Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Dwie laseczki z Royal Canes http://www.royalcanes.com/

Brązowa - drewno z Orzecha Włoskiego. Rączka typu Derby

Laska2.jpgLaska+21.jpg

Czarna ;) Po prostu musiałem ją mieć, do bardzo nieformalnych okazji ;)

Laska1.jpg

kiedyś sobie postanowilem, jak będę miał już więcej latek i kręgosłup wysiądzie to sprawię sobie takie "laseczki" :)

Kilka odpowiedzi zbiorczo:

- Malcontent - Jak twierdzi producent, to taka sama laska jaką posługiwał się dr House, gdyż to był rekwizyt robiony przez nich do filmu, na zamówienie.

- andershep - Ten "czopek" ma dość istotną funkcję. Jeśli nie nosimy laski tylko dla ozdoby. Szerokość (i tak mała), polepsza przyczepność takiej laski, na różnym podłożu. Może to i nie jest piękne ale praktyczne. Szukałem różnych końcówek ale rzadko można spotkać takie, które nie wystają poza średnicę laski. Może jak znajdę coś, co może zastąpić standardowe końcówki, to się pobawię w ZPT i będą ładniejsze.

- Krzysiek_W - Obyś nigdy nie musiał. Ja jeszcze nie dobiłem do 30 (no już prawie), a muszę. Właśnie z powodu kręgosłupa.

A i żeby nie było że OT i jeden post pod drugim to dodam Panama Fedora Bianco. Wit leather ze Skoczowa.

Panama+11.jpg

Panama+12.jpg

Panama+13.jpg

Taśma i potnik przyszyta. Na "główce" od środka wypalona pieczęć z Ekwadoru (ale przypomina coś dziwnego i nie widać kompletnie żadnych szczegółów więc nie zamieszczę zdjęcia, bo byście mnie obśmiali ;)). Taniocha więc i jakieś nierówności w fakturze i splotach są. Uczę się teraz formować żelazkiem i parą poprawny kształt ronda. Wrzucę może fotki do CMDNSC ale będą słabej jakości, gdyż sam sobie robiłem.

Jeśli dobrze widzę to prawy but (w sumie i lewy) posiada paskudne pęknięcie przy zalamaniu, widocznie słaba skóra skoro rownież ciężko się pastuje.

Takie ujęcie paskudne wyszło, w rzeczywistości nie ma żadnego pęknięcia, w butach chodziłem zaledwie 10min. To tylko lekkie załamanie wyeksponowane przez obiektyw. Buty są w porządku. Nie zauważyłem tego jak wrzucałem foto, postaram się dać nowe ale to jak pogoda lepsza będzie.

Przypadkiem z forumowego zamówienia?

Zamawiałem je pod koniec zeszłego roku z kilkoma forumowiczami ale Tobie chodzi chyba o niedawne zamówienie.

Jeśli do ślubu, to sugerowałbym wymienić sznurowadła na cieniutkie woskowane.

Dzięki za cenną radę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.