Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bąsłar....

Mirek z tej strony, oglądam Wasze forum już dość długo, bo kilka lat, zawsze kiedy potrzebuje wyprostowania gustu i podpowiedzi, wchodzę czytam i oglądam

Zawodowy technol, przeciwnik nijakości.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Z tej strony Eryk. Z tematem męskiej elegancji spotkałem się już lata temu, lecz teraz postanowiłem się w nim zanurzyc totalnie i nie wrócić, hehe :D

Przystępuje do partii Wolność, dodatkowo czuję że już czas na zmiany w swoim stylu ubioru oraz w życiu - dlatego skierowałem się w stronę tego niesamowitego tematu :) 

Duzo czytałem i zaznajomiłem się z wieloma zasadami, rzeczami i.t.p. lecz jeśli ktoś napisałby mi na priw i polecił w co powinienem się wyposażyć na aktualny okres letni, który mamy w naszej Polsce - byłbym wdzięczny, z chęcią zapoznam się z Waszymi sugestiami.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)

Opublikowano

Dzień dobry,

Paweł z Warszawy, lat 36. Podglądam Państwa od jakiegoś czasu, w końcu zdecydowałem się na rejestrację. Od jakiegoś czasu czułem potrzebę zmian w moim ubiorze i powoli zaczynam te zmiany wprowadzać. Obszerne koszule, znoszone dżinsy i eksploatowane do granic możliwości buty idą do kosza. 

Ukłony!

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Wszystkich bardzo serdecznie,

Zarejestrowałem się na forum gdyż interesuje się męską elegancką i chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć.  

Opublikowano

Witam wszystkich, 

Mam na imię Adrian i mam 23 lata. Pochodzę z Kutna, a obecnie jako student wojskowy przebywam w Dęblinie. Tematy męskiej elegancji zgłębiam już od pewnego czasu, jako że w poszukiwaniu informacji coraz częściej trafiłem na to forum, postanowiłem założyć konto aby poszerzyć wasze grono i móc zadać kilka pytań najlepszym ;-)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I ja się przywitam.

Pojawiłam się dość dawno, jeszcze na forum "bespoke", uwielbiając czytać o modzie i o rzeczach dobrej jakości. Potem trochę rodzinnych spraw odciągnęło mnie od internetu.

Teraz jestem znów :) Po pierwsze dlatego, że lubię dobre ubrania i potrzebuję ładnie wyglądać w każdej z moich prac - a dzielę życię na połowę bardzo biznesową (finanse) i drugą, bardzo artystyczną (fotografia i retusz HighEnd). Ale też dlatego, że mam męża i dwóch synów :) Jeden z nich jest już nastolatkiem i po pierwsze jeszcze mi rośnie więc często zmieniamy garderobę, a po drugie już jest w wieku, w którym wolę go widzieć w czymś męskim a nie dziecięcym (on sam też :)) no i też myślę, że co mu wpoję na temat elegancji teraz, to zostanie na przyszłość. Lubię to forum też dlatego, że mogę korzystać z Waszych doświadczeń nie tylko dla rodziny ale i dla siebie - m.in. zaczęłam nosić koszule Osovski :) A mąż właśnie kupił pierwsze Chippewa ;) Pozdrawiam!

• Like 1
Opublikowano

Pora i na moje, spóźnione przywitanie.

Nazywam się Kamil i pracuję naukowo (biologia medyczna) na zmianę w Polsce, USA i czasami we Włoszech. 

Moje zainteresowanie modą zaczęło się niecałe 2 lata temu od pewnego nieprzyjemnego "wypadku". Otóż w branży naukowej 95% czasu spędzamy w bardzo luźnym ubiorze (buty sportowe, jeansy i t-shirt) bo mimo, że jest to praca umysłowa to eksperymenty trzeba fizycznie wykonać, bardzo często w niesprzyjających warunkach (cieplarki, chłodnie, mnóstwo chemikaliów itp.) stąd wygodny ubiór to podstawa. Nieprzyjemny wypadek o którym pisałem to konieczność prezentacji wyników na międzynarodowej konferencji. Zdażylo się to tuż po moim przylocie do USA, dokąd nie wziąłem nawet starego garnituru ani półbutów. Skleciłem coś na szybko z trzewików, niewytartych jeansów i "lepszej" koszuli, ale czułem się słabo ubrany jak na tę okazję. Postanowiłem, że coś zmienię i zacząłem oglądać blogi modowe ze szczególnym uwielbieniem wątków typu "podstawowe 10 części garderoby" i jak z nich ułożyć jak najwięcej kombinacji ubioru. Zacząłem powoli kompletować nową szafę z naciskiem na jakość oraz uniwersalność kolejnych części. Dochodzi to tego jeszcze moje uwielbienie do marek z historią oraz wysokiej jakości ubrań. Po 2 latach od tamtego "wypadku" za kilka dni lecę na tę samą konferencję i już planuję co będę miał na sobie w kolejne dni, aby zrobić dobre wrażenie na osobach z którymi być może będę kiedyś współpracował.

Ze spraw około-modowych interesuję się też perfumami, zegarkami oraz polowaniem ciekawostek w sklepach typu TK Maxx ;)

Pozdrawiam.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Bardzo ciekawa historia Kamil. Ja mam na imię Jacek i zacząłem interesować się modą męską odkąd zmieniłem pracę w której obowiązuje inny dress code. Jestem programistą i przerzuciłem się z aplikacji dla klientów indywidualnych na systemy klasy enterprise, gdzie są trochę większe spółki i więcej ustaleń face to face.

• Like 1