Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Warszawie na marszałkowskiej sporo Loake Design, ale głównie 44, tylko niektóre longwingi 42:
e1433987eee3407e9fe1e72d08af3b4b.jpg

Ceny kojarzę Ok 500 zł.

Longwingi bardzo fajne, jakby ktoś z Was widział gdzieś 43 to będę super wdzięczny za info :)

613f5cf5e61bf1e95e26eacf0c92be69.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Kupiłem ostatnio M65 z metką Frederik Anderson Copenhagen. Wiem, że to marka własna TK Maxx. Wygląda nawet nieźle, ale ciekawy jestem jak będzie z trwałością. Macie jakieś doświadczenia z tą marką?

Cena 199 czyli tyle samo co za kurtkę od John Partridge kilka postów wyżej.

519744607580260410.jpg

7608128022605532637.jpg

• Like 1
Opublikowano

Czy w TK Maxx w Polsce też jest mocna sezonowość asortymentu i wyprzedaży ? W USA w tym momencie są gigantyczne zniżki na odzież zimową. To co się nie sprzedało ma cenę nieraz 1/5 wyjściowej i żółte metki. Czego mogę się spodziewać w Warszawie ? Czy jak przyjadę w Kwietniu to będą same bikini i szorty ? ;)

Szukam szczególnie olejaków Barboura w różnych kolorach i krojach. 

Opublikowano

Jeżeli masz dostęp do amerykańskiego TJ Maxx, zapomnij o polskim TK Maxx. Przeceny owszem trwają, ale trzeba mieć masę szczęścia żeby kupić cokolwiek czym można byłoby pochwalić się na forum.
A olejaki w różnych kolorach i krojach to są w Country Attire :) Nigdy nie widziałem ani jednej takiej kurtki w Polsce, a byłem w ok. ośmiu TK łącznie grubo ponad 100 razy. Gdyby nie post@Wuj z 20 grudnia, sądziłbym że po prostu nigdy tam nie trafiają.

Opublikowano
10 godzin temu, lubo69 napisał:

Jeżeli masz dostęp do amerykańskiego TJ Maxx, zapomnij o polskim TK Maxx. Przeceny owszem trwają, ale trzeba mieć masę szczęścia żeby kupić cokolwiek czym można byłoby pochwalić się na forum.
A olejaki w różnych kolorach i krojach to są w Country Attire :) Nigdy nie widziałem ani jednej takiej kurtki w Polsce, a byłem w ok. ośmiu TK łącznie grubo ponad 100 razy. Gdyby nie post@Wuj z 20 grudnia, sądziłbym że po prostu nigdy tam nie trafiają.

Dzięki za podpowiedź. Czyli nie mam co się nastawiać.

Ja w sumie znalazłem i kupiłem w lokalnych TJ Maxxach 7 olejaków w ciągu ostatniego miesiąca (wszystkie poszły na eBayu z min. 100% zyskiem, bo albo rozmiar za małe, albo kolor żonie nie pasował), a docelową kurtkę do celów "coś co przykrywa marynarkę, a nie jest zbyt eleganckie" znalazłem w outlecie Barboura, ale muszę tam jechać 1h w jedną stronę. Za to przeceny 50-70% na wszystko. 

Szukam jeszcze kurtki woskowanej z serii B.International, ale rodzaj jest dość specyficzny, bo musi być z ociepleniem, szałwiowa i w rozmiarze Large - taka fanaberia ;)

Właściwie jeśli chodzi o estetykę Barboura to podoba mi się niemal wszystko, ale właśnie z rozmiarem L jest największy problem - rzadko trafia się w outletach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli ktoś chciałby nosić skarpetki kosztujące (wyjściowo) tyle, co garnitur SuSu,, to na Marszałkowskiej są mięsiste kaszmirowe (100%) podkolanówki Brunello Cuccinelli przecenione z 1340 na 99,99 zł (za parę :-)). Co ciekawe, wiszą na zwykłym dziale skarpetkowym, tylko z metką GoldLabel. Wieczorem postaram się wrzucić zdjęcie i wrażenia z przymiarki w wątku skarpetkowym.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

[PASAŻ ŁÓDZKI] Spodnie z flaneli Loro Piana 95% wełna, 5% kaszmir. Niewykończone, w woreczku taśma do podszycia (długość >36). Zostały jeszcze rozmiary pasa 33, 34, 36. 169.99zł 

20180309_152056.jpg

20180309_152200.jpg

20180309_152216.jpg

• Like 5
  • Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Na Marszałkowskiej w Warszawie są takie spodnie, tylko szare, w rozmiarze 30(pas)-34.

Generalnie to sypnęło nowościami, na butach pojawiły się jakieś pojedyncze Gordon Bros, na kurtkach Barboury (acz nie olejaki). Z ciekawy marek to pojawiło się sporo rzeczy (głownie spodnie, akcesoria, dzianina) Brooks Brothers, których nigdy wcześniej u nas nie w TKMaxxie nie widziałem. Jest zarówno ich główna linia, jak i Red Fleece (preppy, bardziej wyszczuplone kroje), outletowa linia 346 (ponoć słaba jakość) a nawet widziałem jeden sweter Country Club (linia pozycjonowana między główną a topową Golden Fleece). Są np. bardzo fajne kardigany argyle cięższa bawełna z domieszką wełny, jeden przygarnąłem :-) 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
27 minut temu, lubo69 napisał:

@dziko, 30-34 czyli w pasie 30, 31, 32, 33 i 34, czy jeden rozmiar 30 pas, 34 długość? Jasnoszare czy charcoal?

Jeden rozmiar: pas 30, długość 34. Charcoal (chyba). To znaczy, tyle przypadkiem widziałem, w moim rozmiarze (33-34) nie widziałem, ale nie oglądałem np. większych niż 34.

Z innych rzeczy, to były też spodnie 100% wełna, szare, z zaszewkami, Trussardi, po 199 zł. Sporo też casualowych PRL.

Opublikowano
14 minut temu, dziko napisał:

Jeden rozmiar: pas 30, długość 34.

Ufff....;-)

Ale jeśli ktoś nosi ten rozmiar, zdecydowanie polecam w tej cenie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rzecz z gatunku totalny ultra-casual: na Marszałkowskiej pojawiają się od jakiegoś czasu wędkarskie kamizelki (fishing gilet) Barboura. Trochę mnie kusiły, pomimo przemożnego przekonania, że w czymś takim wygląda się totalnie dziadkowato. A tymczasem... jednak nie, są naprawdę fajnie skrojone, oczywiście ewidentne outdoor & country, niemniej IMHO  całkiem akceptowalne nawet poza wodą i wędką (a może się po prostu zestarzałem ;-)). Sprana bawełna, milion kieszonek, kołnierz wyłożony sztruksem, zapięcie główne: zatrzaski + dwukierunkowy zamek, na dole regulowane ściągacze. Krój obszerny, ja wziąłem S-kę i jeszcze jest pod nią miejsce na gruby sweter. Cenowo 280 zł (w sklepach 800-900). Obciach, nie obciach, mi się podoba :-)

barbfish1.thumb.jpg.b0006578895c25260533d67e231cf04f.jpg

barbfish2.thumb.jpg.896c0662c91c2e57f4a11435f9a78a13.jpg

• Like 2
Opublikowano

No nie, nie, po prostu nie. ;) O ile spodnie cargo (z wąskimi nogawkami) można jeszcze w to wszystko sprawnie wpleść i umiejętnie nosić nawet z mniej formalną marynarką, to to jest jednak zbyt duży hardcore. :D

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano
2 godziny temu, MH_fan napisał:

No nie, nie, po prostu nie. ;) O ile spodnie cargo (z wąskimi nogawkami) można jeszcze w to wszystko sprawnie wpleść i umiejętnie nosić nawet z mniej formalną marynarką, to to jest jednak zbyt duży hardcore. :D

Nie no, Panowie, to przecież nie ma być jakiś element smart casual i substytut marynarki, tylko totalnego outdoor casualu. Nawet nie planuję pojawić się w tym "na mieście" (no, powiedzmy, mieście powyżej 50 tys. mieszkańców). Swoją drogą dla mnie cargo + marynarka wygląda fatalnie, choć Włosi czasem kombinują w tym kierunku.

Drugie zdjęcie jest poglądowe na szybko, oczywiście w ewentualnym użyciu kamizelka nie będzie zakładana na niebieską jednolitą koszulę. @Krzysiek_W - akurat dziś przychodzi do mnie zielony krawat-z-bardzo-wysokiej-półki, to może jakąś stylizację typu fusion zaprezentuję ;-):-D