roland Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 w takim BRFC trzeba by chodzić w szytych na miarę trykotach i obstalowanych u szewca korkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 jest na forum wątek Bieganie, gdzie biegacze opowiadaja straszne rzeczy jak biegają, jak dużo i jak szybko, i w jakim tempie im serce bije, kiedy przekraczają szybkość ponaddźwiękową. Zaglądam tam i czytam, kiedy chcę się zmeczyć. Może coś oni wiedzą jak się ubiera do biegania, bo nago chyba nie biegają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 w takim BRFC trzeba by chodzić w szytych na miarę trykotach i obstalowanych u szewca korkach? Myślę, że mój biały Cotton Traders z czerwona różą, by wystarczył. W końcu to fan. I tu bym kładł akcent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 jest na forum wątek Bieganie, gdzie biegacze opowiadaja straszne rzeczy jak biegają, jak dużo i jak szybko, i w jakim tempie im serce bije, kiedy przekraczają szybkość ponaddźwiękową. Zaglądam tam i czytam, kiedy chcę się zmeczyć. Może coś oni wiedzą jak się ubiera do biegania, bo nago chyba nie biegają Kiedy mi właśnie o strój chodzi nie o pochwalenie się jak biegam (są od tego inne fora ). No chyba, że to była delikatna sugestia, żeby z pospolitym poceniem się tu nie wcinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 jest na forum wątek Bieganie, gdzie biegacze opowiadaja straszne rzeczy jak biegają, jak dużo i jak szybko, i w jakim tempie im serce bije, kiedy przekraczają szybkość ponaddźwiękową. Zaglądam tam i czytam, kiedy chcę się zmeczyć. Może coś oni wiedzą jak się ubiera do biegania, bo nago chyba nie biegają Kiedy mi właśnie o strój chodzi nie o pochwalenie się jak biegam (są od tego inne fora ). No chyba, że to była delikatna sugestia, żeby z pospolitym poceniem się tu nie wcinać Ale myślę, że tam najlepiej wiedzą w czym się pocą, przepraszam, biegają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 w takim BRFC trzeba by chodzić w szytych na miarę trykotach i obstalowanych u szewca korkach?Myślę, że mój biały Cotton Traders z czerwona różą, by wystarczył. W końcu to fan. I tu bym kładł akcent.Ja mam poliestrowego ale oddychającego adidasa z British and Irish Lions, tak trochę ekumenicznie. W innym wątku pojawiła się propozycja pojedynku na miny tu w wykonaniu 15 na 15: link 1 lub link 2 (tutaj była potrzebna interwencja sędziego by panowie zaczęli grać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Haka Bespoke na zebraniu forumowym? Może byc ciekawie. Mam jeszcze bardzo ekomunicznie six nations, a poza tym Szkotów. Poluję na coś historycznego z All Blacks lub Wallabies. Za to mam 4 krawaty (3. narodowych zwiazków rugby), które wykorzystam na blogu podczas trwania World Cup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Taki drobiazg dla fanów rugby, większość z tych rzeczy w Polsce niedostępna, ale jak się czegoś szuka warto tu zajrzeć, by się dowiedzieć: http://rugbyrelics.com/a-to-z-rugby-memorabilia.htm i jeszcze to http://www.shopwiki.co.uk/Rugby-Tie/products/Rugby oraz to http://www.zazzle.com/ties?cg=103652385610707991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Widzę, że temat rugby upadł, a dzisiaj kapitalny mecz All Blacks rozegrali (pomijając pierwsze 10 minut xD). Dan Carter świetnie poprowadził drużynę i nowozelandczycy pokazali piękne dla oka rugby. Oby więcej takich spotkań w ich wykonaniu. Haka na początku- coś fenomenalnego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Od pewnego, stosunkowo krótkiego czasu, grywam w tenisa, rzadziej w squasha. Białe polo, granatowe spodenki, białe skarpetki (no, w przypadku skarpetek to nie zawsze wychodzi ) i trampki, stanowią mój ubiór na okazję gry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Widzę, że temat rugby upadł, a dzisiaj kapitalny mecz All Blacks rozegrali (pomijając pierwsze 10 minut xD). Dan Carter świetnie poprowadził drużynę i nowozelandczycy pokazali piękne dla oka rugby. Oby więcej takich spotkań w ich wykonaniu. Haka na początku- coś fenomenalnego! Mecz był rzeczywiście świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Widzę, że temat rugby upadł, a dzisiaj kapitalny mecz All Blacks rozegrali (pomijając pierwsze 10 minut xD). Dan Carter świetnie poprowadził drużynę i nowozelandczycy pokazali piękne dla oka rugby. Oby więcej takich spotkań w ich wykonaniu. Haka na początku- coś fenomenalnego! Mecz był rzeczywiście świetny. Jeśli dobrze cytuję: piłka nożna to gra dla dżentelmenów, uprawiana przez bestie; rugby to gra dla bestii, uprawiana przez dżentelmenów; futbol amerykański to gra dla bestii, uprawiana przez bestie. Ja uważam, że każdy mężczyzna ma w sobie pokłady agresji, które jakoś trzeba ukierunkować, więc męska rywalizacja jest czymś w życiu koniecznym. Nie chciałbym wypowiadać się na temat wielu zaproponowanych przez Panów dyscyplin, bo zupełnie mnie taka elitarność i dżentelmeństwo w sporcie nie pociągają. Uprawiam futbol amerykański, oglądam rugby i zastanawiam się nad boksem. Nota bene boksował Morgan z Dżentelmenów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Są inne sposoby rozładowania agresji niż futbol czy rugby. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Jeśli dobrze cytuję: piłka nożna to gra dla dżentelmenów, uprawiana przez bestie; rugby to gra dla bestii, uprawiana przez dżentelmenów; futbol amerykański to gra dla bestii, uprawiana przez bestie. Ja uważam, że każdy mężczyzna ma w sobie pokłady agresji, które jakoś trzeba ukierunkować, więc męska rywalizacja jest czymś w życiu koniecznym. Nie chciałbym wypowiadać się na temat wielu zaproponowanych przez Panów dyscyplin, bo zupełnie mnie taka elitarność i dżentelmeństwo w sporcie nie pociągają. Uprawiam futbol amerykański, oglądam rugby i zastanawiam się nad boksem. Nota bene boksował Morgan z Dżentelmenów. Pozdrawiam. Nie pamiętam, żeby któryś z nas wypowiadał się o jakichś bestiach. Tutaj pan łaskawie użył skrótów myślowych, by używając niby-naszych opinii (i podpierając się tak spreparowanymi) wyrazić swój pogląd na tematy, których w cytowanym przez Pana kontekście nawet nie podejmowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grizz Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 To nie cytat z forum, tylko takie powiedzenie, bodajże, angielskie: "rugby to brutalny sport dla dżentelmenów, a pilka to dżentelmeńska gra dla brutali" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 To nie cytat z forum, tylko takie powiedzenie, bodajże, angielskie: "rugby to brutalny sport dla dżentelmenów, a pilka to dżentelmeńska gra dla brutali" I co z tego. Dyskutuje Pan z naszymi wypowiedziami czy z cytatem? Chyba że Pan dyskutuje sam ze sobą, to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Jeśli dobrze cytuję: piłka nożna to gra dla dżentelmenów, uprawiana przez bestie; rugby to gra dla bestii, uprawiana przez dżentelmenów; futbol amerykański to gra dla bestii, uprawiana przez bestie. Ja uważam, że każdy mężczyzna ma w sobie pokłady agresji, które jakoś trzeba ukierunkować, więc męska rywalizacja jest czymś w życiu koniecznym. Nie chciałbym wypowiadać się na temat wielu zaproponowanych przez Panów dyscyplin, bo zupełnie mnie taka elitarność i dżentelmeństwo w sporcie nie pociągają. Uprawiam futbol amerykański, oglądam rugby i zastanawiam się nad boksem. Nota bene boksował Morgan z Dżentelmenów. Pozdrawiam. Nie pamiętam, żeby któryś z nas wypowiadał się o jakichś bestiach. Tutaj pan łaskawie użył skrótów myślowych, by używając niby-naszych opinii (i podpierając się tak spreparowanymi) wyrazić swój pogląd na tematy, których w cytowanym przez Pana kontekście nawet nie podejmowaliśmy. To nie cytat z forum, jak ktoś wyżej zauważył; nie dyskutowałem z Panami, pisałem bardziej ad vocem niż w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 (...)Nie chciałbym wypowiadać się na temat wielu zaproponowanych przez Panów dyscyplin, bo zupełnie mnie taka elitarność i dżentelmeństwo w sporcie nie pociągają.(...)Pozdrawiam. Nie pamiętam, żeby któryś z nas wypowiadał się o jakichś bestiach. Tutaj pan łaskawie użył skrótów myślowych, by używając niby-naszych opinii (i podpierając się tak spreparowanymi) wyrazić swój pogląd na tematy, których w cytowanym przez Pana kontekście nawet nie podejmowaliśmy. To nie cytat z forum, jak ktoś wyżej zauważył; nie dyskutowałem z Panami, pisałem bardziej ad vocem niż w temacie. Już wyżej przeprosiłem, po prostu ten fragment mnie zmylił, nie wiedziałem, że Pan dyskutując ze sobą używa liczby mnogiej w formie grzecznościowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Panowie, proszę wrócić do tematu dyskusji. Następne posty zawierające off-topic będą kasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 No i po Pucharze Świata w rugby. All Blacks wygrali! Francuzi byli oficjalnymi gospodarzami meczu, przysługiwało im granie w niebieskich strojach, wtedy Nowozelandczycy musieliby występować w swoich rezerwowych strojach biało-czarnych. Zgodnie z duchem fair play Francuzi wystąpili w swoich drugich kostiumach (białych), robiąc taki ukłon wobec gospodarzy całych rozgrywek http://www.rugbyworldcup.com/video/index.html?v=2060203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Wczorajszy mecz Irlandia - Szkocja i świetna atak formacją z 46 minuty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paniw Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Jaki jest wg Was elegancki sport? Sport dla gentelamana? EDYT.: MOD., temat "Elegancki sport" został połączony z istniejącym wcześniej tematem "Eleganckie dyscypliny sportowe. Stroje i akcesoria." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Każda dyscyplina jest godna gentelmana - byleby fair play było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paniw Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Każda dyscyplina jest godna gentelmana - byleby fair play było no tak, ale moim zdaniem są bardziej 'eleganckie' sporty niż inne, chociażby patrzac na strój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 10 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2015 Ja najbardziej lubię w basket (play some hoops), a o mniej dżentelmeński sport chyba trudno. Chciałbym poboksować, ale w moim "klubie" jest tylko boks francuski (nie żartuję, naprawdę we Francji jest taki sport)... To dobrze, bo kto widział boksującego dżentelmena, nawet amantorom nie pozwalają walczyć w krawatach. Czy jeśli odpowiem, że dżentelmen powinien grywać w golfa, a w przerwach między dołkami pykać szybkie gemy w tenisa lub urządzać nagonki na dzika, to zaliczę egzamin na dandysa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi