Jump to content

Klasyczne auto moich marzen

Guest gccg
 Share

Recommended Posts

Wyobrazmy sobie, ze wrocilismy do domu po prozaicznym dniu pracy, ktory nie byl ani zly, ani dobry. Ku naszemu zdziwieniu zastalismy na automatycznej sekretarce informacje, iz miejscowy notariusz bardzo chce sie z nami skontaktowac. Otrzymal on wlasnie dokumenty swiadczace o tym, ze jestesmy spadkobiercami majatku przyslowiowego "bogatego wujka z Ameryki". Po odliczeniu podatkow etc. otrzymamy ok $ 20 milionow. Wujek ekscentryk postawil tylko jeden warunek. Musimy kupic klasyczne auto (starsze niz 25 lat) i przynajmniej raz w tygodniu go uzywac.

Jakie auto wybierzemy?

Ja kupilbym tego Rolls Royce'a - Rolls-Royce Silver Cloud III, 1963, LHD.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na parkingu pod Lidlem badz Biedronka bylby prawdziwa sensacja!

Jego cena 55 000 euro a mozna go kupic tutaj http://www.braboparts.com/cs_car_list.p ... expected=0

Na parkingu pod Lidlem badz Biedronka bylby prawdziwa sensacja!

Śmieszna historia, bo w zeszłe wakacje, byłem świadkiem takiej sytuacji. Wyszedłem z marketu Carrefour Express (taki właśnie jak lidl i biedronka) - i zauważyłem, że na parking przed sklepem podjeżdża klient Rolls-Royce'em z lat 70/80 :D

Syrenka przejawia wloskie "ciagotki" . Zatem nalezaloby ubrac sie do niej a la "La Dolce Vita" , nastepnie namowic jakas niewiaste, aby podobnie sie ubrala ... i pojechac do ... supermarketu :D

Dołączona grafika

Chyba nie. Jakieś 10-15 lat za wcześnie na to :). W challengerze zakochałem się dawno temu po obejrzeniu Vanishing Point a spitfire lubię bo jest w sumie bardzo zwyczajnym ale zgrabnym samochodzikiem a nie jakimś potwornie drogim cudem techniki.

Czy kolor ma znaczenie? Wydaje mi się, że oba są niebieskie (granatowe) :)