Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@elvvis moim skromnym zdaniem rozwarcie przyszwy to kwestia estetyczna, ja bym mógł się z tym pogodzić. U Ciebie (przynajmniej na tych zdjęciach) problemem jest to, że stopa na szerokość rozsadza but - wypływa trochę po bokach podeszwy. U @White Haven tego nie widzę. Mimo że u Niego przyszwa jeszcze szerzej się rozchodzi to but i tak wydaje się lepiej dopasowany niż u Ciebie. Zamsz się trochę bardziej rozciąga niż skóra licowa (przynajmniej ja tak miałem), więc dobór kopyta w przypadkach gdy jest "na styk" w jedną lub druga stronę, jest trudniejszy. 

Opublikowano

Dyskusje dotyczące dopasowania potrafią ciągnąć się latami, bo to co jednemu nie przeszkadza, drugiego razi, a priorytety bywają skrajnie różne :)

Ale z innej beczki! Kombinujemy tu sobie małe "conieco", no i ciekaw jestem na co Wy byście postawili :)

Wysokie double monki.

1. Na jakie kopyta stawiacie?
  2. Jakie skóry?
Opublikowano

Ale z innej beczki! Kombinujemy tu sobie małe "conieco", no i ciekaw jestem na co Wy byście postawili
Wysokie double monki.
  1. Na jakie kopyta stawiacie?
  2. Jakie skóry?

Czarny boxcalf na 915

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Jak wygląda uzupełnianie sprzedanych rozmiarów, czy jak zostały ostatnie rozmiary butów to jest szansa, że zostaną uzupełnione? Czy po prostu model zniknie z oferty..

Jeśli to zależy od modelu to interesuje mnie model 666, loafersy w kolorach granatowym i brązowym.

Opublikowano

Dzień Dobry,

Mam pytanie dotyczące dwóch modeli na kopycie 915, a mianowicie 272 i 433. Jedyna różnica między nimi to ilość dziurek. Czy według was jest szansa, że (przy moim wyższym podbiciu) dzięki 6 dziurkom w modelu 433 przyszwy / obłożyny będą się lepiej schodzić?

Opublikowano

Zdublował mi się post , to już go wykorzystam . 

Skoro tak układa mi się kopyto 961 na nodze ,a jego obwód to 255 mm (czyli w sumie maksimum przy rozmiarze 9/), to wszystkie brogsy i oxfordy od Yanko będą tak wyglądać na mojej stopie w rejonie przyszwy ? Chyba , że źle to rozumiem ? 

Opublikowano
11 godzin temu, sprezzat napisał:

Jak wygląda uzupełnianie sprzedanych rozmiarów, czy jak zostały ostatnie rozmiary butów to jest szansa, że zostaną uzupełnione? Czy po prostu model zniknie z oferty..

Jeśli to zależy od modelu to interesuje mnie model 666, loafersy w kolorach granatowym i brązowym.

piszesz @ na sklep@patine.pl i oni Ci to zamawiają

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Szczerze to bardzo smutna informacja :/ , buty są przepiękne , i mimo ceny żona też podziela moje zdanie.

To w jaką marke celować w takim razie? , jestem zupełnie świeży w temacie...

Opublikowano
9 godzin temu, elvvis napisał:

Chyba taki mój urok że przyszwa sie nie zejdzie . Na nogach  kopyto 961 rozmiar 9/. Leżą super , nic póki co nie ciśnie i długość okej, dobrze to wygląda ? 

Zejdzie się na tyle, że nie będziesz żałował. 

Opublikowano

Też bije sie dalej z myślami . Jestem aktualnie na dyżurze ,jutro zrobię kolejną przymiarkę i powiem co i jak . 

Może najlepiej byłoby podjechać do Brogs we Wrocławiu gdzie mają Loake i Berwicki i zobaczyć jak powinny prawidłowo leżeć buty? 

Opublikowano

Sprawdzam nowe https://patine.pl/yanko-552-cuero.html i nie jest różowo.

Numer 7.5 - dość wygodny ale za to pięta ciut luźna (nie spada ale np palca spokojnie za piętę wsunę). Buty sznurowane/zapinane brał brał bym właśnie 7.5. 

Numer 7 - pięta trzyma się bardzo dobrze ale ciśnie na palce (skrajne palce - przy szybszym chodzeniu bardzo odczuwalne; uginająca się skóra robi dodatkowy nacisk). 

Po dniu z 7 myślę, że powinienem jednak był wybrać 7.5 i ew. radzić sobie w jakiś sposób z nietrzymaniem pięty ale może jestem w błędzie i da radę dopasować do palców w 7 ? (np z użyciem https://multirenowacja.pl/rozciagacz-zmiekczacz-do-skory-butow-spray-150ml.html)

Miał ktoś doświadczenia z yanko w temacie rozciągania przedniej części buta?

(7 oddać raczej już się nie będzie dało do patine po jednym dniu użytkowania choć zapytam - może biorą po odjęciu kosztu dniowego "zużycia")

Opublikowano
20 minut temu, arekx napisał:

(7 oddać raczej już się nie będzie dało do patine po jednym dniu użytkowania choć zapytam - może biorą po odjęciu kosztu dniowego "zużycia")

Ty tak na serio? 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
8 godzin temu, arekx napisał:

Nie - patrz https://patine.pl/category/outlet (nie znam granicy jaką sobie wyznaczają). Zresztą to mały problem jak nie da się zwrócić.

Problem leży w tym jak najlepiej dopasować do mojej nogi.

Powtórzę - Ty tak na serio? Przecież granica jest tam wyraźnie opisana, chyba, że używanie jest dla Ciebie synonimem przymierzenia.