Skocz do zawartości

lubo69

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

(Łódź) świetne wełniane podkolanówki Wolsey, różne rozmiary ale jeden kolor (beż), 13 zł.

Duńskie rękawiczki Randers, różne skóry (jest chyba nawet pekari, ale głowy nie dam) i kolory, ceny 99-139 zł.

Świetna marynarka Daks London, rozmiar 50 - ostrzę sobie na nią zęby, ale to zakup na inny sezon (len z wełną).

(Łódź) świetne wełniane podkolanówki Wolsey, różne rozmiary ale jeden kolor (beż), 13 zł.

Duńskie rękawiczki Randers, różne skóry (jest chyba nawet pekari, ale głowy nie dam) i kolory, ceny 99-139 zł.

Świetna marynarka Daks London, rozmiar 50 - ostrzę sobie na nią zęby, ale to zakup na inny sezon (len z wełną).

Te rękawiczki Randers Handsker faktycznie są z pekari. To ten model: http://haethaenstat.blogspot.com/2013/09/peccary-gloves-from-randers-handsker.html (z tą różnicą, że w TK Maxx są z wełniano-bawełnianą podszewką). Niestety nie są produkcji duńskiej, tylko dalekowschodniej albo wschodnio-europejskiej.

Ciekawostka - na metce producent pisze, że niezależnie od miejsca produkcji (Dania czy fabryki partnerskie na świecie) dostajemy ten sam towar, a jednak cena wersji duńskiej jest wyraźnie wyższa (zarówno w Randers jak i w TKMaxx). Polecałbym jednak przejrzeć ofertę tych rękawiczek z pekari, bo chyba są tam i te nie-duńskie i oryginalne duńskie (różnią się metką wewnątrz).

Jest również jedna sztuka beżowa.

No proszę... :) to dorzucę wisieńkę / wisieńki w postaci boots'ów Loake z serii Design: model Style Callaghan - rewelacyjne! ...ale, jest jedno ale: lilipucie rozmiary: 3 szt. = 41,5 oraz 1 szt. = 42

W cenie 399 pln. ...gdyby był mój rozmiar nawet bym się nie zastanawiał.

No proszę... :) to dorzucę wisieńkę / wisieńki w postaci boots'ów Loake z serii Design: model Style Callaghan - rewelacyjne! ...ale, jest jedno ale: lilipucie rozmiary: 3 szt. = 41,5 oraz 1 szt. = 42

W cenie 399 pln. ...gdyby był mój rozmiar nawet bym się nie zastanawiał.

Nie warto tyle płacić za Loaki tej linii; moim zdaniem max 250, choć sam i za tyle bym nie wziął.

Nie warto tyle płacić za Loaki tej linii; moim zdaniem max 250, choć sam i za tyle bym nie wziął.

...szczerze mówiąc, gdyby były za 250 pln to uważam, iż byłaby to rewelacyjna okazja. Nie wiem jak wyglądają - namacalnie - Loake'i z najwyższej linii (mam na myśli jakość wykonania), niemniej jednak w w/w uważam, iż jest naprawdę dobrze.

Mam kupione w TKMaxx właśnie za 399 zł zamszowe chukka Loake Design. Nomen omen, design jest trochę pozaklasyczny, ale można przeżyć.

Jeśli przyjmiemy założenie mosze, to implikuje ono, że można kupić za powiedzmy 300 zł inne buty trochę lepsze od Loake Design; gdyby tak było, dylemat wszystkich świeżaków pytających nas o buty w budżecie 300 zł zostałby rozwiązany :)

Moje chukka na pewno nie są warte ceny wyjściowej, jakakolwiek była. 400 zł to uważam okazja do przyjęcia; 250 zł byłoby okazją niebagatelną. Nie widziałem do tej pory butów (ani sobie takich nie wyobrażam) w cenie wyjściowej 250 zł które byłyby lepsze jakościowo od Loake Design; na wyprzedaży owszem. Chodzę w tych chukka od roku bez zastrzeżeń, podeszwa mogłaby być trwalsza.

• 2 weeks later...

W Krakowie (Bonarka) Jest teraz spory wybór marynarek Corneliani. Nie wiem czy jeszcze są ale były garnitury GF Ferre w M1 za coś koło 300zł. Mi się udało parę ciekawych rzeczy w tym sklepie kupić. Spodnie Moschino za 30zł, marynarkę Trussardi za niecałe 200zł, poszetkę Armani za parę złotych, kilka solidnych krawatów za małe pieniądze. Nigdy nie wiadomo co się tam trafi, choć faktycznie trzeba lubić ten sklep.

• 2 weeks later...
  • lubo69 changed the title to TK Maxx