Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W łódzkim tikeju przymierzałem z 3 pary tych loafersów Sebago. Wg mnie ten model ma bardzo niskie podbicie. Stopę raczej mam standartową. Nosząc zwykle 40,5-41, ledwo udało mi się wcisnąć jedną stopę w 41,5. Miejsca w "palcach" miałem dużo, ale nie dałbym rady chodzić w nich, bo za bardzo opinały sródstopie. W 43, wsuwałem komfortowo stopę, ale już but trochę latał - nie kupiłem ich. Prawdopodobnie 42-42,5 byłoby dobre. Robiłem też podejśćie do 40,5 - bez powodzenia.

Przymierzając podeszwy Sebago do podeszw butów które miałem na sobie, wyglądało na to że rozmiary się zgadzają mniej wiecej.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Sebago to amerykańska rozmiarówka, zwykle nosząc UK 10 z Sebago biorę 12, choć wg różnych tabelek z netu odpowiednikiem UK 10 jest US 11. Dodatkowo robią te buty w kilku różnych szerokościach, co TKM w swych oznaczeniach pewnie pomija.

Opublikowano

Łódź będzie miała nowego tikeja. Wygląda na to ze dużo większego niżobecny.

W miejscu Almy na rynku Manufaktury, niebawem pojawi się nowy salon TK Maxx, oferujący szeroki asortyment odzieży, butów i dodatków. Umowę z najemcą już podpisano, a otwarcie sklepu zaplanowano na koniec maja. Będzie to jeden z największych salonów sprzedaży w Manufakturze, zajmujący powierzchnię 2270 m kw. Otwarcie zaplanowano na koniec maja.

http://www.expressilustrowany.pl/lodz/a/markowe-ciuchy-w-niskich-cenach-nowy-sklep-w-manufakturze,9461695

Opublikowano

Na Marszałkowskiej rzucili co nieco, widziałem czarne oksfordy chwalonej tu manufaktury Dinkelacker (rozm. 42, cena 500-coś), fajne Sebago z brązowej skóry (rozm. niby 42, ale raczej mniejsze). Na garniturach ładne letnie Barutti rozm. 50.

Opublikowano

Dzis w Łodzi widziałem 2 pary oprawek(okularów zerówek) Persola po ~279zł. Niestety nie było żadnych przeciwsłonecznych tej marki. Gdyby ktoś widział jednak, to dajcie cynk ;)

PS Chyba ze da sie wstawić u okulisty szkła przeciwsłoneczne i nie wyjdzie drożej niż normalna para Persoli.

post-2156-0-26292000-1459442378_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzis w Łodzi widziałem 2 pary oprawek(okularów zerówek) Persola po ~279zł. Niestety nie było żadnych przeciwsłonecznych tej marki. Gdyby ktoś widział jednak, to dajcie cynk ;)

PS Chyba ze da sie wstawić u okulisty szkła przeciwsłoneczne i nie wyjdzie drożej niż normalna para Persoli.

IMG_20160331_141253.jpg

Można w nich wstawić soczewki przeciwsłoneczne. W Vision Express coś takiego kosztuje około 300 zł, ale tam jest drogo, myślę że u zwykłego optyka wyniesię Cię to max 200 zł.