mosze Napisano 25 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2015 Dotarło moje pierwsze zamówienie z SuSu. Poniżej załączam zdjęcie. Rozmiar 46, spodnie zdecydowanie do poszerzenia w pasie (jak duży jest zapas?) i skrócenia. Marynarka: szerokość ramion, na moje niedoświadczone oko, wydaje się być w porządku Wg mnie zbyt szeroki w ramionach, widać, że linia rękawa jest praktycznie pionowa - to się może komuś podobać, jeśli ktoś za wszelką cenę chce być optycznie poszerzony na górze, ale nie wygląda naturalnie. Na stronie SS http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-grey-plain/P4732.html?cgid=Suits widać, jak to powinno wyglądać - rękaw jest lekko wypukły i wygląda to ładnie (warto obejrzeć zdjęcia i film). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Dotarł do mnie drugi z zamówionych Lazio. Leży i wygląda identycznie jak na stronie SuSu. Poniżej przedstawiam prowizoryczne zdjęcie i jednocześnie bardzo proszę o radę. Uważam, że nowy Lazio układa się dość ładnie w talii tymczasem Lazio, który zamówiłem wcześniej układa się całkowicie inaczej. Jest to ten sam rozmiar, ponadto przyłożyłem marynarki do siebie i maja te same wymiary. Skąd ten problem i jak go zniwelować? Dodam jeszcze, że problem brzydkiego układania się po prawej stronie talii dotyczy wszystkich garniturów jakie mierzyłem (za wyjątkiem nowego Lazio) Mało tego, kiedy zwróciłem na to uwagę zauważyłem, że nawet zwykły t-shirt układa się na mnie w ten sam sposób. Domyślam się, że wynika to z jakiejś wady postawy. Jestem dość mocno wcięty w talii ponadto niesymetrycznie tzn. bardziej właśnie z prawej strony niż z lewej. Nie mam pojęcia jak to zniwelować a chciałbym podpowiedzieć coś mojej krawcowej aby nie błądziła zbytnio. Zauważyłem też, że problem mija gdy uniosę prawe ramię do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał-91 Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Można, można - tylko trzeba do nich napisać. Wiem, bo kilka dni temu sam tak zrobiłem. Ja niestety otrzymałem odpowiedź, że nie ma takiej możliwości i sugerują zwrot... "Unfortunately there is no way online to exchange the item for a higher priced item. I suggest returning the Napoli and placing a new order for the Lazio, this would be the most effective way. Also once you place the order for the Lazio it will arrive much quicker than processing an exchange." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 26 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2015 Dotarł do mnie drugi z zamówionych Lazio. Leży i wygląda identycznie jak na stronie SuSu. Poniżej przedstawiam prowizoryczne zdjęcie i jednocześnie bardzo proszę o radę. Uważam, że nowy Lazio układa się dość ładnie w talii tymczasem Lazio, który zamówiłem wcześniej układa się całkowicie inaczej. Jest to ten sam rozmiar, ponadto przyłożyłem marynarki do siebie i maja te same wymiary. Skąd ten problem i jak go zniwelować? Dodam jeszcze, że problem brzydkiego układania się po prawej stronie talii dotyczy wszystkich garniturów jakie mierzyłem (za wyjątkiem nowego Lazio) Mało tego, kiedy zwróciłem na to uwagę zauważyłem, że nawet zwykły t-shirt układa się na mnie w ten sam sposób. Domyślam się, że wynika to z jakiejś wady postawy. Jestem dość mocno wcięty w talii ponadto niesymetrycznie tzn. bardziej właśnie z prawej strony niż z lewej. Nie mam pojęcia jak to zniwelować a chciałbym podpowiedzieć coś mojej krawcowej aby nie błądziła zbytnio. Zauważyłem też, że problem mija gdy uniosę prawe ramię do góry. Egzemplarz na pierwszym zdjęciu faktycznie leży lepiej niż wcześniejsze Hudson. W tym drugim nie widać problemu z prawej strony talii, bo stanąłeś nie na wprost aparatu. Widać też marszczenie w okolicach guzika, może wystarczy go przesunąć. Rozmiarówka, rozmiarówką, różnice się zdarzają. Zamówiłem Lazio z tej kolekcji i spodnie są np. płytsze w stanie. Układanie marynarki zależy też od rodzaju materiału. Ja niestety otrzymałem odpowiedź, że nie ma takiej możliwości i sugerują zwrot... "Unfortunately there is no way online to exchange the item for a higher priced item. I suggest returning the Napoli and placing a new order for the Lazio, this would be the most effective way. Also once you place the order for the Lazio it will arrive much quicker than processing an exchange." A może da się zamienić kwotę na kartę podarunkową, zapisać je na profilu klienta czy coś takiego, żeby uniknąć podwójnego przewalutowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 A widzisz - ja wymieniałem na inny model, ale w tej samej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 więc tak Lazio nr 50 vs moje 186/108/90 spodnie do skrócenia, rękawy do wydłużenia o ok 1cm zostawiać i przerabiać czy wymieniać na inny? zdjęcia z poziomu ok1m, nietety trochę zmieniają optykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BartoszU Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Jak na moje oko to rękaw należałoby wydłużyć o minimum 2-3 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 więc tak Lazio nr 50 vs moje 186/108/90 spodnie do skrócenia, rękawy do wydłużenia o ok 1cm zostawiać i przerabiać czy wymieniać na inny? zdjęcia z poziomu ok1m, nietety trochę zmieniają optykę 1.za krótka 2.za krótka 3.za ciasna 4.boki chyba zaczynają się rozchodzić 5.hmmm tez chyba za ciasno 6.za krótka wymień na inny rozmiar, zastanawiam się tylko czy o jeden czy dwa większy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Przy Twoim 186 szedłbym w 'longi' - w tym przypadku 102 powinien być Ok. Długość rękawów i samej marynarki dyskwalifikuje tą 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 dzięki wszystkim 52 ma o 1cm dłuższe rękawy i marynarkę 102 odpowiednio o 3,5 i 4 - chyba trochę za dużo martwią mnie trochę spodnie - pas obszerniejszy o 4cm w 52 i 1 cm dłuższe - a już 50 były do skrócenia w 102 niby lepiej w pasie 92 vs 90, ale dłuższe o 5 cm sprawdzę chyba 52 na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Przy Twoim 186 szedłbym w 'longi' - w tym przypadku 102 powinien być Ok. Długość rękawów i samej marynarki dyskwalifikuje tą 50. To co prawda kwestia proporcji, ale kolega jest raczej solidnie zbudowany, więc longi się nie sprawdzą. Przy wzroście przekraczającym 190, biorę do gruntownych przeróbek nr 56, więc nr. 50 na kogoś kilka centymetrów niższego jest zdecydowanie za mały. Nie warto ufać mechanizmowi dobierającemu wymiary, jak mówią: "łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 dzięki wszystkim Dopasuj ramiona i długość. Resztę, szczególnie spodnie, bez trudu dostosujesz u krawca. Oczywiście, jeśli będzie z czego. Nie licz, że uda Ci się kupić dobrze pasujący garnitur bez przeróbek. To się prawie nie zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Nie obawiałbym się tych 4 cm. Spodnie garniturowe nie muszą, a wręcz nie powinny być mocno dopasowane. Co do długości to wiadomo, że nie ma problemu.Miałem podobną sytuację u siebie tylko z 48 vs 50, Ostatecznie rozmiar w pasie też możesz zmniejszyć.Marynarka ewidentnie mała, próbuj 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 Egzemplarz na pierwszym zdjęciu faktycznie leży lepiej niż wcześniejsze Hudson. W tym drugim nie widać problemu z prawej strony talii, bo stanąłeś nie na wprost aparatu. Widać też marszczenie w okolicach guzika, może wystarczy go przesunąć. Rozmiarówka, rozmiarówką, różnice się zdarzają. Zamówiłem Lazio z tej kolekcji i spodnie są np. płytsze w stanie. Układanie marynarki zależy też od rodzaju materiału. A może da się zamienić kwotę na kartę podarunkową, zapisać je na profilu klienta czy coś takiego, żeby uniknąć podwójnego przewalutowania. Problem o którym piszę zaznaczyłem na zdjęciu. To jest prawa strona (efekt lustrzanego odbicia) Znalazłem dodatkowo jedno zdjęcia, które niestety potwierdza problem. Proszę o radę czym to może być spowodowane i jak zniwelować problem. Przypominam, że dzieje się to we wszystkich marynarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 @panam - to forum o męskiej elegancji, bez zacięcia medycznego. W miarę ogarnięty krawiec / krawcowa powinna umieć zebrać nadmiar materiału z jednej strony. Przyczyny należy upatrywać co najmniej w dużej asymetrii ciała, aż po istotną wadę postawy. Sugerowałbym wizytę u lekarza ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 28 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2015 mhym, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Informacja, która może się komuś przydać - mam założone konto w baku Inteligo. Jest to internetowe konto prowadzone wyłącznie w złotówkach przez bank PKO SA. Podczas dokonywania zakupu w sklepie SuSu zapłaciłem 648 euro a następnie zwróciłem towar. Na podwójnym przewalutowaniu tej kwoty straciłem 2 zł. Z cała pewnością straciłbym dużo więcej korzystając z konta walutowego lub płacąc prowizje w PayPal. Poza tym w Inteligo nie ma żadnych innych opłat związanych z płatnością kartą. Dodam jeszcze, że bank jest pewny - używam tego konta 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Informacja, która może się komuś przydać - mam założone konto w baku Inteligo. Jest to internetowe konto prowadzone wyłącznie w złotówkach przez bank PKO SA. Podczas dokonywania zakupu w sklepie SuSu zapłaciłem 648 euro a następnie zwróciłem towar. Na podwójnym przewalutowaniu tej kwoty straciłem 2 zł. Z cała pewnością straciłbym dużo więcej korzystając z konta walutowego lub płacąc prowizje w PayPal. Poza tym w Inteligo nie ma żadnych innych opłat związanych z płatnością kartą. Dodam jeszcze, że bank jest pewny - używam tego konta 10 lat. Korzystając z konta walutowego nie straciłbyś nic, bo zapłaciłbyś 648 euro i dostał z powrotem 648 euro... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgadza się pod warunkiem, że potrzebujesz euro. Jeśli nie to musisz najpierw kupić a po dokonanym zwrocie sprzedać i w ten sposób stracić kilkanaście groszy na każdym euro. Poza tym z tego co się orientuję to przelewy walutowe nie są darmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Nie masz racji. To czy stracisz zależy od tego, czy w międzyczasie euro poszło w górę czy w dół - równie dobrze możesz na zwrocie zarobić kilkanaście groszy na każdym euro. Jeżeli chodzi o to to czy płatność w obcej walucie jest darmowa ja na przykład płatność kartą do konta walutowego mam za darmo (Citibank), nie wiem jak jest w innych bankach ale podejrzewam że tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 Nie zamierzam Cię przekonywać do swoich racji. Uważam, że sposób dokonywania zakupów opisany przeze mnie jest korzystny i może się komuś przydać, dlatego go opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 @Panam- a kiedy kupowałeś (płaciłeś za) garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 @Panam, ale @Zając ma rację. To, że nie straciłeś na podwójnym przewalutowaniu to "zasługa" wahań kursów walut. Równie dobrze mogłeś stracić kilkadziesiąt złotych. Słynny "spread" tu tu też obowiązuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bofff Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 ja płacę paypalem pod który mam podpięty rachunek walutowy dobrze jest też bezpośrednio z rach. walutowego koszt przewalutowania o którym mówicie jest różny i zależny od spreadu np PayPal ma 4% i w przypadku braku wahań kursu zapłaciłbyś łącznie 2*4%*299 EUR= ok 100 PLN - o ile płacisz z rachunku złotowego ale o ile dobrze pamiętam, jeśli anulowana jest płatność rachunek powinien być uznany taką samą kwotą w PLN btw banki obecnie mają węższe tabele niż PayPal - ok 2% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2015 ja płacę paypalem pod który mam podpięty rachunek walutowy dobrze jest też bezpośrednio z rach. walutowego koszt przewalutowania o którym mówicie jest różny i zależny od spreadu np PayPal ma 4% i w przypadku braku wahań kursu zapłaciłbyś łącznie 2*4%*299 EUR= ok 100 PLN - o ile płacisz z rachunku złotowego ale o ile dobrze pamiętam, jeśli anulowana jest płatność rachunek powinien być uznany taką samą kwotą w PLN btw banki obecnie mają węższe tabele niż PayPal - ok 2% Jeśli masz rachunek walutowy podpięty pod PayPal - to płacisz w walucie i zwrot jest w walucie - nie ma dodatkowych prowizji (prowizję za transakcję w paypal opłaca w 99% sprzedający - także SuSu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi