Velahrn Napisano 14 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2018 Na https://www.glamood.com/men-G1.htm są spore wyprzedaże, jest trochę Church's i Tricker's. Jeśli macie chwilę, to polecam sobie przejrzeć ubrania, na przykład kurtki, aby przekonać się, jak brzydkie i tandetne są rzeczy z tak zwanego "segmentu premium". Połowa z nich wygląda jak z lumpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 14 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2018 @Velahrn no co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artski Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 No i doszło antracytowe polo 54. Dobrze że nie wziąlłem swojego normalnego rozmiaru czyli 56 bo byłby za duży. Także trzeba brać rozmiar mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 @artski czy mógłbyś wrzucić jakieś foto ? Moje już wysłane, ale zobaczę je dopiero w październiku ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 @lubo69 @artski @Szydlowsky Panowie, czy ktoś z was sprawdzał metki ze składem? Moje sweterki doszły i jestem bardzo zadowolony nawet pomijając kwestię ceny, bo leża i są wykonane doskonale, ale w moim przypadku nie jest to wełna merynosów pomimo informacji na stronie, a zwykła wełna dziewicza z certyfikatem Woolmark (odrobinę gryząca). To tylko w ramach informacji, bo mi to absolutnie nie przeszkadza. Osobiście wybrałem rozmiar 50 jaki noszę zazwyczaj (187 cm / 90 kg). Rękawy faktycznie minimalnie przykrótkie, ale to standard we wszystkich tego typu swetrach jakie mam - nie wiem skąd to się bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 Ja nawet wkleiłem zdjęcie powyżej. Napisano „merino”, a w książeczce jeszcze stoi, że australijski:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 Teraz, lubo69 napisał: Ja nawet wkleiłem zdjęcie powyżej. Napisano „merino”, a w książeczce jeszcze stoi, że australijski:-) Teraz zauważyłem, u mnie książeczki nie było widocznie to inny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 W książeczce 100% wełna merino , na metce wewnątrz 100% wełna dziewicza . Jaka by nie była mnie się podoba 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 35 minut temu, Bażant napisał: Osobiście wybrałem rozmiar 50 jaki noszę zazwyczaj (187 cm / 90 kg). Rękawy faktycznie minimalnie przykrótkie, ale to standard we wszystkich tego typu swetrach jakie mam - nie wiem skąd to się bierze. A czy tego typu swetry/koszule nie zbiegną się lekko po pierwszych praniach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 5 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: A czy tego typu swetry/koszule nie zbiegną się lekko po pierwszych praniach ? Prałem póki co tylko sweter polo merino z Poszetka.com i nie zbiegł się zauważalnie a jeśli już, to po założeniu wrócił do swojej naturalnej formy. Oczywiście delikatne pranie ręczne w zimnej wodzie, bez wyciskania, suszenie w cieniu na płasko etc. Generalnie jednak polecam dobrą pralnię, bo mi osobiście to się ręce trzęsą przy takiej robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 Ale przecież „dziewicza” nie wyklucza merynosa? Moje swetry zawsze się trochę kurczyły, bo z lenistwa prałem je w pralce. Teraz zaopatrzyłem się w kilka nowych z półki Drumohr itp., tak że chyba muszę się przestawić na pranie ręczne.Sweter zawsze można uratować (filmik już kiedyś wklejany): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artski Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 Ja mam książeczkę z informacją że to merino wool z australii. @Żorż Ponimirski zdjęcie poniżej ale ze mnie taki fotograf jak z ..... itd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 5 minut temu, lubo69 napisał: Ale przecież „dziewicza” nie wyklucza merynosa? Moje swetry zawsze się trochę kurczyły, bo z lenistwa prałem je w pralce. Teraz zaopatrzyłem się w kilka nowych z półki Drumohr itp., tak że chyba muszę się przestawić na pranie ręczne. Sweter zawsze można uratować (filmik już kiedyś wklejany): Dokładnie.,Virgin Wool oznacza ,że wełna nie zawiera dodatku włókien z recyklingu, czyli jest to wełna która nie była używana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 Ja właśnie zauważyłem, że jednak też miałem książeczki, odciąłem je w pospiechu i wyrzuciłem Też stoi na nich napisane "Pure Merino Wool" lecz bez wzmianki o Australii. Same metki na karku też są inne niż te u kolegi @lubo69 Wygląda na to, że to po prostu różne modele. W moim przypadku metka na karku jest granatowa i mówi jedynie "Morgano - made in italy", a metka wszyta u dołu tylko "Pura lana vergine". @mayor macie rację, sprawdziłem sweter merino z Poszetka.com i tam faktycznie też nie ma wzmianki o wełnie z merynosów, ale jednak sama tkanina jest mniej szorstka i bardziej w chwycie przypomina jedwab niż ta z Morgano. Ale to nie malkontenctwo dobrze leży, jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 Po waszych spostrzeżeniach na temat rozmiarów zaczynam się obawiać że swetry będą sporo za duże. No nic zobaczymy. Dzisiaj powinny przyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 No i okazały się sporo za duże, szkoda że nie doczytałem wcześniej, że należy brać numer mniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 @artisan jeżeli zamawiałeś zielone polo w rozmiarze 56 to proszę o pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 17 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2018 Akurat Polo jest w miarę ok. Dużo za duży jest golf. Oba jednak nie zielone a antracytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2018 Podziękowania dla @Bażant p.s. Oferta 100% merino jest już 100% droższa - magia forum? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 23 Sierpień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2018 Nie wykluczone 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 W dniu 17.08.2018 o 19:38, artisan napisał: No i okazały się sporo za duże, szkoda że nie doczytałem wcześniej, że należy brać numer mniejsze Ja po raz pierwszy od zamowienia miałem wczoraj okazję zalozyc moje polo od Morgano (52, antracyt). Noszę marynarki od SuSu w rozmiarze 52 i ten sweter na pewno nie jest na mnie za duży. Ja osobiście nie brałbym mniejszego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 Koledzy, czy ten sklep jest wiarygodny: https://www.countryattire.com/ Niby nie w temacie ale jednak w temacie- sporo rzeczy np. Barbour w niezłych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 Jest wiarygodny , chyba najlepsze miejsce do zakupu Barboura w okolicy 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 Pytam ponieważ deklarują ship w ciągu 24h a moje zamówienie nie zostało wysłane od poniedziałku. Na maile też nie odpowiadają niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2018 Moje też 😁 , pamiętam że z poprzednim było podobnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi