Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętajcie, Panowie, że to będą _bardzo_ _tanie_ buty. Jeśli cena wyjściowa wynosi 370 zł, to koszt produkcji pewnie nie przekracza 50% tej kwoty (nie znam rozkładu cen dla butów). Może to być wyjście dla ludzi, którzy potrzebują kupić klasyczne buty i nie mają kasy, ale nie sądzę, żeby to była jakakolwiek alternatywa dla obuwia nawet z niższej-średniej półki.

Tańsza linia pewnie faktycznie taka będzie. Zobaczymy.

Niemniej jednak zapowiadana jest również linia wyższa i tu może coś fajnego zaproponują. Z tego co jest napisane, prawdopodobnie za 2 do 3 miesięcy, jeśli wszystko się ułoży. Tego właśnie jestem najbardziej ciekaw

Pamiętajcie, Panowie, że to będą _bardzo_ _tanie_ buty. Jeśli cena wyjściowa wynosi 370 zł, to koszt produkcji pewnie nie przekracza 50% tej kwoty (nie znam rozkładu cen dla butów). Może to być wyjście dla ludzi, którzy potrzebują kupić klasyczne buty i nie mają kasy, ale nie sądzę, żeby to była jakakolwiek alternatywa dla obuwia nawet z niższej-średniej półki.

Myślę, że szyte za 370 zł jesli będą się prezentować tak jak na zdjęciach, to dobra alternatywa dla niskiej półki, na pewno warto porównać chociażby z Bexley, bo taniej plus koszt przesyłki niższy.

Cóż. Właściciele marki, z tego co można przeczytać, mają nasze wsparcie. Można też śmiało założyć, że całkiem spora część rynku dla nich jest dostępna przez właśnie ten kanał marketingowy, czyli forum. Wytyczne co do obsługi, wymagań, serwisu i jakości, mają, wystarczy się wczytać w kilkanaście postów. Teraz tylko skutecznie to wdrożyć :)

Mi natomiast ten model w podobnym celu mógłby służyć. Choć nie jestem przekonany do tego dziurkowania

Tanich monków nigdy za wiele. Może zaczną się częściej pojawiać na ulicach.

Jednak ten kształt kopyta, subtelnością przypomina buty z Massimo Dutti. Dobrze nie jest.

Rzecz gustu. Po pierwsze Yanki też mają model z kwadratowym noskiem, ale wąskim. Po drugie zbyt delikatne buty też nie wyglądają dobrze. Mnie osobiście bardzo się podobają pełniejsze przody, jakby tak bardziej klasycznie.

To nie jest rzecz gustu, tylko klasy produktu. Nie mówię o kształcie przodu, tylko o formie kopyta. Widzisz tam jakąś rzeźbę? Mam wrażenie, że równie dobrze mógłbyś to uformować na butelce od mleka. Dokładnie jak w MD.

• 2 weeks later...

Witam Panów;

Jest to mój pierwszy post tutaj, a temat poruszę drażliwy.

Mianowicie, interesuje mnie relacja od użytkownika marki Samuel Windsor oraz ewentualnie Clifford James ( wydaje mi się, że to takie same pochodzenie buta) na temat jakości.

Wiele się tutaj o tym pisało, jednak nikt nie określił półki takiego obuwia, np.:

- równe/lepsze/gorsze  od krajowych Ryłko, Gino Rossi, Kazar

- jakość skóry i wygląd  lepsze/gorsze/równe  Gordon Bros, Loake. itp.

Bo że nie są to Yanko, Fabi, Berwick czy Barker wszyscy wiemy, natomiast główne pytanie, czy jako użytkownik wielu par butów klasycznych, kupując taki wynalazek wyjmujemy buty z pudła i:

ujdzie w tłoku

lub

zdecydowanie nie ujdzie w tłoku....

Czy ta skóra to lichy lakier na papierze, czy ten obcas fatalny w wyglądzie?

Pytam się bo często charakter pracy zmusza do wyjazdu i wtedy robię obchód budowy, oczywiście nie po wykopach, wertepach i świeżo wylanym betonie, ale jak nie ma chodnika, asfaltu i popada to szkoda nawet GB na takie wyjście, za to taka budżetówa jak te dwie firmy i możliwość kupienia  dwóch par obecnie za 75 lub nawet 60 funtów wpływają człowiekowi na wyobraźnię...