Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Buty skrajnie dandy ;-)

Nie żebym miał cos przeciwko, ale w wersji dandy nie byłyby zachowawczo brązowe. ;). Piękne, niezwykle wygodne i klasyczne buty.

Choć mistrz Januszkiewicz, po krótkich oględzinach przy okazji odbioru innych butów, postanowił je ulepszyc. Stwierdził, ze to takie uniwersalne kopyto i koniecznie trzeba je dostosować do mojej stopy. Nic nie uwierało i sam bym na to nie wpadł, ale mistrz to mistrz... wiec zostały.

Opublikowano

Oby nie było tak jak z jednym z moich samochodów ,kiedy po interwencji mistrza zostało parę części i śrubek,a mistrz stwierdził ze to nie potrzebne,a inżynierowie którzy to projektowali nie mieli pojęcia co robią.

Buty świetne, oby nie trzeba było mówić ze byly świetne. 8-)

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Nawet jeśli nie do końca nietuzinkowe, to z pewnością upragnione od dłuższego czasu. Cheaney Loafer z linii imperial.

Na tym zakupie przygotowania do lata mogę uznać za zamknięte ;)

attachicon.gifcheaney.jpg

Będzie można prosić o zdjęcia frędzelków w przybliżeniu?

Opublikowano

Filip mam też prośbę jeśli można. Czy mógłbyś pod tym samym  kątem  ocenić torbę Zatchelsa której zdjęcie wrzucił Paparazzo ? Już odpowiadam skąd ta prośba. Moja żona wcześniej kupiła podobną torbę (nawet ten sam kolor oxblood) i skóra w jej torbie jest inna - dużo twardsza, na oko laika zupełnie inna. Jestem ciekaw czy Zatchels wypuszcza te same modele  toreb  z różnych skór. Jeśli tak to b. nie fair. Moja żona  :)  jest fanką tych toreb (na razie ma 2 i ochotę na więcej). Chciałbym jej pomóc ocenić czy nie warto poszukać innego producenta.

Opublikowano

Jeśli chodzi o tę czarną torbę, to zdecydowanie skłaniałbym się ku dwoinie (miałem sporo błamów i prezentowały się identycznie) lub mocno korygowanemu licu - na podstawie skór które miałem u siebie w warsztacie, faktura, światło. Oczywiście to jest ocena zdjęcia kolegi, nie miałem tej torby w ręku, torby paparazzo nie oceniam, bo zupełnie co innego widać.

Opublikowano

Nie jest łatwo wyłowić ciekawy krawat w TKMaxx, ale załączam dwa nabytki z okresu ostatnich kilku miesięcy:

1. Biella - pokazywany wczoraj w CMDNS - bawełna z lnem (30/70)

2. Fiorio Milano - 5-fold, 100% jedwab, ale z ciekawą fakturą (wygląda jak len) 

post-3154-0-16914300-1433319361_thumb.jp

post-3154-0-09780000-1433319385_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 5