Zajac Poziomka Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Mógłbym napisać "forum poświęcone porządnym eleganckim butom", ale czy tego chcemy czy nie wychodzi na to samo - bo 400 czy więcej złotych to według mnie są drogie buty, a za mniej się porządnych eleganckich butów nie kupi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Panowie. Wiem, że mógłbym dołozyć i kupić Yanko , ale powiedzcie co sądzicie o takich derbach z mango: http://shop.mango.com/PL/p0/mezczyzna/akcesoria/buty/skorzane-bluchery/?id=63080308_56&n=1&s=accesorios_he.zapatos_he&ident=0__0_1460621918240&ts=1460621918240&p=24&page=2 Wyglądają przyzwoicie, ale zastanawiam się jak z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Panowie. Wiem, że mógłbym dołozyć i kupić Yanko , ale powiedzcie co sądzicie o takich derbach z mango: http://shop.mango.com/PL/p0/mezczyzna/akcesoria/buty/skorzane-bluchery/?id=63080308_56&n=1&s=accesorios_he.zapatos_he&ident=0__0_1460621918240&ts=1460621918240&p=24&page=2 Wyglądają przyzwoicie, ale zastanawiam się jak z jakością. MrVintage pisał, że jakość baardzo niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Czarne captoe oxford i czarne brogues Cheaney o 100 funtów taniej, dużo rozmiarów. Sprzedawca ma tylko dwie opinie, ale chyba to jest oficjalne konto Cheaney (ktoś może potwierdzić?). Oba modele na stronie firmowej są opisane jako "discontinuted". http://www.ebay.co.uk/itm/Cheaney-Harrington-Capped-Oxford-in-Black-Calf-Leather-Leather-Sole-/262302207271?var=&hash=item3d126e0d27 http://www.ebay.co.uk/itm/Cheaney-Kelmarsh-Oxford-Semi-Brogue-in-Black-Calf-Leather-Leather-Sole-/262385286546?var=&hash=item3d1761bd92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 Kiedy wreszcie się tego oduczycie? Mógłbym napisać "forum poświęcone porządnym eleganckim butom", ale czy tego chcemy czy nie wychodzi na to samo - bo 400 czy więcej złotych to według mnie są drogie buty, a za mniej się porządnych eleganckich butów nie kupi. Widzę, że moje zdjęcia wywołały małą dyskusję, a przynajmniej się do niej przyczyniły. Moim celem było pokazać, że da się kupić dość klasyczne buty w cenie koszmarków z Lasockiego, jakość zeszła w tym wypadku na drugi tor (chociaż mam nadzieję, że tragedii nie będzie.) @xkoziol: wiem już, że dobre buty muszą kosztować. Niedawno kupiłem sobie monki Berwick (dobra może nie są wybitne, ale dla kieszeni studenta to jednak wydatek). Te pokazane parę postów wcześniej to zakup pod wpływem impulsu - pojawił się rozmiar, miałem rabat to wziąłem i nie żałuję. Zobaczę, czy nie zmienię zdania po kilku wyjściach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2016 A ja poważnie mówiłem - jestem ciekaw jak będzie wyglądał tak tani zamsz po kilku miesiącach użytkowania. Moje zamszowe Bexleye po 4 latach intensywnego łażenia dalej trzymają formę (i są przy tym niesamowicie wygodne), a to w zasadzie najniższa "forumowa" półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bliźniak Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 JDC bardzo dobrze, że wrzuciłeś zdjęcia swoich nowych butów. Pokazujesz, że w naszym kraju pomału pojawiają się buty tańsze, ale w fasonie klasycznym, przez co bardziej uniwersalne, estetycznie ładniejsze, bez zbędnych ozdobników. Wiadomo, że na naszym rynku obuwniczym trzeba poszukać tych tańszych modeli, ale chyba od tego jest forum by je wyłapywać i przekazywać dalej „młodym” miłośnikom mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 A ja mam prośbę o polecenie butów - chodzi mi przede wszystkim o to, że buty będę kupował przez internet i chciałbym maksymalnie zwiększyć swoje szanse na trafienie z rozmiarem jeśli chodzi o szerokość, wysokość i długość. Dla porównania bardzo mi pasuje to kopyto-http://www.sklep.klasycznebuty.pl/291,loake-200b.html No prawie bardzo - strasznie cierpię przy zakładaniu, ale jak już założę to jest wygodnie, ciut może w środku szeroko, ale ciut ciut. Szukam klasycznych butów formalnych do garnituru - tylko może z normalnej skóry a nie tak błyszczącej jak te loake. Chodzi mi o uzyskanie maksymalnie wysokiej jakości przy założonym budżecie (700-1000zł) po prostu nie mogę się jeszcze psychicznie przestawić na wydanie więcej na buty. Ale jestem otwarty na argumenty, jeśli delikatne zwiększenie budżetu oznacza wielki skok jakościowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Meermin i shoepassion. Proponuje się nie pchać w Crownhill chyba, że ze sklepu klasyczne buty. Bezpośrednio od producenta szkoda nerwów a wg mnie te dwie pierwsze to półka wyżej z naciskiem na SP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Meermin i shoepassion. Proponuje się nie pchać w Crownhill chyba, że ze sklepu klasyczne buty. Bezpośrednio od producenta szkoda nerwów a wg mnie te dwie pierwsze to półka wyżej z naciskiem na SP. Przepraszam ale czy to jest odpowiedź na mojego posta?Jeśli tak to nie bardzo rozumiem - rozwiń proszę, rozmawiasz z lajkonikiem;)Zdecydowanie chodzi mi o poradę nie tylko co do konkretnego sklepu ale również modelu, z uzasadnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 wchodzisz na stronę np shoepassion, po przeczytaniu znacznej części materiałów na forum wiesz juz, że potrzebujesz klasycznych butów do garnituru, czyli czarnych oxfordów, znajdujesz odpowiednie modele 543 lub 556. masz również zakładkę z opisem jak dobrać odpowiedni rozmiar. Możesz również zmierzyć swoja stopę i wysłać zapytanie do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 @Jamjest Jeżeli masz Loake 200B to zastanawiam się czy szukasz kolejnych czarnych oxfordów. Jeżeli nie, to wyrażenie "szukam klasycznych butów formalnych do garnituru" nie jest do końca trafne. Jeżeli tak, to wcześniejszy post daje kierunek poszukiwań. Czyli prośba o uściślenie czego szukasz. Granica 1000 zł, to już chyba nie są "buty trochę taniej", choć to oczywiście jest względne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 wchodzisz na stronę np shoepassion, po przeczytaniu znacznej części materiałów na forum wiesz juz, że potrzebujesz klasycznych butów do garnituru, czyli czarnych oxfordów, znajdujesz odpowiednie modele 543 lub 556. masz również zakładkę z opisem jak dobrać odpowiedni rozmiar. Możesz również zmierzyć swoja stopę i wysłać zapytanie do sklepu. Chyba faktycznie źle się wyraziłem. Moje pytanie dotyczy nie podstaw - czyli czy mają to być oxfordy, bo mają *( kolor - nie wiem). Również mniej więcej łapię o co chodzi w rozmiarach. Bardziej mi chodzi o poradę od kogoś kto zna buty które podlinkowałem i potrafi ocenić podobieństwo (kopyta?) u innych producentów. Dla przykładu buty które podałeś 556 posiadają w opisie to ---> Francuska forma kopyta nadaje się przede wszystkim dla panów o wąskich stopach i niskim podbiciu. Z doświadczenia wiem, że co producent to inna rozmiarówka w każdym wymiarze że tak powiem. I teraz nie wiem czy skoro loake są dosyć szerokie i mi pasują to czy opis który teraz zacytowałem przekreśla 556 dla mojej stopy czy nie? Czy buty shoepassion to jest wysoka jakość czy można w tych kwotach zakupić coś lepszego? Czyli tak naprawdę chodzi mi o kogoś kto albo ma doświadczenia osobiste z loake 200b i innymi butami, albo na tyle dużą wiedzę, że może mi poradzić. Co do reszty to owszem, zdecydowanie interesują mnie Wasze subiektywne opinie o jakości i wyglądzie konkretnych modeli i producentów. *A przy okazji - czy to normalne, że mam taki problem z założeniem oxfordów?Krew pot i łzy....a jak już wcisnę stopę nadwyrężając łyżkę do butów to jest bardzo wygodnie. Może mam po prostu zbyt hmm grubą płetwę na oxfordy i powinienem chodzić w sandałach:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2016 Z tego co pamiętam, to są tutaj posiadacze Loake 200B, może się odezwą. Jednak przyznam szczerze, że Twoje pytanie jest bardzo zawiłe. Co do zakładania butów. Warto poluzować sznurowadła i używać łyżki do butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Zdaje się, że sam znalazłem odpowiedź na moje pytanie na forum: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/3296-kopyta-loake-3625g-vs-loake-026g-vs-barker-386g/?hl=%2Bloake+%2B200b Przynajmniej jest jakaś alternatywa w postaci Barkerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Witam! czy takie buty http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0267793004.html mają klasyczny wygląd czy są z udziwnieniami? - zależy mi tylko na ocenie wyglądu, co do jakości to chyba nikt się nie spodziewa cudów "w takich pieniądzach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 18 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Kwiecień 2016 Klasyczny, ale w "takich pieniądzach" bym ich nie kupił, szkoda by mi było prawie 300 zł, to aż 60% kwoty za którą można, jak się dobrze poszuka, znaleźć porządne buty. Tutaj nowe buty a już mocno pomarszczona skóra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rideronthestorm Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Kontynuuje poszukiwania tanich oksfordow, niestety czas zaczyna mi sie konczyc. Co myslicie o tych ze zdjecia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banan1311 Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 A skąd to buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Ale pytasz o lewy, czy prawy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rideronthestorm Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Bardziej o lewy, ale ewentualnie tez o prawy Nie wiem jaki to producent, mierzylem je na predce w miejscu, gdzie szyja mi garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Wydają się ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rideronthestorm Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Dorzucam jeszcze fotke z widokiem z mojej perspektywy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Dorzucam jeszcze fotke z widokiem z mojej perspektywy: 13020420_10209237883168487_1662730213_n.jpg jak dla mnie trochę zbyt czubiaste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 To nie jakaś Vistula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi