TomiW01 Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Za dużo pasty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Reasumując, dalej robić swoje,czyli lustro a z czasem wosk tak się utwardzi że nie będzie odpadał? Bo nie chce mieć takiej "wysepki" przy naszyciach Za miesiąc studniówka, chciałbym by buty miały jakiś wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Jak to się ładnie mówi - uczyć się młody. Masz miesiąc, codziennie poświęcisz z 10 min na próbę zrobienia lustra, na studniówkę i po będziesz już umiał zrobić lustro w 30 min na dowolnych butach. Chyba każdy tutaj miał dostęp do filmików itp, ale dopóki samemu się nie popróbuje, nie popełni błędów, to się nie naucz. Jest taka droga na skróty - wysuszasz część pasty przez tydzień na powietrzu (tak około 10x granulek, aby były prawie twardą bryłą), jak jest już prawie twardą masą rozsmarowujesz ją po bucie, następnie z kroplami wody szlifujesz. Jak czujesz opór dodajesz kolejne krople wody. Szlifujesz szczotką. Masz lustro w 10 min na całym bucie. Ale łatwo się pomylić i mieć efekt "paćki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Moje pytania wynikają z tego, że nie mam czasu i miejsca na takie zabiegi, a studniówka już 30 stycznia wożenie co tydzień kosmetyków z butami z domu do internatu nie jest najlepszą opcją. Dwa weekendy w styczniu ni odpadają przez pracę, tak więc musze polegać na waszych radach bym nie obudził się z ręką w "brzydkich" butach Lustro wykonane techniką z filmiku Shoe Snoba wyszło mi od razu. No ale postaram sie powalczyć z tym popękanym woskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 Sam mieszkałem w internacie w liceum więc znam ten ból @michasaucer Mniej pasty/kremu/wosku i więcej polerowania. Polecam rajstopami na koniec wypucować jeżeli nie masz specjalnej szmatki bawełnianej do polerki. Działanie bardzo podobne i efekt więcej niż zadowalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 michasacuer dobrze Ci radzę - Ty najpierw rozchodź te buty, bo czarna skóra od Berwicka jest twarda jak skała. Wiem, bo mam monki 3637 czarne i musiałem tłuszczu użyć, takie twarde. Jeśli buty są nowe to lustro to Twoje najmniejsze zmartwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 3 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2016 Odbijając od tematu, śmigałem w nich po domu od miesiąca, strasznie obcierały mi pięty. Teraz jest ok i wydaje mi się, że lepiej jak teraz nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Blondas Napisano 20 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Dzisiaj w ramach medytacji zająłem się 3 parami butów, moje Yanko, sztyblety żony i trzewiki córki. Rezultat na zdjęciu. Wniosek mam taki, że na każdej skórze da się zrobić lustro, oczywiście tylko w miejscu, gdzie skóra jest sztywna. Na czym polega cała trudność? Otóż każda skóra ma widoczne pory, żeby było lustro, to trzeba je zapełnić. Czyli szmatka, trochę pasty i jedziemy, ruchy powolne, raczej na początku wcieranie pasty w pory skóry. Na początku matowo, potem pojawiają się smugi i wcieram dalej. Smugi zaczynają powoli znikać, pojawia się połysk. Wtedy na chwilę trzeba but odłożyć, żeby wosk wysechł. I potem znowu. Zwykle takich cykli potrzebuję 4, przy 3 już widać, jak skóra staje się gładka, pory znikają i jest podłoże dla lustra. Kiedy skóra jest już gładka dopiero wtedy widzę sens szybszej polerki, oczywiście jak zaczną znikać smugi pasty. I może herezja, ale wydaje mi się, że można to spokojnie uzyskać bez wody. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Świetna robota! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Przy okazji, pasta to Saphir zwykły. Może i zmiana wosku by pomogła, ale jak dla mnie mniej chodzi o sam wosk, bardziej o wyrównanie powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Jak dla mnie kluczem jest ilość pasty. Na nowe buty nakładam grubą warstwę wosku, daję jej czas na zaschnięcie, lekko poleruję (minuta maks) bez wody; po trzech-czterech takich nałożeniach do akcji wkracza woda. Kilka minut z wodą, na koniec jeszcze rajstopa i lustro gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Aron Napisano 2 Kwiecień 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 @Aron co ta kolor? Cuero? Moj monitor odczytuje z czerwieni. PS. Lustro książkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2016 Tak, to jest skóra Cuero, na żywo nie ma odcieni czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Panowie, mam problem z lustrem na moich monkach z Berwikach. Problem w sumie dotyczy tylko jednego buta bo na drugim idzie w miarę ok. Czym to może być spowodowane, że pracuję i pracuję cały czas nad tym noskiem i ani trochę nie jestem bliżej lustra tak jak to w drugim osiągnąłem w sumie bez problemu? Czy ktoś z was tak miał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Nałóż grubą warstwę wosku i zostaw na noc do wyschnięcia i spróbuj ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2016 Przemoczyłeś jeden z nosków pewnie - jak kolega radzi zrób Druga opcja - weź kawałek wosku z pudełka i go przesusz gdzieś obok i użyj do lustra następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Panowie. Wziąłem się dziś za zrobienie połysku w moich Yankach i znalazłem na czubku miejsce gdzie skóra jest jakby lekko chropowata, matowa bym nawet powiedział. Co to jest? A właściwie czemu tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 Wosk miejscowo nie chwycił? Może skóra w tym miejscu była nieco zatłuszczona. Nie panikowałbym. Proponuję przy kolejnej okazji gruntownego czyszczenia, dobrze odtłuścić i zbudować lustro od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 19 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2016 No to świetnie Mam nadzieję, że mydło do skór wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Pierwszy raz robiłem lustro nieSaphirem i wiecej chyba nie podejmę takiego wyzwania. Nie dość, że trwało to trzy razy dłużej, to wynik jest taki sobie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Jak na nieSaphir to nie jest tak żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Jak na nieSaphir to nie jest tak żle. Rożnice nie tylko widać, ją się czuje. Saphir daje twarde i pewne lustro, a to jest maziste i zachowuje się jakby miało zmatowieć od podmuchu wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 A nieSaphir to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 A nieSaphir to? No name, który dostałem kiedyś z butami od Herring Shoes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi