Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wszystko z jednego zamówienia? Kurcze, zamówię raz na kwartał 1-2 koszule i zawsze wydawało mi się, że to rozrzutność, jak w tym czasie żadna stara się nie zniszczała. A tu proszę, na kilogramy to już liczyć trzeba :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Hehe, widzę, że się nowej ksywki dorobiłem. Tak, to jedno zamówienie, złożone w kwietniu. W maju miałem okazję być tam znowu i przymierzyć koszulę testową, wszystko było OK, więc było zielone światło żeby szyć resztę. Wyrobili się w 10 dni, choć dopiero teraz miałem czas żeby odebrać.

Opublikowano

Czekam na jakąś obszerniejszą recenzję. Brałeś te za 55E, czy te za 75E?

6 za 110, 3 za 75 i 1 za 55 (testowa). Wtedy mieli do wyboru tylko 6 tkanin Thomas Mason 'Gold', wczoraj jak odbierałem to na stole leżał już pełny próbnik.

Opublikowano

Koszula dobrej jakości, choć pewnie to za mało, żeby stwierdzić, że ciekawa i nietuzinkowa. Po prostu jakość daje powody do zadowolenia. Ale len... Zdecydowanie wart uwagi. W próbniku, z którego można wybrać materiał na koszule w pracowni S. Żukowskiego są dwa rodzaje lnów. Jeden dość typowy letni gnieciuch. Fajny, ale ze wszystkimi wadami i zaletami takiego materiału. Drugi (ze zdjęcia) jest IMO świetnej jakości i daje radę przez cały dzień lepiej niż niejedna koszula  bawełniana. Dobrze się prezentuje z garniturem. 

Słabe jest to, że powoli wycofywane są poszczególne kolory zrobione z tego materiału. Biel zniknęła 2 lata temu, teraz biel z różową poświatą została wycofana. Został kolor niebieski. Jeśli ktoś chce rozpocząć swoją przygodę z lnianym MTM, to warto zacząć od tego materiału. :)

post-1456-0-22767900-1434833000_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo ładny, ale czy nie powinien siedzieć trochę głębiej?

Kanotier ma swoją specyfikę - jak już wspomniałem wcześniej, powinno się nosić o jeden rozmiar mniejszy dla najlepszego dopasowania. W przeciwnym razie efekt może być taki:

TK-2014-04-27-009-003-Harajuku.jpg

Jeśli chodzi o komfort, to kapelusz leży bardzo dobrze i zaskakująco skutecznie opiera się sile wiatru :)

Opublikowano

Kanotier ma swoją specyfikę - jak już wspomniałem wcześniej, powinno się nosić o jeden rozmiar mniejszy dla najlepszego dopasowania. W przeciwnym razie efekt może być taki:

Dziękuję. To nie była zawoalowana krytyka, tylko szczera ciekawość.

Świetne zdjęcie USA z lat 20! 

Opublikowano

Dziękuję. To nie była zawoalowana krytyka, tylko szczera ciekawość.

Świetne zdjęcie USA z lat 20! 

Nie ma sprawy :) Ogólnie są dwie szkoły noszenia kanotiera:

- Klasyczna, gdzie rozmiar dobiera się standardowo;

- Awangardowa, w której kupuje się rozmiar mniejszy dla osiągnięcia efektu przechylenia na czubku głowy.

Osobiście preferuję tę drugą  :)

Genialny. I opis zacny. Gratulacje

Dziękuję :)

Opublikowano

Mię się tak podoba, ale ani doświadczenia, ani obycia nie mam (bez ironii).

Bardzo ładny kapelusz. :)

Opublikowano

Mię się tak podoba, ale ani doświadczenia, ani obycia nie mam (bez ironii).

Oczywiście to kwestia gustu i indywidualnych preferencji :) Dobrym reprezentantem klasycznej szkoły jest Nucky Thompson:

Glencheck-mit-Boater.jpg

Bardzo ładny kapelusz.  :)

Dzięki :)