Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet w tym samym kroju zdarzają się trudne do zrozumienia różnice między modelami. Trudno mi powiedzieć, z czego to wynika i to nie jest nawet różnica między sztukami (wymiary mają jakiś margines błędu oczywiście). Np. jeden model koszuli extra slim jest bardzo komfortowy, w innym testowałem trzy sztuki i nie mogłem podnieść ramion w żadnej z nich, ten sam rozmiar obydwu modeli. Możliwe, że są jakieś dostosowania w kroju do elastyczności materiału i zdarza się im spartaczyć, nie wiem.

Nawiasem mówiąc, ja zrobiłem z 15-20 zamówień na Otrium przez ostatnie 1.5 roku i nigdy nie miałem pomyłki w przedmiocie/rozmiarze, żadnej brudnej sztuki itd. Tyle tylko, że niektóre widać, że były ze zwrotu, bo brakowało jakiś zaszyć, oryginalnego pakowania. 

• Oceniam pozytywnie 1

W dniu 4.12.2024 o 19:23, victordeleco2 napisał:

Zamówiłem na Otrium.com ciemnoszary blezer jednorzędowy a przyszedł dwurzędowy :D. Rozmiar 50 na długość jest ok, talia też z kolei w ramionach na styk. Co ciekawe jest bez konstrukcji (podszewka jedynie w rękawie) -z wełny Lanifico Cerruti. Jak za 87€ to jest chyba ok więc pewnie sobie zostawie.

Ten? https://www.otrium.pl/product/havana-dark-grey 

Bo planowałem zamówić, ale nie chcę dwurzędówki:D

W dniu 5.12.2024 o 14:45, dragonek napisał:

PS: Pierwszy raz zamówiłem koszule w kroju extra slim fit i różnica między zwykłym slim jest naprawdę spora.

A na grupach FB, pukają mi po głowie, jak z takimi śmiałymi stwierdzeniami wystrzelę ;)

W dniu 5.12.2024 o 16:38, garzagrossa napisał:

Nawet w tym samym kroju zdarzają się trudne do zrozumienia różnice między modelami. Trudno mi powiedzieć, z czego to wynika i to nie jest nawet różnica między sztukami (wymiary mają jakiś margines błędu oczywiście). Np. jeden model koszuli extra slim jest bardzo komfortowy, w innym testowałem trzy sztuki i nie mogłem podnieść ramion w żadnej z nich, ten sam rozmiar obydwu modeli. Możliwe, że są jakieś dostosowania w kroju do elastyczności materiału i zdarza się im spartaczyć, nie wiem.

Już trochę pisałem o rozmiarach parę postów do tyłu. Rozmiarówka SuSu 10 lat temu mogła być nieco inna, a nawet takie stare kolekcje wysyłają. Jeszcze dodam, że Otrium to outlet, to co nie przeszło kontroli jakości też tutaj wrzucają.

W dniu 5.12.2024 o 16:38, garzagrossa napisał:

Nawiasem mówiąc, ja zrobiłem z 15-20 zamówień na Otrium przez ostatnie 1.5 roku i nigdy nie miałem pomyłki w przedmiocie/rozmiarze, żadnej brudnej sztuki itd. Tyle tylko, że niektóre widać, że były ze zwrotu, bo brakowało jakiś zaszyć, oryginalnego pakowania. 

Na podobną a nawet większą ilość, praktycznie zawsze coś było nie tak. Teraz jak wyślą zły rozmiar to nawet im tego w formularzu zwrotnym nie zaznaczam, bo zwracają dopiero jak się upomnę.

W dniu 7.12.2024 o 00:03, xardas napisał:

Ten? https://www.otrium.pl/product/havana-dark-grey 

Bo planowałem zamówić, ale nie chcę dwurzędówki:D

Tak to ten - dostałem dwurzędową, ale nie zwróciłem tylko sobie zostawiłem. Może Ty otrzymasz jednorzędową :D widzę że teraz na Polskim Otrium drożej niż na tym Otrium.com bo brałem za 87€. 

U mnie na cztery garnitury w dwóch przypadkach spodnie i marynarka były w różnych rozmiarach (dwa rozmiary różnicy, raz spodnie mniejsze, raz marynarka). To były różne garnitury, więc nie dało się złożyć jednego kompletu z dwóch :-)

U mnie póki co wszystko w porządku - czasem jakaś nitka, czasem brak wieszaka, ale na szczęście w moich zamówieniach nie było dotychczas brudnych/poplamionych/brzydko pachnących przedmiotów. Rozmiar również zawsze zgodnie z zamówieniem. A z Suitsupply przez Otrium jak dotąd kupiłem kilka marynarek i płaszcz.

Mi się nawet dwa razy zdarzyło, że przysłali marynarkę z wieszakiem. W większości przypadków marynarki miały oryginalne zszycia. Tylko raz trafił się egzemplarz bez oryginalnych zszyć i nieładnie pachnący. Zapach szybko się ulotnił, mimo to zwróciłem marynarkę, ale teraz żałuję bo za tą cenę (300zł) trzeba było ją jednak zostawić. A oczywiście po moim zwrocie ktoś kupił. Koszul SuSu kupiłem na otrium 4 sztuki i żadnych defektów nie stwierdziłem.

8 godzin temu, tentomek napisał:

Są jakieś działające kody na Suitsupply na otrium?

Póki co Welcome15 czyli standardowa 15-procentowa zniżka działa. Pozostałe chyba nie. Ja ostatnio czekałem, czekałem, czekałem - no i się nie doczekałem, bo produkt, który mnie interesował wyszedł. A jak sobie myślę, że tamta cena i tak była dużo lepsza niż w sklepie normalnym, to się pukam w głowę, po co mi ta obsesja w głowie chodzi na maksymalną obniżkę - mimo że od relatywnej obniżki najważniejsza jest cena finalna do zapłaty. To tak na marginesie :D