O.v.K. Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 We wrocławskiej Magnolii sporo błekitnych koszul TMLewin, rękawy 84/87 cm, kołnierzyki spread; 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 27 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2016 Miałem w rękach kilka koszul tej firmy , Bydgoski TK , te które oglądałem jakościowo bardzo słabo , chyba nawet gorzej od wółczanki . Jak widzę "Savile Row" to mi się zapala lampka ostrzegawcza Dobrze wiedzieć. Nie widziałem ich na żywo, więc oparłem się wyłącznie o Royal Warrant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2016 Może to dlatego że firma Bernard Weatherill posiada royal warrant jako dostawca ubrań do jazdy (konnej) oraz dla stangretów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2016 Łódź: dobrej jakości skarpetki Tommy Hilfiger w kolorze jeans, 36 zł dwupak; świetne białe koszule Profuomo Sky Blue (k. włoski, m. na guziki), widziałem dwie sztuki r. 39, cena 149, ale fit chyba regular; są prawidła cedrowe, o których już była mowa, ale nie polecam - szczupłe i niezbyt starannie wykonane; trochę granatowych blezerów, ale nie przyglądałem się. A teraz o tym, czego już nie ma: chinosy Hiltl z najlepszej bawełny, jaką dane mi było dotąd widzieć (Supima); drugi gatunek (niemal niewidoczna skaza przy kostce), 62 zł; po operacji u pana Basia za nieco ponad stówę (łącznie) mam powalające spodnie na wiosnę. Mt, 7, 7-11, czyli po polsku "szukajcie, a znajdziecie";-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 W Łodzi takie oto szaliki we wzór Paisley, szalik dwustronny strona wzorzysta 100 jedwab, druga strona gładka czarna 100 % wełna, cena 49,99 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Dobrze wiedzieć. Nie widziałem ich na żywo, więc oparłem się wyłącznie o Royal Warrant. Trzeba dodać że koszule te w TK kosztują 99 zł. Kupiłem jedną i jestem bardzo zadowolony, porównując do Lantiera bo takie koszule mam głównie to Bernard Weatherill sprawiają wrażenie dużo lepszych jakościowo - bawełna bardzo miła w dotyku, odszycie dużo lepsze niż Lantier (gęściejszy ścieg, żadnych odstających nitek), dzielony karczek, dodatkowo wzmocniona plisa z dziurkami na guziki z przodu. Ja jestem bardzo zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Te które ja oglądałem zbliżone były jakością do Wółczanki , może trafiliśmy na różne modele / linie . W Bydgoszczy były tylko gładkie białe z prześwitującej bawełny , mnie zniechęcił przede wszystkim badziewny materiał egzemplarza który miałem w ręku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafix Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Może bo ta co jak kupiłem to gruba bawełna żakardowa. Przy tej mojej była metka 100 % luxury cotton, ale nie było drugiej koszuli tej firmy żeby porównać czy przy wszystkich koszulach taką metkę producent doczepia standardowo czy akurat w tym modelu jest lepsza bawełna i się chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 W Blue City kilka par butów od Crockett&jones, dwie pary Edwarda Greena i jedna John Lobb. Ceny odpowiednio 330, 729, 1000 i 1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 W Blue City kilka par butów od Crockett&jones, dwie pary Edwarda Greena i jedna John Lobb. Ceny odpowiednio 330, 729, 1000 i 1000 Euro ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Złotych , wyślę zdjęcia wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Ciekawe ile osób już pojechało do BlueCity 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 A tam okaże się... że wszystkie pary to albert slippers! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Wrzucam co było 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 No i jak tu nie kochać TK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Zamszaki od Lobba Nawet rozmiar odpowiedni. Ehhh... A na Śląsku jest dobrze jak rzucą Loake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkaramba Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Na Śląsku - buty w Czeladzi i Katowicach raczej wołają o pomstę do nieba. Podobniez jak 95% asortymentu, który jest ewidentne wypłowiały i wyglada jakby leżał 10 lat w magazynie bez jakiejkolwiek ochrony, narażony na światło powietrze i bakterie... Jakby u mńie sprzedawali lobby i c&j to bym był w siódmym niebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 O ile za Lobba i Greena trzeba mimo wszystko wyłożyć 1000 zł to cena C&J jest bardzo przystrępna 329 zł, oprócz pary którą wziąłem został jeden rozmiar 46,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
O.v.K. Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Na Dolnym takoż, od czerwca nie widziałem niczego naprawdę interesującego, a Wrocław ma niby cztery TKeje i regularnie je nawiedzam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2016 Krokiety i Lobb w tikeju - ale szok o kurna mać Buty w tikeju to jakiś dramat, szrot i złom. Ale fakt, widziałem kiedyś dwumonki Santoni. Nie wiem, co o tym myśleć, to jakaś prowokacja chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Nie chciałbym wywołać niewygodnej dyskusji o "rankingu miast polskich", ale z moich wizyt w TK (a byłem w Londynie, Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i Łodzi) wynika, że najwięcej najciekawszych okazji można znaleźć w miastach z początku tej listy, a w tych ostatnich jeśli w ogóle trafi się prawdziwa okazja, to na samym końcu łańcucha, jedna sztuka, wymiętolona i w niepopularnym rozmiarze. Mam teorię spiskową, że zarząd TK ma taką listę i towar niesprzedany w Londynie jedzie na prowincję UK, może do Dublina, Austrii itd. (chociaż ciekawe, gdzie na liście będzie ten przybytek: http://www.tkmaxx.de/muenchen - może już ktoś z Kolegów był?) Z butami wszędzie jest słabo, ale w Londynie Loake są właściwie na porządku dziennym, a Trickersy można trafić częściej niż czwórkę w totolotku. Nie zdarzyło mi się wyjść z londyńskiego TK (byłem chyba w trzech kilkanaście razy) bez zakupu, a z łódzkiego teraz częściej wychodzę z pustymi rękoma niż z czymkolwiek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Nie chciałbym wywołać niewygodnej dyskusji o "rankingu miast polskich", ale z moich wizyt w TK (a byłem w Londynie, Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i Łodzi) wynika, że najwięcej najciekawszych okazji można znaleźć w miastach z początku tej listy, a w tych ostatnich jeśli w ogóle trafi się prawdziwa okazja, to na samym końcu łańcucha, jedna sztuka, wymiętolona i w niepopularnym rozmiarze. Mam teorię spiskową, że zarząd TK ma taką listę i towar niesprzedany w Londynie jedzie na prowincję UK, może do Dublina, Austrii itd. (chociaż ciekawe, gdzie na liście będzie ten przybytek: http://www.tkmaxx.de/muenchen - może już ktoś z Kolegów był?) Z butami wszędzie jest słabo, ale w Londynie Loake są właściwie na porządku dziennym, a Trickersy można trafić częściej niż czwórkę w totolotku. Nie zdarzyło mi się wyjść z londyńskiego TK (byłem chyba w trzech kilkanaście razy) bez zakupu, a z łódzkiego teraz częściej wychodzę z pustymi rękoma niż z czymkolwiek. Nie wywolales, w Poznaniu zdarzaja sie driving mocsy Loake i boat shoes Sperry, ale to wszystko. Tez mam wrazenie, ze co lepsze kaski do nas nie docieraja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Nie chciałbym wywołać niewygodnej dyskusji o "rankingu miast polskich", ale z moich wizyt w TK (a byłem w Londynie, Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Poznaniu i Łodzi) wynika, że najwięcej najciekawszych okazji można znaleźć w miastach z początku tej listy, a w tych ostatnich jeśli w ogóle trafi się prawdziwa okazja, to na samym końcu łańcucha, jedna sztuka, wymiętolona i w niepopularnym rozmiarze. Mam teorię spiskową, że zarząd TK ma taką listę i towar niesprzedany w Londynie jedzie na prowincję UK, może do Dublina, Austrii itd. (chociaż ciekawe, gdzie na liście będzie ten przybytek: http://www.tkmaxx.de/muenchen - może już ktoś z Kolegów był?) Z butami wszędzie jest słabo, ale w Londynie Loake są właściwie na porządku dziennym, a Trickersy można trafić częściej niż czwórkę w totolotku. Nie zdarzyło mi się wyjść z londyńskiego TK (byłem chyba w trzech kilkanaście razy) bez zakupu, a z łódzkiego teraz częściej wychodzę z pustymi rękoma niż z czymkolwiek. To gdzie w tym łańcuszku leży Elbląg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Między Gdańskiem a Olsztynem:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Na pewno jeszcze przed Bydgoszczą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi