tentomek Napisano 12 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2023 6 hours ago, michasacuer said: Suituspply współpracuje z Otrium i aktualnie tam sprzedają swoje stare kolekcje Dzięki, nie znałem. Każda przesyłka u nich kosztuje 50zl? Zwroty są za darmo? Przy zwróceniu całego zamówienia zwracają też koszt przesyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 13 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2023 8 godzin temu, tentomek napisał: Dzięki, nie znałem. Każda przesyłka u nich kosztuje 50zl? Zwroty są za darmo? Przy zwróceniu całego zamówienia zwracają też koszt przesyłki? Nie mam zielonego pojęcia, wiem tylko że można znaleźć u nich stare kolekcje w jakichś egzotycznych rozmiarach jak 102 czy 45 (koszule). Mają też polska wersję strony i aplikacji mobilnej a sam sklep jest w 100% legitny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 19 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2023 Czy Lazio w rozmiarze 46 będzie pasować na osobę o normalnej budowie? Koszule SuSu mam 38 slim fit, mam jedną havanę w rozmiarze 48, która także leży bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 19 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2023 Lazio względem Havany jest trochę ciaśniejsze w barkach, ale to chyba przez nieco grubsze wkłady (mniej więcej takie jak w typowej Vistuli, garnitury od Milera też mają podobnej grubości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 20 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2023 Zamówiłem ostatnio 2 outletowe marynarki Sienna rozmiar 42 i 44. Różnica między nimi kolosalna. 42 była za wąska w talii i za krótka. 44 natomiast była sporo za duża. W praktyce było to rozmiar 46. Za szeroka w barkach, klatce, za luźne rękawy, dłuższa o 4cm od rozmiaru 42. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gocławianin Napisano 20 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2023 8 godzin temu, dragonek napisał: Zamówiłem ostatnio 2 outletowe marynarki Sienna rozmiar 42 i 44. Różnica między nimi kolosalna. 42 była za wąska w talii i za krótka. 44 natomiast była sporo za duża. W praktyce było to rozmiar 46. Za szeroka w barkach, klatce, za luźne rękawy, dłuższa o 4cm od rozmiaru 42. Bo do outletu mogą trafić również rzeczy, które były wielokrotnie odsyłane przez kupujących. A działo się tak, bo konkretny egzemplarz nie trzymał rozmiarówki; metki wskazywały jeden rozmiar, a rzeczywistość inny. I nie znaczy to (generalnie), że różnica w długości marynarek susu, to 4 cm/rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 20 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2023 Opisałem tylko moje ostanie doświadczenie z outletem SuSu jako ciekawostkę, nie jako jakiekolwiek stwierdzenie faktów czy pole do wyciągania jakiś ogólnych wniosków. Tak się akurat trafiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2023 Jeśli to stare egzemplarze, to być może wtedy SS zmieniało rozmiarówkę, choć nie powinno to dotyczyć tego samego modelu. Inna możliwość - błąd szwalni, zła metka z rozmiarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 28 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2023 W dniu 13.07.2023 o 09:15, michasacuer napisał: Nie mam zielonego pojęcia, wiem tylko że można znaleźć u nich stare kolekcje w jakichś egzotycznych rozmiarach jak 102 czy 45 (koszule). Pytanie co jest egzotycznego w rozmiarze 102 (rozumiem, że chodzi o marynarkę, spodnie lub garnitur)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 29 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2023 20 godzin temu, tryhp3 napisał: Pytanie co jest egzotycznego w rozmiarze 102 (rozumiem, że chodzi o marynarkę, spodnie lub garnitur)? To, że mało się go sprzedaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 29 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2023 Ale to jest po prostu 50/52 tyle, że pod wysoki wzrost. Takie rozmiary szyje praktycznie każda sieciówka która specjalizuje się w modzie eleganckiej dla mężczyzn. Fakt, że nie wszystkie ubrania są w takim rozmiarze dostępne, ale nie jest to nic niezwykłego. Do tego jeśli komuś podobają się jakieś spodnie w rozmiarze 50 ale mają za niski stan albo są trochę za wąskie w łydkach to większości przypadków wystarczy kupić 102 i odpowiednio skrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 30 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2023 Jeżeli chodzi o Otrium, to filtry w tym sklepie dla SuSu działają fatalnie. Szukam rzeczy pod wysoki wzrost czyli np. 106 albo 42L/43L (koszule) i nie wyszukuje wszystkich dostępnych artykułów. Mam podejrzenie, że w takich przypadkach wyszukuje jak jest dostępna więcej niż jedna sztuka, ale nie jestem pewien, bo takich rozmiarów za dużo nie ma. Co do rozmiarów koszul to co oznacza 7 przy rozmiarze np. 40-7, 41-7, 42-7 itd.? Obecnie w oficjalnym sklepie SuSu nie ma chyba takich rozmiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 30 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2023 6 godzin temu, tryhp3 napisał: Jeżeli chodzi o Otrium, to filtry w tym sklepie dla SuSu działają fatalnie. Szukam rzeczy pod wysoki wzrost czyli np. 106 albo 42L/43L (koszule) i nie wyszukuje wszystkich dostępnych artykułów. Mam podejrzenie, że w takich przypadkach wyszukuje jak jest dostępna więcej niż jedna sztuka, ale nie jestem pewien, bo takich rozmiarów za dużo nie ma. Co do rozmiarów koszul to co oznacza 7 przy rozmiarze np. 40-7, 41-7, 42-7 itd.? Obecnie w oficjalnym sklepie SuSu nie ma chyba takich rozmiarów. To są longi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 30 Lipiec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2023 14 godzin temu, tryhp3 napisał: Ale to jest po prostu 50/52 tyle, że pod wysoki wzrost. Takie rozmiary szyje praktycznie każda sieciówka która specjalizuje się w modzie eleganckiej dla mężczyzn. Fakt, że nie wszystkie ubrania są w takim rozmiarze dostępne, ale nie jest to nic niezwykłego. Do tego jeśli komuś podobają się jakieś spodnie w rozmiarze 50 ale mają za niski stan albo są trochę za wąskie w łydkach to większości przypadków wystarczy kupić 102 i odpowiednio skrócić. Dokładnie, baza pod moje spodnie custom made z wysokim stanem jest rozmiar 110 mimo tego, że normalnie noszę 52/54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 6 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2023 Zrobiłem spore zamówienie koszul, marynarek i garniturów SuSu na Otrium - po zastosowaniu rabatu na pierwsze zamówienie ceny są bardzo atrakcyjne. Mam nadzieję, że będą leżeć dobrze, bo potrzebuję wołów roboczych. Postaram się wrzucić zdjęcia tego co przyjdzie i dać feedback co do stanu przedmiotów (kiedyś w outlecie marynarki często były mocno zniekształcone i zabrudzone, zobaczymy jak będzie tutaj). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tentomek Napisano 7 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2023 7 hours ago, me.spoke said: Zrobiłem spore zamówienie koszul, marynarek i garniturów SuSu na Otrium - po zastosowaniu rabatu na pierwsze zamówienie ceny są bardzo atrakcyjne. Mam nadzieję, że będą leżeć dobrze, bo potrzebuję wołów roboczych. Postaram się wrzucić zdjęcia tego co przyjdzie i dać feedback co do stanu przedmiotów (kiedyś w outlecie marynarki często były mocno zniekształcone i zabrudzone, zobaczymy jak będzie tutaj). U mnie wszystko ok. Towar wyglądał jak nowy (no może oprócz jednego polo gdzie były poplamione rękawy), zapakowany w folie otrium. Dostawa 80zl. W pudle etykieta do zwrotu dhl. Od kwoty zwrotu pobierają 33zl za koszt przesyłki (chociaż w mailu jest mowa o 30). Na pewno jeszcze coś zamówię chociaż nie wiem kiedy dodadzą coś nowego z asortymentu suitsupply Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 7 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2023 Z tą dostawą to i tak się opłaca. Sprawdzałem ceny na angielskiej wersji Otrium (EURO) i tam przedmioty które zamawiałem były droższe po kilkadziesiąt złotych (sprawdzane wyrywkowo). Więc przy większym zamówieniu i tak jest do przodu, jeśli coś zostanie po zwrocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 8 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2023 Potwierdzam, rzeczy przyszły w nienagannym stanie. Zostawiłem dwie marynarki, jedną z granatowego hopsacku od E. Thomas i drugą dwurzędową z zapięciem 6x1 z lnu Leomaster (gruby materiał, jak na len wybitnie niegniotliwy). Dodatkowo 5 koszul z tkanin Monti, Albini i Thomas Mason oraz bialy golf z warkoczowym splotem z mieszanki wełny i kaszmiru. Całość z dostawami wyszła mnie 2000 zł. Co do rozbieżności w rozmiarówce to rzeczywiście rękawy i długość całkowita w innych rzeczach były krótsze o 2 cm, a talia bardziej wcięta. Odesłałem przez to dwie marynarki. Nie miałbym jednak do nikogo pretensji, to są bardzo różne serie produktów wypuszczanych na przestrzeni ładnych kilku lat. Trzeba zamówić, przymierzyć i ewentualnie odesłać. Przy tych cenach nikt stratny nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2023 W dniu 7.08.2023 o 00:05, me.spoke napisał: Zrobiłem spore zamówienie koszul, marynarek i garniturów SuSu na Otrium - po zastosowaniu rabatu na pierwsze zamówienie ceny są bardzo atrakcyjne. Kod WELCOME15 zdaje się działać także przy kolejnych, w razie czego 10% od tych zaoszczędzonych 15% proszę przelewać na moje konto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 9 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2023 WELCOME15 nie działa przy kolejnych. Dzisiaj jest niby darmowa dostawa z kodem SHIPPINGX. Ale to też nie działa (podejrzewam, że przez wysyłkę do PL). Jest jeszcze -20% z aplikacją APP20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2023 U mnie zadziałał, może dlatego, że dałem inny adres dostawy. Inny pomysł to kupno na członka rodziny lub przez kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrAeonam Napisano 9 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2023 Czy na otrium rozmiary z literą R to po prostu rozmiar na wzrost 176-182, czy to regular (nie slim)? Bo są produkty w rozmiarach np. 50, 50R i 52R... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 9 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2023 Moim zdaniem to to samo, ja zamawiałem longi i 98 oraz 98L przyszły w tym samym rozmiarze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 14 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2023 Myślę nad taką Sienną do biura, ale ona jest Pure Wool S130's. Czy to nie będzie zbyt delikatny materiał? Zamówię dodatkową parę spodni. Rozumiem, że nadaje się do noszenia z kamizelką jako trzyczęściowy i bez jako dwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 14 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2023 Splot to jakaś odmiana koszykowego. Być może będzie mocniejszy od gładkiego, ale trudno raczej powiedzieć. Kamizelka w garniturze co do zasady jest raczej opcjonalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi