Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie, ja też odnoszę wrażenie, że z każdym miesiącem torba z tego rodzaju skóry wygląda lepiej i lepiej. Oczywiście należy też pamiętać żeby od czasu do czasu czymś ją namaścić :)

Ja obecnie jestem w trakcie tworzenie (bardzo wstępnego)  fajnej teczki ze skóry łosia (!), ze wstawkami z juchtu (rączki, bizy, niektóre przeszycia), środek: albo świnka, albo zamsz.   Mam nadzieję, że w końcu będę miął troche więcej czasu i wezmę się za nia, tak na 100% możliwości.

Opublikowano

Dzięki. Chyba jednak zdecyduję się na BarellyBags, bo te torby weekendowe są trochę zbyt... weekendowe, a ja potrzebuję torby do pracy, na zajęcia, na siłownię (i właśnie w tym problem, że do wszystkiego jednocześnie).

Ma ktoś ten model i może coś o nim powiedzieć?

http://www.barellybags.pl/product/Torba-Duffel-Bag/?id=271

Torba-Duffel-Bag.2678.jpg

Opublikowano

W BarellyBags jest trochę niedopracowanych wykończeń, np. najprostszy sposób montażu uchwytów na okuciach za pomocą nitów, co wg nieładnie wygląda. Wystarczyłoby pocieniować skórę na końcu i skleić/obszyć i już by było lepiej. Zamek kieszeni jest pofałdowany, skóra na boku się trochę marszczy itp

W weekend postaram się wrzucić moją nową torbę bespoke ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Oponowałbym. Dlaczego tak twierdzisz?

W moim przekonaniu to klasyczny saddle stitch. Popatrz na szew przy mocowaniu rączek. Szczególnie przy rogach widać, że szew nie jest równo rozmieszczony a nić jest "naciągana" do kolejnej dziurki.

Mam nadzieję, że można mnie zrozumieć o czym mówię.  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zewnętrzne przeszycia są zbędne. Podoba mi się pomysł z czerwoną podszewką, wprowadza delikatnie ekstrawagancki sznyt, za to jak w 90% teczek nie podobają mi się zamki. A w przeciwieństwie do kolegi R50 uważam, że akurat tego typu brzegi są ciekawe i sprawdzają się w biznesowej teczce.

Opublikowano

Też mam mieszanie odczucia odnośnie tych krawędzi. Teczki przypominają mi trochę te linkowane przez andershepa na poprzedniej stronie, z firmy ohba. Ale tylko troszkę. Nie zgodzę się co do zamków. Moim zdaniem pasują do tej skóry. Po 20% upuście dla nowych klientów jest to całkiem rozsądna propozycja, ale jednak czegoś brakuje, aby powiedzieć "wow".

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla potencjalnie zainteresowanych nowymi teczkami Barona (Slowbag) - kontaktowałem się ze sklepem i istnieje możliwość wykonania teczki bez tego niespecjalnie urodziwego napisu/loga "SLOWBAG" - wystarczy dopisać taką prośbę w uwagach do zamówienia.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Właśnie rozglądam się za jakaś elegancką torbą i już trafiłem na kilka fajnych propozycji :) Nie jest prosto coś wybrać, bo wybór jest spory, ale warto się zastanowić, bo to ważny zakup.