chyba twórca barwi dzieło a nie jego dusza malarza.

Zamiast:

Po zszyciu wszystkich elementów w całość budzi się w tworzącym dusza malarza, barwiąc swoje dzieło przy użyciu naturalnych barwników.

bardziej poprawne byłoby chyba coś w stylu:

Po zszyciu wszystkich elementów w całość twórca barwi swoje dzieło przy użyciu naturalnych składników. Wtedy budzi się w nim dusza malarza.

Opublikowano

Tak całkowicie neutralnie: mnie uczyli kiedyś, by pisać jak najkrótsze zdania, unikać zdań złożonych. W miarę się to sprawdza.

To dobra strategia. Sam mam skłonność do rozwlekania myśli, a później sam się z siebie śmieję :)

Opublikowano

Trochę pojechałeś Mickiewiczem, wystarczy pociąć w paski, przeredagować i wychodzi 11-zgłoskowiec ze stabilną średniówką po 5. sylabie, pisany sekstyną (tetrastych rymami krzyżowymi + dystych rymami parzystymi)! ;)

Szewc-artysta, tak jak malarz wybiera

płótno najlepsze na tło dzieła swego,

skórę zestawia do kołków szpalera,

ażurem zdobi ręką fachowego

i sprawdzając jej przednie wyprawienie,

tworzy But, cóż za słowo, ach, olśnienie!

Następnie, rzeźbiarz niejako, troskliwie

kształt mu nadaje, naciągając skórę

na kopyto, i na tej szewskiej niwie

laury zdobywa, bynajmniej nie piórem

lecz szydłem, klejem, kombajnem, łaciarką.

Tytan znoju, na efekt czekać warto!

Po zszyciu w całość elementów dzieła

budzi się dusza malarza w artyście

demiurgu, iskra Boża nań spłynęła,

genijusz, co go nie zrozumielibyście.

Ręką nieludzką but barwi, maluje,

spełnia. I czeka, kto kupi i wzuje.