Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

... ciekaw jestem ile osób po otrzymaniu swojego wymarzonego garnituru stwierdziło, że jednak jest za duży/ za mały/ źle leży. Mam wrażenie, że wszyscy o tej marce już słyszeli, ale naprawdę nie wiele miało do czynienia. 

Za każdym razem stwierdzam, że coś jest nie tak. Każdy zakup z SS ląduje u krawcowej. Zastrzeżenia najczęściej dotyczą długości rękawów, lub obszerności spodni.

Spodnie muszą i tak u niej wylądować, bo oryginalnie nie są skracane i mają ze 30 cm zapasu.

Nie ma co się bać przeróbek.

Jaka jest najkorzystniejsza forma płatności przy założeniu, że garnitur może być do zwrotu ? Ja niestety naciąłem się nieco i płacąc kartą kredytową mBanku miesiąc temu, a otrzymując zwrot wpłaconych środków wczoraj straciłem ok 90 zł na przewalutowaniu (przy kwocie 259 Euro). Mój błąd, że nie zrobiłem wymiany tylko zwrot, ale tak na przyszłość zastanawiam się jak najmniejszym kosztem przeprowadzić zakup.

Gorzej, jak sklepy akceptują tylko wpłaty przez karty kredytowe lub PayPal (tu nie umiem dodać konta, aby rozliczało się w walucie). 

PayPal nie ma możliwość dodania konta w walucie, tylko karty. I polecam podpięcie tych z Alior Kantor po otwarciu rachunku w danej walucie.

Nie, nie jestem przedstawicielem Aliora, tylko sam tak korzystam ;) Na razie nie znalazłem tańszego i wygodniejszego sposobu płacenia w zagranicznych sklepach.

PayPal nie ma możliwość dodania konta w walucie, tylko karty. I polecam podpięcie tych z Alior Kantor po otwarciu rachunku w danej walucie.

Nie, nie jestem przedstawicielem Aliora, tylko sam tak korzystam ;) Na razie nie znalazłem tańszego i wygodniejszego sposobu płacenia w zagranicznych sklepach.

Zwykłą debetową można bezpośrednio podpiąć? 

Mam pytanie dotyczące rozmiarówki. Ile cm powinna być marynarka szersza w klatce piersiowej i w pasie? Czy 4 cm różnicy miedzy wymiarem marynarki, a  obwodem ciała to wystarczająco duzo czy może 6 lub 8 cm? Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś z posiadających marynarki spróbował to określić na swoim przykładzie:)

Czy to pytanie ma związek ze SuitSupply? Ja w każdym razie raczej na styk, ale to może zależeć od kształtu klatki (czy centymetry robi "szerokość", czy "cyce" (za przeproszeniem)). No i od miejsca wszycia rękawa - im wyżej (wyższa pacha), tym większa będzie szerokość. Pomiar w klatce też jest obarczony niedokładnościami. Ja w każdym razie wspomagam się pomiarem szerokości marynarki w talii (czyli w najwęższym miejsu), bo taki pomiar jest bardziej obiektywny. Konkluzja - najlepiej przymierzyć.