fivcio Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 Szyję u Konaszewskiego smoking. Pierwsza wizyta w pracowni zostawiła mnie z mieszanymi uczuciami, początkowo nic mi się nie podobało, ale w końcu przymierzyłem bardzo ciekawy smoking na który się razem z bratem zdecydowaliśmy (szyjemy dwa). Pan Konaszewski rzeczywiscie raczej nie może uchodzić za arbitra elegancji, potwierdzam to co pisze Ernestson - chodzi w olbrzymich, kompletnie niedopasowanych rozmiarowo i estetycznie zestawach, ale mimo wszystko złożyliśmy zamówienie, zobaczymy co z tego wyjdzie. Wrażeniami będę dzielić się na bierząco, a na koniec oczywiście wrzucę zdjęcia. To moje pierwsze zamówienie bespoke i nie ukrywam, że trochę się obawiam efektu, ale jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 Naprawa Obuwa, Henryk Daduń, ul. Abrahama 23 Gdynia. Właśnie odebrałem buty, które zostawiłem do podzelowania (do wyboru sporo kolorów w tym czerwony). Usługa kosztowała mnie 50 złotych, została wykonana z dnia na dzień. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do staranności; zelówka idealnie przycięta i brak jakichkolwiek śladów kleju itp. Swego czasu w oknie było wywieszone ogłoszenie "Szukam cholewkarza" możliwe więc, że zakres napraw jest większy niż tylko wymiana zelówek w damskich kozakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 7 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2013 ktos ma namiar na krawca/krawcowa w Gdańsku ktorzy dobrze poprawia koszule z wieszaka? Ktos testowal Dziekońskiego, zakład godny polecenia w tym względzie? Widziałem że ceny za poprawki dosc wysokie a mam kilka koszul do odchudzenia i nie wiem czy jakosc za tym idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurPreiss Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Witam, jeśli chcecie zlecić uszycie prawdziwego "Bespoke" to z tego co wiem jest tylko jeden profesjonalista który umie to zrobić i jest nim Siergiej Tarasenko u którego uczył sie ceniony Warszawski Krawiec Sebastian Żukowski. Przyznam że już sama rozmowa z Siergiejem robi wrażenie. Widziałem kilka jego marynarek podczas przymiarek oraz już gotowych i były rewelacyjne. Dodatkowo zna sie na tkaninach. W przeciwieństwie do wielu innych krawców potrafi on uszyć cały garnitur samemu. Niebawem będzie realizował moje zlecenie o czym na pewno będę informował. Siergiej nie jest typem celebryty jak Pan Konaszewski ani nie wykonuje setek przeróbek dla Vistuli jak Dziekoński. To skromny człowiek który zna aktualne trendy i umie doradzić. Jeśli chcemy styl Włoski to go nam uszyje...tak samo Angielski czy Niemiecki. Ceny są dość niskie w porównaniu z Warszawą. Ale nie są też dla przeciętnego Kowalskiego Polecam ul. Kilińskiego 381-373 Gdyniatel.: (58) 620 73 73tel. kom.: 531 139 888e-mail: sergiej.tarasenko@gmail.com 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Uzupełniając poprzedni post. http://www.krawiectwo-snt.hostit.pl/galeria.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 27 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2013 Liczę że pokażesz nam efekty Twojej współpracy z panem Tarasenko. Szczególnie chciałbym zobaczyć wyróżniające cechy kroju odeskiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Pana Dziekońskiego mogę z czystym sumieniem polecić. Zamówiłem u niego swoją pierwszą koszulę szytą na miarę i jestem bardzo zadowolony. Jako, że jestem jeszcze młody i nie mam w tej kwestii doświadczenia, napiszę jedynie, że koszuli wykonanej z takim "smakiem" nie widziałem jeszcze na nikim w moim otoczeniu. Teraz myślę nad kamizelką (choć nie wiem, czy nie jestem na nią czasem za młody ). I zastanawiam się czy udać się znowu do Pana Dziekońskiego, czy może wypróbować innego krawca. Myślałem o Panu Stence, ale z drugiej strony, nigdy nie słyszałem o Panu Tarasenko. Właściwie to dzieli mnie od niego kilkaset metrów- może zajdę więc w tygodniu i się zorientuję. Mogę potem podzielić się pierwszym wrażeniem, jeśli będzie to kogoś interesowało. A przy okazji, jako że jestem nowy na forum, serdecznie witam i proszę o wyrozumiałość dla "świeżaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2013 Teraz myślę nad kamizelką (choć nie wiem, czy nie jestem na nią czasem za młody ). Cześć Kolego! To nie kwestia wieku, a stylu i okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 4 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2013 Cześć Kolego! To nie kwestia wieku, a stylu i okazji. Dziękuję za ciepłe przyjęcie. Tak rozumiem, jednak w moim otoczeniu jest to uważane za lekką fanaberię. I w sumie jest to po części racja, bo raz, że nie potrzebuje jej koniecznie; dwa, że jeszcze rosnę. Ale zostawmy to, bo nie tego dotyczy przecież temat. A więc tak jak wspominałem wczoraj, wybrałem się dzisiaj do pracowni Pana Tarasenko. Pierwsze wrażenie: Z daleka widać wielki szyld z napisem "tkaniny". Dopiero podchodząc bliżej zauważyłem na drzwiach info. o szyciu na miarę. To mnie trochę zaskoczyło, bo większość polskich krawców reklamuje się nazwiskami, a tu nic takiego nie dostrzegłem. Myślę, że jest to objaw jakiejś skromności. No, ale teraz co w środku. Tkanin na widoku jest dość sporo. Nie będę oceniał ich jakości, gdyż nie mam wystarczającej wiedzy w tym temacie. Zależało mi natomiast, aby dobrać materiał w podobnym odcieniu co garnitur, który już posiadam. No i tu pojawił się pierwszy i ostatni problem- z gładkich tkanin w odcieniu granatu/ciemnego niebieskiego znalazła się tylko jedna. Nie wiem do końca, czy to przez mój młody wiek i pospolity ubiór, ale odniosłem wrażenie, że krawiec lekko mnie zbył. Nie zauważyłem tego zaangażowania z jakim podchodzą inni krawcy do klientów, choć to tylko i wyłącznie moje odczucie, więc absolutnie nie oceniam Pana Tarasenki. Jednak w całej pracowni nie zauważyłem też ani jednego gotowego produktu, który dałby mi jakiś obraz jego pracy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 3 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2013 Witam wszystkich. Potrzebuję porady gdzie najlepiej w 3m dać do przeróbek smoking. Chodzi mi konkretnie o zwężenie spodni w pasie, skrócenie rękawów od góry i dorobienie butonierki. Niekoniecznie wszystko w jednym miejscu. Z góry dziękuje za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 3 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2013 W kwestii przeróbek można śmiało zaufać Panu Dziekońskiemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Dziękuję. Rozumiem, że brak innych głosów oznacza aklamację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 16 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2014 Czy ktoś mógłby się podzielić jakimiś aktualnymi informacjami o Panu Stence? Sprawdzałem parę miesięcy temu, sprawdziłem teraz i wciąż nie ma nawet prostej strony internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.Consigliere Napisano 17 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2014 Najlepiej zadzwonić i zapytać. Pan Michał, choć młody, nie jest raczej zainteresowany promocją w necie albo innych social mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonsieurPreiss Napisano 8 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2014 Witam, jeśli chcecie zlecić uszycie prawdziwego "Bespoke" to z tego co wiem jest tylko jeden profesjonalista który umie to zrobić i jest nim Siergiej Tarasenko u którego uczył sie ceniony Warszawski Krawiec Sebastian Żukowski. Przyznam że już sama rozmowa z Siergiejem robi wrażenie. Widziałem kilka jego marynarek podczas przymiarek oraz już gotowych i były rewelacyjne. Dodatkowo zna sie na tkaninach. W przeciwieństwie do wielu innych krawców potrafi on uszyć cały garnitur samemu. Niebawem będzie realizował moje zlecenie o czym na pewno będę informował. Siergiej nie jest typem celebryty jak Pan Konaszewski ani nie wykonuje setek przeróbek dla Vistuli jak Dziekoński. To skromny człowiek który zna aktualne trendy i umie doradzić. Jeśli chcemy styl Włoski to go nam uszyje...tak samo Angielski czy Niemiecki. Ceny są dość niskie w porównaniu z Warszawą. Ale nie są też dla przeciętnego Kowalskiego Polecam ul. Kilińskiego 3 81-373 Gdynia tel.: (58) 620 73 73 tel. kom.: 531 139 888 e-mail: sergiej.tarasenko@gmail.com Witam. Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią przedstawiam fotki z pierwszej przymiarki u Sergiusza Tarasenko z Gdyni. Marynarka jest szyta jako „Bespoke” . Dotychczas nie miałem do czynienia z tweedem szytym ręcznie i większość marynarek deformowała się w trakcie użytkowania. Mam nadzieje że efekt końcowy będzie zadowalający. Przyznam że długo zastanawiałem się nad kolorem i formą marynarki zimowej i w końcu wybór padł na kaszmirowy tweed w jodełkę Loro Piany. Marynarka ma być sportowa i ciepła tak by można ja było nosić wiosną, jesienią oraz zimą. Leży dość dobrze ale i tak będzie jeszcze zwężana w kilku miejscach. W mojej ocenie sugestie jakie dawał Krawiec były całkowicie słuszne i o dziwo zgadzały się one z moimi wymaganiami i tym co sobie założyłem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 8 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Ktoś może polecić dobrą pralnie chemiczną, najlepiej w Gdańsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 9 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2014 @Rembrant odebrałeś już marynarkę? Jestem bardzo ciekawy efektu końcowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 29 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Ktoś zna dobrego szewca do naprawy (zszycia) buta? Ostatnio dwa razy się naciąłem na "fachowców", którym drugi raz nawet gumofilców bym nie dał (jakbym miał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomeranus Napisano 29 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2014 Gdzieś w tym wątku pisałem o zakładzie na Abrahama w Gdyni. Powinni dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. MonsieurPreiss Napisano 6 Maj 2014 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2014 Witam, zgodnie z zapowiedzią załączam dwie fotki marynarki uszytej ręcznie przez Sergieja Tarasenko. Wiele się u niego dzieje w ostatnim czasie. Miał remont pracowni i zmienia stronkę www na tarasenko.eu . Poleciłem Krawcowi robienie zdjęć swioch prac gdyż wiele osób jest ciekawa jego krawiectwa. Odnośnie mojego zamówienia to jestem bardzo zadowolony. Marynarka świetnie leży i przyznam że jak na kaszmir przystało jest wyjątkowo ciepła noszę ją w chłodniejsze dni a na słońcu nawet sie nie grzeję. Postanowiliśmy zrobić tylko jeden guzik bo w zasadzie ten drugi i tak jest tylko ozdobą i nigdy się go nie zapina. Mimo że marynarka jest mocno wytaliowana to wygląda na dość dużą ale to tylko złudzenie. Wybaczcie jakość zdjęć, nie jestem profesjonalistą . Pozdrawiam 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 6 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2014 Bardzo mi się podoba Dzięki za zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 6 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2014 Super. Najbardziej podobają mi się klapy marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2014 Jaka jest gramatura materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2014 Ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machiavelli Napisano 7 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2014 Marynarka piękna. Nic tylko pogratulować- Tobie dobrego wyboru i Panu Tarasence wyśmienitej roboty. Widzę, że na stronie, którą podałeś pojawiło się sporo zdjęć- między innymi z procesu szycia jak mniemam twojej marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi