Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Obwód mojego uda to 59cm a spodnie rozmiar 48, które według tabeli mają 56,40cm są idealne. Lubię dopasowany krój ale bez przesady (moje zdjęcia spodni z SuSu kilka postów wyżej)
Nie przejmowałbym się akurat tym wymiarem, trzeba zamówić i przymierzyć - tylko tak zweryfikujesz czy spodnie Ci odpowiadają.

• 2 weeks later...

Gdyby ktoś był w Amsterdamie to proponuję wypad do outletu Batavia (https://www.bataviastad.nl/en/), gdzie znajduje się stacjonarny outlet SuitSupply. Można tam dojechać np. autobusem, który codziennie odjeżdża sprzed hotelu naprzeciw dworca kolejowego. Bilet proponuję kupić po dojechaniu do samej Batavii - koszt 5 EUR vs. 15 EUR przez internet.

Byłem tam w zeszłą sobotę. Wybór jak to w outlecie - różny. Było sporo odzieży wierzchniej (płaszcze), marynarek, garniturów, butów, koszul, nieco spodni. Nie było w ogóle kamizelek. Towar z różnych kolekcji, marynarki i spodnie w miarę nowe, natomiast garnitury trafiają się nawet z dawnymi naszywkami (czyli nawet 2013 r.). Obsługa bardzo miła i pomocna, mówiąca płynnie po angielsku. Z tego co zrozumiałem asortyment zmienia się po weekendzie, ale "co rzucą" obsługa nie wie.

Wróciłem z lnianym garniturem w prążek, lnianymi spodniami w pepitkę i płaszczem w pepitkę.

Normalny salon jest na lotnisku Schiphol (a dokładnie w centrum handlowym przy lotnisku), jednak jest on mniejszy i nie ma nawet całego asortymentu z aktualnej kolekcji. Warto więc odwiedzić salon w centrum Amsterdamu.

Czy spodnie Brescia mają zapas do poszerzenia w pasie i w biodrach?

Brescia 48 są dla mnie nieco za szerokie w pasie do noszenia bez paska i dodatkowo zdecydowanie za mało dopasowane w udach, ale rozmiar 46 wiąże się z ryzykiem, że będzie z kolei trochę za wąski w pasie/biodrach.

• 2 weeks later...
W dniu 20.04.2018 o 20:19, mds napisał:

Czy zamawiał ktoś z was ostatnio  z SuSu poprzez WhatsAppa i może potwierdzić że kwota zostanie faktycznie pociągnięta w EUR zamiast w PLN?

Witam! Garnitur, który kupiłem był po 1399zł. Tutaj kopia z wyciągu, niestety potwierdzenia już nie mam możliwości, na ten moment, dostać. Oczywiście nie wiem jak to wygląda w tej chwili, może już to zmienili. Trochę też mnie to zaskoczyło, gdybym wiedział podałbym kartę z konta walutowego, chociaż i tak wyszło lekko na plus. Przy drugim zakupie udało się ściągnąć z konta walutowego, jednak oba były w 2017.

Szczegóły operacji  
Kwota 1 351,21 PLN
Data księgowania 15-06-2017
Typ operacji Transakcja kartą debetową
Tytuł

Transakcja kartą debetową;obciążenie; Kurs wymiany: 4.5191; Kwota w walucie rozliczeniowej: 299 EUR 299.00 EUR z dnia:2017-06-1

W dniu 1.05.2018 o 10:41, Bażant napisał:

Panowie, czy jest szansa, że SS uzupełni jeszcze w tym roku kolekcję letnią? Wyjątkowo skromnie jest z dwoma rzędami w ich ofercie.

Tak samo jak z zamkniętymi klapami w marynarkach :(

W dniu 30.04.2018 o 01:21, Cheilon napisał:

Witam! Garnitur, który kupiłem był po 1399zł. Tutaj kopia z wyciągu, niestety potwierdzenia już nie mam możliwości, na ten moment, dostać. Oczywiście nie wiem jak to wygląda w tej chwili, może już to zmienili. Trochę też mnie to zaskoczyło, gdybym wiedział podałbym kartę z konta walutowego, chociaż i tak wyszło lekko na plus. Przy drugim zakupie udało się ściągnąć z konta walutowego, jednak oba były w 2017.

Szczegóły operacji  
Kwota 1 351,21 PLN
Data księgowania 15-06-2017
Typ operacji Transakcja kartą debetową
Tytuł

Transakcja kartą debetową;obciążenie; Kurs wymiany: 4.5191; Kwota w walucie rozliczeniowej: 299 EUR 299.00 EUR z dnia:2017-06-1

@mds Opcja płacenia w EUR została wyłączona, obecnie zamawiając przez Whazzapa możemy płacił wyłącznie w PLN. Sprawdziłem. 

9 godzin temu, babicz99 napisał:

Panowie, czy ktoś wie jakie są różnice między modelami garniturów lazio: p5164 oraz lazio p2778LA? 
Na stronie producenta są kubek w kubek takie same. Różnica w cenie to nieco ponad 200zł i oba sa w wersji dwuczesciowej.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Dwa różne garnitury, spójrz na zdjęcia naszego forumowego kolegi Blondas z Forumowej poradni stylistycznej:

• Like 1

Godzinę temu, spidaman napisał:

witam. planuje zakup swojego pierszego garnituru, wybór padł na susu. kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać? wzrost 1,9, waga 90, pas 98. garniak z kolekcji napoli.

Na pewno celuj w rozmiary Long czyli te 90,94,98...itd. Do lepszego doradzenia za mało danych, chociażby szerokości w klatce czy w ramionach. Napoli to krój szerszy w ramionach niż Lazio więc polecam dokładne przestudiowanie tabel. 

witam. planuje zakup swojego pierszego garnituru, wybór padł na susu. kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać? wzrost 1,9, waga 90, pas 98. garniak z kolekcji napoli.
Z moich doświadczeń, rozmiar raczej co najmniej 98, w 94 raczej się nie zapniesz, co prawda moje rozmiary inne, czyli 187, talia ok 86, klatka może 104, waga 82, garnitur Lazio, ale aż tak wielkich różnic w wielości podobnych rozmiarów nie powinno być. Jak koledzy piszą, weź kilka rozmiarów.

Mam pytanie do osób użytkujących lniano-bawełniane koszule SuSu. Czy rękawy skracają się po pierwszych praniach? Kupiłem właśnie koszulę, ale rękawy są idealnej długości i obawiam się, czy po wyjęciu z pralki nie staną się zbyt krótkie...

Moja koszula trochę się zbiegła, a mam lniano -bawełnianą o fakturze jeansu, natomiast na to reguły nie ma.

Z doświadczenia Ci doradzę, że wolałbym mieć przynajmniej 1-2cm zapasu. Chociaż materiał (z lnem) sugeruje, że będziesz ją często nosił z podwiniętymi rękawami. Jeżeli ma być tylko pod marynarkę to bym zwrócił,  jeżeli nie - zostawiłbym.

• Oceniam pozytywnie 1