Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli chodzi o współpracę tych dwóch Panów to najbardziej lubię model z tego samego okresu (1952-1958), ale paryskich targów mody z 1954. Ładne buty projektował też we współpracy ze Schiaparelli. Poniżej projekt dla Diora:

7.jpg

Natomiast i tak, najładniejsze kobiece buty vintage to czarna antylopa. ;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Witam, moja druga połowa od jakiegoś czasu poszukuje dla siebie butów a'la chelsea boot. Posiada pare tod's ale nie jest w pelni z nich zadowolona.

I teraz pytanie jakie sa odpowiedniki w kobiecym swiecie brytyjskich/wloskich firm specjalizujacych sie w butach al'a herring, church's (wiem maja kobiece buty ale jak kot naplakal ) , john lobb. 

Ferragamo miewa ciekawe modele. 

I nie chodzi o szpilki od blahnika tylko buty typu oxford, chelsea itp.

Opublikowano

Witam, moja druga połowa od jakiegoś czasu poszukuje dla siebie butów a'la chelsea boot. Posiada pare tod's ale nie jest w pelni z nich zadowolona.

I teraz pytanie jakie sa odpowiedniki w kobiecym swiecie brytyjskich/wloskich firm specjalizujacych sie w butach al'a herring, church's (wiem maja kobiece buty ale jak kot naplakal ) , john lobb. 

Ferragamo miewa ciekawe modele. 

I nie chodzi o szpilki od blahnika tylko buty typu oxford, chelsea itp.

Carmina, szanowny kolego, Carmina :D

Opublikowano

"Tego typu sandałki wprost idealnie komponują się z czarnymi, klasycznymi cygaretkami, białą jedwabną koszulą i ramoneską. Oczywiście tak delikatne sandałki można nie tylko zestawiać z eleganckimi rzeczami, ale także ze zwiewnymi sukienkami, które w sezonie ss2014 zdobią motywy kwiatowe (duże rozmyte wzory często na ciemnym tle). Możliwości są w sumie nieograniczone, ważne żeby przy tak mocnym kolorze sandałków nie do ...... zbyt przerysowaną górą."  - powiedziała moja Dziewczyna, a ja się z Nią zgadzam :)

• Oceniam pozytywnie 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Christian Dior 'Versailles' shoes designed by Roger Vivier|| 1956... Piękne

attachicon.gifimage.jpg

Mega!

@Ravic w pełni się z Tobą zgadzam.

W dodatku but ten jest tak "zbudowany", że każda kobieca stopa będzie w nim wyglądać źle.