paparazzo Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Tuzinkowe, ale ładne. Zwłaszcza navy Nie zawsze jak widać zakup musi być nietuzinkowy Szkoda, że nie ma już wątku "Nowe nabytki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Drobiazg a cieszy, oliwkowy kawałek skóry do malowanych monków. Ktoś zgadnie czyja to sprawka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Sposób szycia zdradził wykonawcę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Dzięki Filip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 To ja dziękuję, niech krokodyla strona mocy będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Jak nie pokażesz rewersu, jesteś u facetki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 To na szybko, zdjęcie dosłownie na kolanie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Właśnie przyszła paczka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Paparazzo i jak pierwsze wrażenie? Ogromnie ciekaw jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 5 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2015 Spodziewałem się gorszego produktu (-tów, bo kupiłem dwie różne). Dzisiaj jestem trochę zabiegany (nadal służbowo przy komputerze) ale mam na swój użytek teczkę BREE i postaram się o szerszy foto-opis z porównaniem obydwu.Ogólnie jednak biorąc pod uwagę cenę, warto. Zwłaszcza, że można pokusić się o pewien element "customizacji". Co do terminu: Zamówienie było z 16 kwietnia. Zmieścili się w czasie.Weź pod uwagę, że nie na chwilę obecną nie mam pojęcia jak zachowają się szycia, elementy metalowe itp. Na ocenę tego potrzeba trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Bartek, prosząc o rewers spodziewałem się, że będzie to kolejny "efekt Filipa" czyli kilkuminutowe wzdychanie do monitora. Szczerze zazdroszczę i gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Właśnie przyszła paczka... IMG_20150505_170927.png Czyja to produkcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Zatchels 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2015 Dzięki Filip ... Ooo, Junior! Napisałbym, że zazdroszczę, ale ja na szczęście nie muszę: Kyle - najlepsze przed tobą. Tak wygląda to maleństwo po roku katowania; głównie w tylnej kieszeni spodni - zachwyt nie mija Dzięki Filip! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Skalpel Napisano 11 Maj 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2015 Zawsze wolałem "starsze" Gruboskórna (3mm) 20 latka z push up-em... tfu!... pull up-em! Obdarowna mosiężną włoską biżuterią. Wczorajszy wieczór spędziliśmy na balkonie z butelką Creme Cuirs Gras od Saphira, rocznik 2014 Było miło .... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 12 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2015 Spinki z krzemieniem pasiastym o bardzo kontrastujących pasach chodziły mi po głowie od dłuższego czasu. Oto więc one, dzięki Damian. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 13 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2015 Bardzo ładne spinki. Mam okazję dosyć często oglądać biżuterię z krzemienia pasiastego i zawsze nieodmiennie jestem pod wrażeniem tej skały. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. swordfishtrombone Napisano 18 Maj 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2015 Mam nadzieję, że to się kwalifikuje na forum. Otóż stałem się posiadaczem fajki bispołk wykonanej na zamówienie przez bardzo utalentowanego młodego fajkarza Rafała Woźniaka (który jest także autorem zdjęć). Parę słów o fajce: jest to w pewnym sensie fajka w stylu vintage. Kształt to klasyczny cutty, dość rzadko spotykany w masowej produkcji, charakteryzujący się wychylonym wprzód kominem, takim jak przed pojawieniem się fajek wrzoścowych miały fajki gliniane. Nóżka, zwana też ostrogą (spur) jest opcjonalna, ale zdecydowaliśmy z kolegą Rafałem o jej pozostawieniu. Dzięki temu fajka może stać bez podstawki. Usłojenie to również staroświecki "cross cut" - cięcie ukazujące zarówno usłojenie podłużne, jak i tzw. pawie oczka, czyli całe piękno wrzoścowej bulwy (obecnie za najbardziej "prestiżowe" usłojenie uważa się straight grain, tj. usłojenie biegnące idealnie wzdłuż komina, niespotykane w dawniejszych fajkach). Ustnik jest ebonitowy, z tzw. cumberlandu, czyli wielokolorowego ebonitu (nie bardzo to widać na zdjęciach, ale są w nim czerwone "nitki"). Zgryz jest, na starą modłę, lekko rozszerzony. Widząc, jakie ceny potrafią osiągać prace uznanych "zachodnich" fajkarzy uważam - tak jak spora część fajczarzy, która się z jego pracami zetknęła - że prace Rafała to również dobra inwestycja. EDIT: Dodam jeszcze, że - co rzadko spotykane w masowo produkowanych fajkach - fajka od Rafała nie ma żadnych wypełnień (kitowań). Wśród masowych producentów panuje chyba przekonanie, że fajka, żeby się sprzedała, musi być idealnie gładka; bulwy wrzośca jednak, ze względu na sposób, w jaki rosną, bardzo często posiadają drobne skazy (tzw. sandpity). Masowy producent takie skazy wypełnia kitem, a egzemplarze bez skaz posyła do wyższych linii, gdzie schodzą za setki petrodolarów. W tej fajce kitu nie ma. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2015 dawno temu ktoś proponował na forum spotkanie przy fajce, realizacja pomysłu byłaby cenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 18 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2015 dawno temu ktoś proponował na forum spotkanie przy fajce, realizacja pomysłu byłaby cenna od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zaprezentowania mojej skromnej kolekcji fajek i odświeżenia tematu "fajka dla dżentelmena"... Kiedyś to zrobię (jak uda mi się dokonać zjednoczenia kolekcji, która w tej chwili jest rozsiana na osi Warszawa-Berlin-Paryż) Póki co podlinkuję tylko bardzo ciekawy artykuł: http://www.wsj.com/articles/SB123509294170728733 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 19 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2015 Z paleniem mi nie po drodze, ale och, śliczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 dziękuję, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 20 Maj 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 Nawet jeśli nie do końca nietuzinkowe, to z pewnością upragnione od dłuższego czasu. Cheaney Loafer z linii imperial. Na tym zakupie przygotowania do lata mogę uznać za zamknięte 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 Bardzo fajne buty! Czy one mają podeszwę typu oak bark? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 20 Maj 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2015 Whitesnake - pokaż się w tych butach gdziekolwiek, to poczujesz ich nietuzinkowość przez pryzmat spojrzeń Fantastyczna sprawa. Bardzo fajne buty! Czy one mają podeszwę typu oak bark? Najprawdopodobniej tak i to nie od byle kogo J&FJ Baker&Co 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi