pablocito Napisano 8 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2023 Eee, chyba dziś jeden kolega wrzucał info o Loakach za 5 stów na Vinted, więc budżet może wystarczyć. Trzeba mieć czas i polować. Ebay, Vinted itp. Na naszym bazarku też się czasem coś trafia. Ślub nie zając, nie ucieknie. Trzeba narzeczonej wytłumaczyć, że może się odbyć pod warunkiem, że się buty trafią. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2023 Brązowe monki nadają się na randkę, na ślub raczej nie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noOdmienByc Napisano 9 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2023 A jaka kwota byłaby sensowna? Wesele trochę rustykalne, do zielonego garniaka jakie buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 9 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2023 3 godziny temu, noOdmienByc napisał: A jaka kwota byłaby sensowna? Wesele trochę rustykalne, do zielonego garniaka jakie buty? Do zielonego to jakiekolwiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Equalized Napisano 26 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2023 Szukam brązowych oxfordów/derby w rozmiarze 7F, coś do smart casualowych stylizacji do pracy - chinosy, koszula. Da się coś sensownego do 500zł znaleźć? Tylko nie całe broguowane, ale captoe/wingtip z brogue może być chyba że do takich zastosowań jakiś inny rodzaj polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Czerwiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 26 Czerwiec 2023 Jeśli na sportowo, to sugeruję eleganckie snikersy (eleganckie, czyli jednokolorowe, bez napisów, loga itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemerap Napisano 17 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2023 Panowie zamówiłem buty Partigiani 7415 na klasycznebuty.plW sumie są to moje pierwsze tak drogie buty, ale w sierpniu mam swój ślub i chciałem coś porządnego. Natomiast zapiętki są w nich tak sztywne, że praktycznie lewą stopą nie mogę jakkolwiek ruszyć bo straszny ból. Kiedyś miałem na pięcie dwa odciski dość mocno zdarte od butów i są tam czułe punkty. Czy macie jakiś sposób na coś takiego czy zostaje mi zwrot? Szkoda byłoby bo faktycznie są piękne i dopiero teraz wiem z czego wynika ta różnica w cenach obuwia skórzanego. PS To samo dotyczy kostek. Cholewka podchodzi na tyle wysoko, że uwiera w kostki, a że całość jest sztywna to potęguje ból... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 18 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2023 9 godzin temu, Lemerap napisał: Panowie zamówiłem buty Partigiani 7415 na klasycznebuty.pl W sumie są to moje pierwsze tak drogie buty, ale w sierpniu mam swój ślub i chciałem coś porządnego. Natomiast zapiętki są w nich tak sztywne, że praktycznie lewą stopą nie mogę jakkolwiek ruszyć bo straszny ból. Kiedyś miałem na pięcie dwa odciski dość mocno zdarte od butów i są tam czułe punkty. Czy macie jakiś sposób na coś takiego czy zostaje mi zwrot? Szkoda byłoby bo faktycznie są piękne i dopiero teraz wiem z czego wynika ta różnica w cenach obuwia skórzanego. PS To samo dotyczy kostek. Cholewka podchodzi na tyle wysoko, że uwiera w kostki, a że całość jest sztywna to potęguje ból... Niestety jest możliwe, że kupiłeś buty nie na swoją stopę. Jeśli pojawia się "starszny ból", ja bym zwracał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2023 Oczywiście, buty powinny być od początku wygodne - tzn. może się pojawić pewna sztywność przy chodzeniu, ale nie powinno mieć miejsca uwieranie, a problemu z kostkami rozchodzenie butów raczej nie wyeliminuje, bo niby jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 22 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2023 Poza tym, jeżeli cholewka podchodzi za wysoko pod kostkę to nawet rozchodzenie nie pomoże. Nigdy nie będą wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 9 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2023 Poproszę o pomoc w znalezieniu butów na wąską stopę w kolorze brązowym. Mogą być oxfordy/monki/lotniki itp - bez znaczenia. Ze względu na zbliżający się sezon jesienny chyba najlepiej na podeszwie gumowej. Na klasyczne buty znalazłem berwicki: https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-3561-Cuero-Oxford/6071 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-3488-Saddle-Brown-Oxford/5962 Pierwsze są nieco za jasne, drugie mają skórzaną podeszwę. Tęgość F/G, boję się też, że będą za szerokie. Celuję w rozmiar 43,5-44. Rozważam jeszcze Crownhille, ale nie wiem czy chcę się bawić w odsyłanie towaru za granicę, jeżeli nie trafię z rozmiarem. Chociaż mierzyłem kiedyś w poszetka.com i 43.5 były na styk, 44 może nieco za luźne. Był to inny model, ale nie zamawiałbym tak całkiem w ciemno. https://www.crownhillshoes.com/men/burgundy-box-calf-leather-goodyear-welted-full-brogue-oxford-rubber-sole-shoes-the-vichy Są jakieś alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 9 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2023 Wąska stopa w kolorze brązowym to rzeczywiście problem, ale rozwiązaniem mogą być Yanko na kopycie 915. W outlecie Patine są do patynowania w świetnej cenie; obecnie są w kolorze stopy, ale można sobie zrobić brązowe. Można kupić gotowe brązowe, złożywszy uprzednio do @saphir.pl podanie o rabacik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 9 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2023 Niestety, te buty są niedostępne w rozmiarze 9 / 9,5. Regularna cena 1400 zł to już nieco ponad planowany budżet. A bywają jakieś wyprzedaże na Black Friday w Yanko / Loake / Meermin? W razie konieczności zdecydowałbym się na skórzaną podeszwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gisch Napisano 18 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2023 W Patine zdarzały się rabaty rzędu 30 czy 25 % w okolicach BF, generalnie to chyba najlepszy okres na zakupy tam (+promocje w okresie kiedy kończy się zima, wtedy zwłaszcza na trzewiki). Meermin robi outlety chyba nieregularnie co kilka miesięcy na niektóre modele ze zniżką 30 % (ale żeby trafić coś fajnego w swoim rozmiarze trzeba szukać tuż po otwarciu outletu, bo ciekawsze rzeczy szybko schodzą - zapis do newslettera i sprawdzanie dość często poczty, bo tam przychodzą informacje o zbliżającym się kolejnym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rydzo Napisano 19 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2023 Gdzie w ogóle można znaleźć ciekawe buty ale w dużych rozmiarach? Mam stopę 31cm więc to takie 47-48 EU, 12-12.5 UK. Yanko oxfordy 12 UK posiadam. Niestety ale bardzo ciężko mi coś ciekawego znaleźć. Ogólnie też szukam nawet z drugiej ręki czyli vinted/olx ale moje rozmiary to rzadkość. I teraz szukam coś za kostkę - raczej chukka, ale sztyblety też mogą być. Gordon bros odpada bo ich 46 za małe. Berwick czy yanko to już wysokie ceny 1.1k i więcej. Shoepassion średni wybór i ceny też bez rewelacji. Może są jakieś ciekawe marki warte uwagi? Śledzę też ebay ale tam dużo z UK gdzie też z podatkami i wysyłką średni interes. No ogólnie bieda w moim rozmiarze. Może ktoś z Was ma podobne dylematy i podsunie ciekawe opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 19 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2023 Kolega zrobił ostatnio ciekawy i udany eksperyment. Może warto się zainteresować:BLKBRD Shoes https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?share_fid=67694&share_tid=13405&url=https%3A%2F%2Fforum%2Ebutwbutonierce%2Epl%2Findex%2Ephp%3F%2Ftopic%2F13405-BLKBRD-Shoes&share_type=t&link_source=app Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekzx Napisano 20 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2023 Polski producent butów Nord-Meka , https://nord-shoes.com/xxl-kolekcja_meska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 21 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2023 Ale Nordy są klejone. Jak już coś to Meka, ale tu już cena razi Sztyblet męski - G291B9 - Meka Shoes (meka-shoes.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 21 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2023 W dodatku - z opisu wnosząć - to cena za jednego buta:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 22 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2023 Jeżeli o buty Meka chodzi to ja mam lotniki od nich, kupione swego czasu w okresie Black Firday, jakieś minus 25-30% jak dobrze pamiętam. Więc jak ktoś widzi coś interesującego i może czekać to jest jakaś opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ML12 Napisano 24 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2023 Pytanie może niezwiązane z „trochę taniej”, ale chyba nie ma sensu zakładać oddzielnego tematu. Czy może ktoś polecić eskarpiny dostępne w EU/UK? Albo przynajmniej zaproponować ładny model dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 24 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2023 https://klasycznebuty.pl/pl/p/Berwick-5328-Black-Patent-Loafer/7807Znaczy, nie jest to polecenie bo ich na oczy nie widziałem, ale są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eziemniak Napisano 16 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2023 https://orbans.fr/fr/98-nouveautes- Wyprzedaż u Orbana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Czy jest szansa kupić sztyblety w cenie do 500zł z polskiej dystrybucji (stacjonarnie lub online)? Nie chciałbym bawić się w ewentualne odsyłanie za granice przy źle dobranym rozmiarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 28 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2023 Jeżeli godzisz się z ryzykiem ze na okazje będziesz czekać do końca czerwca i nie straszno Ci jesień i wiosnę przechodzić boso to tak, jest szansa, niewielka ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi