Pan Janusz Napisano 20 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2012 G&B ma zamsz dość surowy w dotyku i ciężki w pielęgnacji, włoski bardzo krótkie i twarde, bardziej polecam analogiczny model Meermin za 15 ojro więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 21 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2012 G&B ma zamsz dość surowy w dotyku i ciężki w pielęgnacji, włoski bardzo krótkie i twarde, bardziej polecam analogiczny model Meermin za 15 ojro więcejBardzo dziękuje za podpowiedź. Myślałem też o zakupie Meermin, ale G&B mają podeszwę ze skóry. Jednak jakość zamszu jest najważniejsza, więc wrócę chyba do pomysłu z Meermin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 21 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2012 G&B ma zamsz dość surowy w dotyku i ciężki w pielęgnacji, włoski bardzo krótkie i twarde, bardziej polecam analogiczny model Meermin za 15 ojro więcej 25 euro więcej. Buty z podstawowowej serii Meermin kosztują teraz 160 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2012 Całościowo to będzie 58,5 euro więcej. Meermin bierze 20 euro za wysyłkę, G&B ma darmową. Do tego dochodzi jeszcze 10% rabat na G&B o którym ktoś niedawno pisał na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 21 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2012 Całościowo to będzie 58,5 euro więcej. Meermin bierze 20 euro za wysyłkę, G&B ma darmową. Do tego dochodzi jeszcze 10% rabat na G&B o którym ktoś niedawno pisał na forum.58,5 eurasa to spora różnica, ale jeśli G&B mają taki kiepski zamsz to wart dołożyć tą kwotę. Planowałem wydać około 150 ojro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cosnow Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Witam, Od jakiegoś czasu siedzą mi w głowie brązowe podwójne monki z zamszu. Takie jakie te: Uploaded with ImageShack.us Niedługo jadę do Berlina i tam właśnie chciałbym kupić buty w tym stylu. Budżet jakim dysponuję to ok 200Euro +/- 25% Czy ktoś z Was koledzy wie gdzie można zdobyć lub widział podobne Monki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Jeżeli koniecznie w Berlinie to zajrzyj do tego wątku: viewtopic.php?f=2&t=1879 jeżeli chodzi po prostu o miejsce gdzoe można takie buty kupić to np. tu: http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=2311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Witam, Od jakiegoś czasu siedzą mi w głowie brązowe podwójne monki z zamszu. Takie jakie te: Uploaded with ImageShack.us Niedługo jadę do Berlina i tam właśnie chciałbym kupić buty w tym stylu. Budżet jakim dysponuję to ok 200Euro +/- 25% Czy ktoś z Was koledzy wie gdzie można zdobyć lub widział podobne Monki? W Macaroni Tomato Loake 1880. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Jeżeli koniecznie w Berlinie to zajrzyj do tego wątku: viewtopic.php?f=2&t=1879 jeżeli chodzi po prostu o miejsce gdzoe można takie buty kupić to np. tu: viewtopic.php?f=2&t=1879 Oba linki takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Piękne buty, Panowie! Szkoda tylko, że trudno znaleźć je w polskich sklepach. Mnie najbardziej podobają sie podwójne z czarnej skóry licowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 13 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2013 Jeżeli koniecznie w Berlinie to zajrzyj do tego wątku: viewtopic.php?f=2&t=1879 jeżeli chodzi po prostu o miejsce gdzoe można takie buty kupić to np. tu: viewtopic.php?f=2&t=1879 Oba linki takie same. Mea culpa! Poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 20 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2013 Od dłużeszego czasu zastanawiam się nad zakupem pirwszych Monk-ów. W chwili obecnej bardzo dobrą ofertę ma Herring na model Philip wyprodukowany przez Cheneay. Buty są obniżone o 100 GBP. Czy może któryś z forumowiczów jest szcześliwym posiadaczem tego modelu i może podzielić się uwagami/spostrzeżeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Od dłużeszego czasu zastanawiam się nad zakupem pirwszych Monk-ów. W chwili obecnej bardzo dobrą ofertę ma Herring na model Philip wyprodukowany przez Cheneay. Buty są obniżone o 100 GBP. Czy może któryś z forumowiczów jest szcześliwym posiadaczem tego modelu i może podzielić się uwagami/spostrzeżeniami? Też mi się bardzo podobały, ale ostatecznie nie kupiłem. Kupiłem natomiast Herring Christchurch, bo chciałem mieć monki na lato. http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... hoeid=2396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2013 Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 O ile dobrze pamiętam, któryś z kolegów jest zapalonym fanem zielonego Poniżej propozycja od GG, modnych w tym sezonie podwójnych monków. Kolor Racing Green Calf więcej zdjęć http://abitofcolor.tumblr.com/post/48129181209/bespoke-england-g-g-grosvenor-in-racing-green 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 wow!! piękne, choć teraz jak patrzę na nosek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Panowie, czy takie zagiecia skóry w monkach to standard czy jakaś wada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 Buty się zginają właśnie w tym miejscu, skóra pracuje, więc o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 8 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2013 Tu np. nie widać ich i podoba mi się to (o ile to nie zdjecie nówki sztuki): Mint to nie jest - podeszwa pod noskami jest nieco starta (chyba więcej niż po jednokrotnym założeniu). Nie wiadomo natomiast, czy but nie jest świeżo zdjęty z prawidła o właściwej wielkości, na którym odpoczywał i wracał do pierwotnego kształtu. Zupełnie śladów użytkowania się nie uniknie, zresztą, moim zdaniem, byłoby to niepożądane. Ubranie i obuwie pracuje, więc ślady tej pracy są nieuniknione. Najlepszy garnitur się gniecie, najlepszy but się zagina. Jakość decyduje o tym, jak. Jeżeli chodzi o obuwie i zagięcia, to, według mnie, najważniejsze czynniki wpływające na wygląd w trakcie użytkowania to: - jakość przedmiotu: rodzaj i jakość skóry (+ ewentualnie obecność/brak toe cap) - oczywiście, dla cordovanu trzeba przyjąć inną estetykę - jakość konserwacji: sposób przechowywania i pielęgnacji - jakość dopasowania: dobór rozmiaru/kopyta do stopy użytkownika To taki stół na trzech nogach - wszystkie są potrzebne dla równowagi. Edit: Panowie, czy takie zagiecia skóry w monkach to standard czy jakaś wada? Shoot, ale to właśnie jest cordovan (nie chciało mi się wcześniej szukać źródła zdjęcia ). @paero123 - odszukaj sobie kilka zdjęć butów z cordovanu po dłuższym użytkowaniu, a przekonasz się, że te pofalowania są taką samą cechą, jak spieranie się koloru w jeansach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 8 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2013 Nie = darować sobie zakup? Nie unikniesz załamywania się skóry. To nie but narciarski - stopa pracuje, wiec but tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2013 Dobra skóra fałduje się bardziej, niż słaba. Słaba - głównie "pajączek" (takie lekkie wgniecenia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Sz Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Ciekawe?Sam szukam jakichś bez przeszyć na nosku i o bardziej zaokrąglonych kształtach. Polecicie coś do 500zł? (studencki budżet) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Troche nietypowe połączenie. Budżet 500zł? Ciężko o dobre buty- może ebay. Raczej w sieciówkach, ale jakośc liepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Zobacz Gordon Bros. Bodajże mają za 135 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Sz Napisano 12 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2013 Niestety mając te 20 lat na nic lepszego sobie człowiek póki co pozwolić nie może, zresztą patrząc jak szybko jestem w stanie zniszczyć nowe buty to mam wątpliwości nawet co do zakupu takich za 500zł.Wiosną tego roku zacząłem przygodę z monkami od prostego modelu z Massimo Dutti z pojedynczą sprzączką, w sumie także pierwszy but na skórzanej podeszwie jaki nosiłem, ale całkiem pozytywnie oceniam jakość wykonania jak na buty za ~250zł.@alabuz rozmiarówka w tych Gordonach typowa czy zwracać na coś uwagę? Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje w tym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi