Robert M Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 A są gdzieś może już przykładowe modele prezentowane na zdjęciach? Strona jest na razie w budowie Facebook: https://www.facebook.com/krolewskiherb?fref=ts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Wybrałbym berwicki. Sam nosze sie z zamiarem ich kupna. Gdy je przymierzalem lezaly idealnie. Istnienie połówek nr ułatwia podjecie decyzji o zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 @Robert M Dzięki Wygląda to nawet ciekawie. Co prawda niewiele jest na razie informacji, ale można przeczytać trochę tutaj: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3354-kr%C3%B3lewski-herb-w%C5%82asne-do%C5%9Bwiadczenia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Pamiętajcie, Panowie, że to będą _bardzo_ _tanie_ buty. Jeśli cena wyjściowa wynosi 370 zł, to koszt produkcji pewnie nie przekracza 50% tej kwoty (nie znam rozkładu cen dla butów). Może to być wyjście dla ludzi, którzy potrzebują kupić klasyczne buty i nie mają kasy, ale nie sądzę, żeby to była jakakolwiek alternatywa dla obuwia nawet z niższej-średniej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Tańsza linia pewnie faktycznie taka będzie. Zobaczymy. Niemniej jednak zapowiadana jest również linia wyższa i tu może coś fajnego zaproponują. Z tego co jest napisane, prawdopodobnie za 2 do 3 miesięcy, jeśli wszystko się ułoży. Tego właśnie jestem najbardziej ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Nawet jeśli to tania linia to te buty pewnie zamówię będzie do latania i kopania, a może się okaże że nie taki diabeł straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Mi natomiast ten model w podobnym celu mógłby służyć. Choć nie jestem przekonany do tego dziurkowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Niebrzydkie te monki. Co prawda kopyto nieco kwadratowe, ale i tak ich właściciel powinien pozytywnie wyróżniać się na ulicy. Oczywiście pozostaje pytanie o jakość, ale na ten temat pewnie poczytamy na forum dopiero za parę miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Oczywiście pozostaje pytanie o jakość, ale na ten temat pewnie poczytamy na forum dopiero za parę miesięcy. Myślę, że poczytamy o tym już na początku marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Pamiętajcie, Panowie, że to będą _bardzo_ _tanie_ buty. Jeśli cena wyjściowa wynosi 370 zł, to koszt produkcji pewnie nie przekracza 50% tej kwoty (nie znam rozkładu cen dla butów). Może to być wyjście dla ludzi, którzy potrzebują kupić klasyczne buty i nie mają kasy, ale nie sądzę, żeby to była jakakolwiek alternatywa dla obuwia nawet z niższej-średniej półki. Myślę, że szyte za 370 zł jesli będą się prezentować tak jak na zdjęciach, to dobra alternatywa dla niskiej półki, na pewno warto porównać chociażby z Bexley, bo taniej plus koszt przesyłki niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Cóż. Właściciele marki, z tego co można przeczytać, mają nasze wsparcie. Można też śmiało założyć, że całkiem spora część rynku dla nich jest dostępna przez właśnie ten kanał marketingowy, czyli forum. Wytyczne co do obsługi, wymagań, serwisu i jakości, mają, wystarczy się wczytać w kilkanaście postów. Teraz tylko skutecznie to wdrożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Mi natomiast ten model w podobnym celu mógłby służyć. Choć nie jestem przekonany do tego dziurkowania Tanich monków nigdy za wiele. Może zaczną się częściej pojawiać na ulicach. Jednak ten kształt kopyta, subtelnością przypomina buty z Massimo Dutti. Dobrze nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Rzecz gustu. Po pierwsze Yanki też mają model z kwadratowym noskiem, ale wąskim. Po drugie zbyt delikatne buty też nie wyglądają dobrze. Mnie osobiście bardzo się podobają pełniejsze przody, jakby tak bardziej klasycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Rzecz gustu. Po pierwsze Yanki też mają model z kwadratowym noskiem, ale wąskim. Po drugie zbyt delikatne buty też nie wyglądają dobrze. Mnie osobiście bardzo się podobają pełniejsze przody, jakby tak bardziej klasycznie. To nie jest rzecz gustu, tylko klasy produktu. Nie mówię o kształcie przodu, tylko o formie kopyta. Widzisz tam jakąś rzeźbę? Mam wrażenie, że równie dobrze mógłbyś to uformować na butelce od mleka. Dokładnie jak w MD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 To było również moje wrażenie. Kopyto jakby wyciosane, gdzie prosiłoby się o coś z ładnie zarysowaną linią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Sorry ale patrzę i patrzę i dużej różnicy w pięknie i finezji bryły nie widzę między poniższymi Berwickami a Królewskim Herbem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Ja widzę i to taką decydującą. Tylko lekko pomaga fakt, że przywołałeś buty wyglądające lepiej od tych, o których rozmawialiśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heathcliff Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 O ile wiem to kopyto jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 O ile wiem to kopyto jest to samo. Zamsz ma to do siebie, ze ze słabym środkiem bardziej sie "rozlata". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Pewnie to kwestia złudzeń optycznych ale te licowe oxfordy znacznie lepiej mi pasują kształtem niż zamszowe monki. Natomiast zdjęcie Berwicków jest z trochę innego ujęcia niż K, trudno tak porownać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oluap Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Witam Panów; Jest to mój pierwszy post tutaj, a temat poruszę drażliwy. Mianowicie, interesuje mnie relacja od użytkownika marki Samuel Windsor oraz ewentualnie Clifford James ( wydaje mi się, że to takie same pochodzenie buta) na temat jakości. Wiele się tutaj o tym pisało, jednak nikt nie określił półki takiego obuwia, np.: - równe/lepsze/gorsze od krajowych Ryłko, Gino Rossi, Kazar - jakość skóry i wygląd lepsze/gorsze/równe Gordon Bros, Loake. itp. Bo że nie są to Yanko, Fabi, Berwick czy Barker wszyscy wiemy, natomiast główne pytanie, czy jako użytkownik wielu par butów klasycznych, kupując taki wynalazek wyjmujemy buty z pudła i: ujdzie w tłoku lub zdecydowanie nie ujdzie w tłoku.... Czy ta skóra to lichy lakier na papierze, czy ten obcas fatalny w wyglądzie? Pytam się bo często charakter pracy zmusza do wyjazdu i wtedy robię obchód budowy, oczywiście nie po wykopach, wertepach i świeżo wylanym betonie, ale jak nie ma chodnika, asfaltu i popada to szkoda nawet GB na takie wyjście, za to taka budżetówa jak te dwie firmy i możliwość kupienia dwóch par obecnie za 75 lub nawet 60 funtów wpływają człowiekowi na wyobraźnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Samuel Windsor to (z tego, co wiem - sam nie mam) najtańsze i najgorsze "angielskie" buty. Zobacz forumową klasyfikację marek angielskich (wątek przypięty na podforum "Buty"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Może i najtańsze i najgorsze ale na obchód budowy chyba ujdą, bo jak nie taki SL, to w czym budowę zwiedzać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 W butach zabezpieczonych gumowymi ochraniaczami. Proste i tanie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Zależy od piastowanego stanowiska... (zdjęcie ATM Grupa) O ile pamiętam, SW liczy tyle za wysyłkę do Polski, że z wysyłką mamy niemal cenę GB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi