arche Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 <szast> U mnie w mieście w jednym krawaty są po 25gr w każdy wtorek i nigdy nie wracam z pustymi rękoma. <prast> A ja głupi po 3 złote na Allegro. Poczułem się nagle majętny.
Pan Janusz Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Świeżo odebrany kaszkiet z Harris Tweedu od Tomka Milera
123 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Mam tego Fergusa ale bez nauszników Jutro wrzucę foto.
White Haven Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Do mnie z kolei doszła ta jasnoszara jodełka (wersja z nausznikami). Fotkę postaram się wrzucić jutro jak złapię trochę dziennego światła.
Pepenix Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Patrząc po jakości ze zdjęć... Super! W takim razie ostrzę sobie zęby na jakieś tweedowe marynarki.
White Haven Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2013 Tylko weź pod uwagę, że ten materiał jest dość specyficzny (stosunkowo gruby i ciepły). Osobiście widzę siebie w takiej marynarce (w charakterze okrycia wierzchniego, zdejmowanego w pomieszczeniach) na jesieni albo w płaszczu na ciężką zimę, ale w pełnym garniturze w ogrzewanym pomieszczeniu bym się ugotował.
Clovis Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Tweed w swojej typowej formie to materiał na wierzchnie okrycia, marynarka tutaj pełni rolę kurtki. Poza tym sprawdzał się w dworach i domach, gdzie głównym źródłem ciepła był wielki kominek, a po kątach wiało wilgotnym chłodem. W takich warunkach Anglik lub Szkot mógł już tylko rozgrzewać się ruchem, czyli (jak to ujął Kipling) uprawiać "żałosne zajęcie, do którego udają upodobanie mieszkańcy naszej Wyspy". Po upowszechnieniu centralnego ogrzewania i temperatur pokojowych rzędu 22oC, grube tweedy stosuje się już głównie na wrzosowiskach.
Redfacet Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Piękny! Ale na stronie Gentleman's Choice nie widzę... Jakaś sprzedaż spod lady? Proszę o szczegóły, koniecznie! Pozdrawiam, Red
123 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 Tak jak obiecałem, mój Kaszkiet od Tomka Milera. Wielkie ukłony dla Tomka za ten projekt.
waski Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2013 U mnie też przygotowania do zimy Dzięki Tomek 1
Pepenix Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Moje przygotowania jesienno-zimowe (na wiosnę też się przydadzą część 1. W części drugiej przymierzam się do jodełki Tomka Millera Edit: pomniejszone zdjęcie. 2
arsen Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 @Pepenix, fajne, ja właśnie przymierzam się do zakupu Meermin z podobnej skóry na gumowej podeszwie, tak na deszczową jesień 1
White Haven Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Z lekkim poślizgiem - mój kaszkiet od Tomka.
WhiskeyPapa Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 Moje przygotowania jesienno-zimowe (na wiosnę też się przydadzą część 1. Gratuluję i zazdroszczę, mnie właśnie George'ów nie udało się kupić. Podobno już nie produkowane, choć np. ShoeHealer wciąż je wystawia. Pozostaje eBay - na razie dostępna 1 para UK8.5 - chyba kupię i nawpycham do środka gazet.
4inHand Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2013 dzięki Panowie! Przeczytanie tych komentów było najprzyjemniejszą rzeczą, jaka mi się dzisiaj przytrafiła! A piłem już wcześniej 2
woj Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 takie tam na jesien ps. te kaszkiety są jeszcze dostępne? Wyglądają super.
Arkadyjczyk Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Szukałem jakiejś granatowej marynarki albo tweedowej na jesień w takim troszkę lepszym second handzie w Lublinie i upolowałem miłą dla oka rzecz autorstwa krawca opisanego w artykule pod tym linkiem: http://www.yorkshirepost.co.uk/news/main-topics/local-stories/the-future-is-all-sewn-up-1-2590822 Marynarka wymaga drobnych korekt: taliowanie, skrócenie rękawów i trochę skrócenie dołem, w ramionach idealna. niestety, nie ma żadnych informacji o materiale, dość grubym i mięsistym, nie sadzę jednak, żeby taki krawiec, który jak wynika z artykułu pracował nawet dla pałacu Buckingham używał innych niż wełna. Pozdrawiam Arkadyjczyk 1
maciato Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Ładna marynarka, jeżeli na metce to cena to tym bardziej gratuluję. To wełna w "żabie oczko".
arche Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Zakupy na Alledrogo (od lewej): szalik jedwabny razy dwa, szalik wełniany razy dwa, 4 krawaty jedwabne i 3 razy jedwabne materiały na poszetki. O ile nauczę się je szyć 1
Pepenix Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Ten wełniany bordowy szalik paisley i granatowy krawat w czerwone i białe pasy super. Możesz podzielić się nazwą sprzedawcy? Zakupy na Alledrogo (od lewej): szalik jedwabny razy dwa, szalik wełniany razy dwa, 4 krawaty jedwabne i 3 razy jedwabne materiały na poszetki. O ile nauczę się je szyć
arche Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Krawat nie dość, że świetnie wygląda, to wspaniale się nosi i wygląda jak nówka. Przedmioty kupowałem u różnych sprzedawców. Szalik u przemiłej Pani, która posługuje się nazwą, nomen omen, poszetka, a krawat ze sklepu Olimag23 zdaje się. http://allegro.pl/show_user.php?uid=21006891 http://allegro.pl/show_user.php?uid=27589780 1
Bażant Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Polecam obu sprzedawców, krawaty od FHUbasta są naprawdę w doskonałym stanie (i bez charakterystycznego zapachu SH). U Olimag23 kupiłem tylko knit, ale sam krawat jak i obsługa najwyższej jakości
Rekomendowane odpowiedzi