pawelbb Napisano 28 Czerwiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2018 Nie lubię krawców, którzy wciskają klientom kit, licząc na to, że zupełnie się nie znają. Miałem zdecydowanie za długie rękawy i proszę o ich skrócenie - p. Dziekoński wmawia mi, że tak jest OK, bo jak skróci, będzie mi widać koszulę... Proszę o skrócenie i zwężenie spodni - nie da się, tylko mi pod skosem trochę przyciął i nadal mam za długie i za szerokie spodnie. Proszę o poprawę konstrukcji rękawów w marynarce - nie da się... A do tego wszystko szybko, szybko, szybko, szybko, bo kolejka. PS No mi akurat butonierkę wyciął bez zastrzeżeń :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 10 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2018 Gdzie wykonać w Gdańsku najprostsze skrócenie rękawów koszuli z przesunięciem listwy? Na stronie Dziekońskiego, pisze, że przeróbek koszul nie wykonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2018 Czy nie można znaleźć jakiego zakładu i załatwić sprawę wysyłkowo? Np. pani z Piaseczna skracająca koszulę dla salonu Osovskiego jeszcze rok temu brała za przeróbkę 20 zł, to jest za pół darmo. Przecież pomiar (i określenie sposobu przeróbki) jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 10 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2018 Oczywiście, że można. Jeżeli z takowego korzystasz to bardzo fajny sposób. Dzięki za pomysł. Wiadomo wysyłka dodatkowo płatna (w dwie strony). Możliwość poplamienia/zniszczenia koszuli podczas transportu. Na miejscu po prostu wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 31 Lipiec 2018 Zgłoszenie Share Napisano 31 Lipiec 2018 Mile widziana podpowiedź z tymi przeróbkami w Gdańsku. Zakład Dziekońskiego już się tym nie zajmuje(nie mówiąc już nawet o częstych wpadkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 22 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2018 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 6 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2019 No właśnie, czy idealny? https://deluxe.trojmiasto.pl/Garnitur-idealny-Szycie-na-miare-w-Trojmiescie-n132092.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 7 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2019 W dniu 6.03.2019 o 15:04, Dar napisał: No właśnie, czy idealny? https://deluxe.trojmiasto.pl/Garnitur-idealny-Szycie-na-miare-w-Trojmiescie-n132092.html Przecież to jest antyreklama tego zakładu. Po pierwsze dwurzędowy garnitur ma być noszony bez krawata, po drugie ze spodni robi się harmonijka, po trzecie marynarka jest jakoś słabo dopasowana na dole. Najbardziej jednak razi tekst, który napisany jest jak wypracowanie w 6 klasie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 7 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2019 Ale materiał, z którego został wykonany - całkiem ciekawy Dwurzędowy garnitur ma być noszony bez krawata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dar Napisano 9 Marzec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2019 No właśnie, jest ktoś sensowny z Gdańska i okolic zajmujący się przeróbkami garnituru (pomijając p. Dziekońskiego)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacper66 Napisano 9 Lipiec 2019 Zgłoszenie Share Napisano 9 Lipiec 2019 W dniu 9.03.2019 o 15:57, Dar napisał: No właśnie, jest ktoś sensowny z Gdańska i okolic zajmujący się przeróbkami garnituru (pomijając p. Dziekońskiego)? Jeśli chodzi o przeróbki w Gdańsku, najlepiej z mojego doświadczenia robi pracownia krawiecka Capris, nie mają na pewno tanio, ale wszystkie przeróbki, które wykonałem, oraz pracując w garniturach, jak wysyłałem dla klientów wszyscy byli zadowoleni. https://pl-pl.facebook.com/pages/category/Apparel---Clothing/Capris-Pracownia-Krawiecka-1313543732083448/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 27 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2019 Czy ktoś jest może na bieżąco z przeróbkami w Gdańsku? Chciałbym przerobić podwójny mankiet na pojedynczy, czyli stosunkowo prosta przeróbka (mam nadzieję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 29 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2019 W dniu 27.08.2019 o 22:06, pmichal napisał: Czy ktoś jest może na bieżąco z przeróbkami w Gdańsku? Chciałbym przerobić podwójny mankiet na pojedynczy, czyli stosunkowo prosta przeróbka (mam nadzieję). Masz rekomendację post wyżej 🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 29 Sierpień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2019 On 8/29/2019 at 10:38 AM, papiez_ said: Masz rekomendację post wyżej 🤔 Dzwoniłem tam i w kilka innych miejsc, w tym do Dziekońskiego (wykonuje takie poprawki) Tylko w miejscu powyżej powiedzieli mi, że taka poprawka będzie dla nich zbyt problematyczna i się nie podejmą. Update jakby ktoś szukał: Dziekoński wykonuje poprawki koszul - robi to sprawnie, szybko i w normalnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karakean Napisano 14 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2020 Cześć, orientuje się ktoś może gdzie stosunkowo niedrogo w trójmieście skrócę rękawy w marynarce od góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papiez_ Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Pytałem o to u Dziekońskiego - od 200zł. Nie wiem czy to drogo czy nie, bo nigdy nie poprawiałem, ale może da Ci to jakiś punkt odniesienia. Niemniej z samych poprawek u nich jestem zadowolony więc, myślę, że na pewno zrobią to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goreckijr Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Jeśli niedrogo, to w Rumi (prawie trójmiasto), mam sprawdzoną krawcową, która robi to dobrze i w atrakcyjnej cenie. adres: Dębogórska 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 200 zł sporo, powinno kosztować w granicach stówy. No ale krawiec się może cenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Luty 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2020 Jest w Gdańsku jakiś zakład, w którym spokojnie można podzelować buty na skórzanej podeszwie? Swojego czasu robiłem parę rzeczy na ul. Sobótki, ale nie wiem czy do tego typu usługi się nadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skatej Napisano 1 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2020 Którą pralnię w Gdyni polecacie (ew. w Gdańsku lub Sopocie)? Ja korzystałem z pralni w Gdyni na Piłsudskiego, ale niedawno padła. Teraz skorzystałem z usług Eko-Laguny przy Legionów 115 ale przestrzegam przed popełnieniem tego błędu - zniszczyli mi marynarkę, w przedniej części Travelera od SuSu pojawiły się bąble - rozwarstwienie, prawdopodobnie żelazko miało za wysoką temperaturę. Obsługa skwitowała, że to nie ich wina, że się materiał rozwarstwił, a jak mi się nie podoba to mam sobie znaleźć inną pralnię, więc szukam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 10 Październik 2020 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2020 Gdzie w Gdyni lub okolicach można udać się wykonać poprawki w garniturze (skrócenie spodni, poszerzenie w pasie, lekkie wypuszczenie marynarki na szwach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkol Napisano 2 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2020 Czy poleci ktoś pralnie do której bez obaw oddam kurtkę duchową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 15 godzin temu, Ipkol napisał: Czy poleci ktoś pralnie do której bez obaw oddam kurtkę duchową? Przystąpić do sakramentu pokuty możesz chyba w każdym mieście; musiałbyś bardziej określić lokalizację. W sumie to też na nieczyste sumienie @poszetka.com proponuje swoje sztruksowe koszule które poleca @Krzysiek_W. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkol Napisano 3 Grudzień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2020 Mea culpa, mea maxima culpa! Co nie zmienia faktu, że kurtka puchowa wciąż wymaga wyprania. Polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 20 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2021 On 6/27/2018 at 11:02 AM, pawelbb said: Panowie, gdzie teraz robić poprawki krawieckie w Trójmieście? Pan Stenka się tym nie zajmuje, pan Tarasenko tak samo. Pan Dziekoński mnie już kiedyś zawiódł, pan Konaszewski - oh no. Możecie coś polecić? Mogę iść do pani Grażynki, ale po co zadawać sobie i ubraniom cierpienie? PS. Salon pana Wiśniewskiego w Gdyni też nie robi poprawek. Jak żyć? Troszeczkę po fakcie, jednak czemu się nie podzielić informacją, która może się przydac innym. Ja chodzę do Pani Marii i powiem, że jestem bardzo zadowolony. Taliowanie koszul, wybieranie materiału z pleców i robienie zakładek bez problemu. Wydłużenie rękawów marynarki - bardzo ładnie, bez problemów(za pierwszym razem był maluki problem, że materiał użyty do uzupełnienia podszewki w rękawie był za sztywny, jednak przy przeróbce drugiej marynarki zwróciłem na to uwagę i został wybrany badziej pasujący materiał i zupełnie nie mozna powiedizeć, że rękawy były wydlużane o 3cm). Zastanwiam się, czy nie odważyć się tam uszyć spodnii Przeróbki damskich ciuchow typu spódnice, spodnie - też bez problemu. Moje własne spodnie z Poszetki - skrócone, zwężone w pasie i wypuszczony materiał przy łydce - bez problemu i bez uszczerbku na fasonie spodnii. Jak ktoś przyjdziei wie czego chce, to raczej zawiedzony nie będzie. Nie wiem szczerze jak z większymi przeróbkami typu zwężenie marynarki w ramionach etc, ale proste przeróbki mogę tam polecić -> https://mstyl.wordpress.com/ Pani Maria(tak myślę, że się nazywa, ale nie jesteśmy na Ty) napewno się zna na szyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi