bigblue Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Rzeczywiście ładne buty. Ja niestety więcej butów od Baty nie kupię. Miałem chyba 4 pary i właściwie tylko z jedną parą nie było problemów. Każdą pozostałą parę reklamowałem, ponieważ po bardzo krótkim okresie czasu (czasami poniżej miesiąca) podeszwa odklejała się od wierzchu buta, pękała skóra bądź podeszwa. Mam wrażenie, że firma działa na zasadzie znanej marki i tylko w ten sposób chce utrzymać się na rynku. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 Ja mam buty z Baty i się trzymają od października bardzo dobrze , zresztą w ogóle wydaje mi się, że jako buty z gatunku "minimum przyzwoitości" Bata jest dobrym zakupem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dvorak256 Napisano 27 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2011 A czy ktoś tu ma duży rozmiar stopy ? ja mam 49-50 i bardzo rzadko są na mnie buty, czy ktoś może polecić coś właśnie z takich dużych rozmiarów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Dzisiaj królewska poczta dostarczyła do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 No wyglądają świetnie. Ciekawe jak z trwałością, bo nigdy nie nosiłem Loake. Zamawiałeś bezpośrednio u producenta czy herring lub pediwear? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Chwała Królowej! Bardzo fajnie wyglądają, fason mnie się bardzo podoba Ciekaw jestem pierwszych wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Loake są według mnie bardzo dobrze wykonane, szczególnie wyższe linie. Te wysokie co mam kosztują 180 funtów, powyższe ok 130 funtów - są to linie szyte w Anglii i jakościowo naprawdę rewelacja, pierwsza przymiarka w domu.. wspaniała skóra i wygoda noszenia. Co do zakupów - miałem kupić na herringshoes w czasie wyprzedaży.. ale wyprzedaż się skończyła, ja nie kupiłem i zacząłem przeszukiwać ebay angielski Nie podam ceny za jaką je trafiłem (nowe od prywatnej osoby, zrobione na zamówienie przez fabrykę, nie jest to regularny model), bo było bezwstydnie tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Nie podam ceny za jaką je trafiłem (nowe od prywatnej osoby, zrobione na zamówienie przez fabrykę, nie jest to regularny model), bo było bezwstydnie tanio. To tylko pozazdrościć, że trafiłeś z rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Będziesz bardzo zadowolony, jestem pewien. Buty na początku są trochę sztywne, trzeba z nimi powalczyć, ale jak się już ułożą to są naprawdę wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Dzisiaj królewska poczta dostarczyła do mnie Mógłbys mi powiedziec jaki masz europejski rozmiar stopy, jaka dlugość w centymetrach oraz jaki UK rozmiar ma but i jaka długosc w centymetrach ma wkladka? Pytam, bo sam nosze sie z zakupem butów Loake przez internet. Byłbym bardzo wdzieczny za odpowiedz. Pozdrawiam, Jan Ps. Buty wysmienite:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 28 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2011 Noszę 42,5 czyli 8,5. Mam 4 pary butów (w tym 2 Loake) w angielskiej numeracji 9 (43) - zmierzona wkładka ma 29cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2011 Dzieki, jak kupie Loake to dam znac, bo w gre wchodza takze Allen Edmonds z ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dvorak256 Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 To są buty zimowe tak? czy chodzenie w takich butach na wiosne/jesien to przestępstwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 To są buty zimowe tak? czy chodzenie w takich butach na wiosne/jesien to przestępstwo ?chodzenie w tych butach wogóle to przestępstwo +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dvorak256 Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 hmm a troche jaśniej ? dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Bo wyglądają brzydko. Mają brzydki nosek [jak z butów bazarkowych], a także są wiązano-rozpinane. Ni to pies, ni wydra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 noska dobrze nie widać, a że rozpinano-wiązane - zaiste straszna zbrodnia . Nie każdego szofer wozi, niektórzy muszą i z pół kilometra z pociągu przebiec w śnieg, ja tam widzę rację bytu dla takich butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Albo rybki albo akwarium. Albo elegancko albo zimowo. Jeśli elegancko trzeba się liczyć z tym, że raczej ciepło i wygodnie nie będzie, ale czego nie robi się dla dobrego wyglądu i samopoczucia. Jeśli zimowo nie będzie elegancko, może być ewentualnie smart casual. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Moim zdaniem, gdyby nie ten zamek, byłyby w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 Moim zdaniem, gdyby nie ten zamek, byłyby w porządku.Dokłądnie tak. Eleganckie trzewiki w zimie nadal są eleganckie. Jedynie zamek wygląda po prostu źle. Zamek przy sznurowaniu kojarzy mi się z butami z bazaru, albo butami dla pilotów wojskowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 Ja kupiłem buty Maldini. Jestem baaaardzo zadowolony. Cena około 350 zł. Polecam! PS: przy okazji, bo tak widzę tu czasem na forum, że używacie pojęć typu: buty lotniki, Derby (chyba) itd. Jakiego rodzaju są te moje Maldini na zdjęciu poniżej? Jest gdzieś dostępny opis tych wszystkich rodzajów butów, żeby się nauczyć co jest co? -- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 są to buty typu brogue wersja "wingtip" [z uwagi na nosek], a ponadto derby [z powodu otwartej przyszwy]. Przyszwa to te naszyte na bucie [w wypadku derby's] kawałki skóry w których są sznurówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 hmm a troche jaśniej ? dlaczego ? Generalnie podpisuję się pod tym co napisał roland, ze szczególnym naciskiem na bazarowy wygląd. Mnie osobiście razi dodatkowo zakrzywienie noska w górę. Kwestia zamku została już poruszona ale to także jest element dyskwalifikujący. Przykład na to, że można elegancko i zimowo: http://www.balint.at/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 są to buty typu brogue Dzięki Roland Dla zainteresowanych Brogue shoe Oxford shoe Derby shoe Monk shoe Różne typy obuwia -- Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 Ja kupiłem buty Maldini. Jestem baaaardzo zadowolony. Cena około 350 zł. Polecam! Jak na podaną cenę wyglądają naprawdę bardzo dobrze. Można wiedziec co to za marka i gdzie do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi