artisan Napisano 2 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2016 Dziś drugie podejście do zakupu i chyba znowu spalone (wczoraj nie mogłem zapłacić) wybrałem ten model: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/lazio-szary-żabie-oczko/P4974.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Szary a teraz nie mogę wybrać rozmiaru, o co chodzi ? Garnitur zniknął z oferty ? Rozumiałbym gdyby nie było mojego rozmiaru ale tak to jednak nie rozumiem. Zaczyna mnie to irytować i zastanawiam się czy nie poczekać i wybrać garnitur od Tomka Milera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 2 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2016 Pewnie SuSu zorientowało się, że ustawiło zbyt niską cenę za trzyczęściowy garnitur i zablokowało sprzedaż. Wszystkie pozostałe modele z kamizelką są ok. 400zł droższe. Stawiam, żę wróci w nowej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2016 Chyba nie jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 2 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2016 Na to wygląda , jednak to irytujące gdy juz wybierzesz rozmiar i model a tu nagle towar znika z oferty , niepowazne to jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 2 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2016 SuSu to trochę polowanie. Dokładają nowe garnitury bez żadnej wzmianki (często nie pojawiają się wśród nowości), niektóre rzeczy błyskawicznie znikają. Niektóre produkty nie pojawiają się mimo wyszukiwania po określonym kryterium. Taki model sprzedaży - trzeba "kopać". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 2 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2016 Dotarło dziś do mnie dziewicze, piątkowe zamówienie SuSu - dwie marynarki. Nowym klientom dają za darmo i bez proszenia premium package i teraz rozumiem te Wasze śmichy-chichy, bo to opakowanie jest monstrualne. Do wysyłki dałem adres służbowy, by łatwiej zgrać się z kurierem, i jak odebrałem te pudła to pierwsza myśl "kumple powiedzą, że zwariowałem i meble do pracy zamawiam " Noszę zazwyczaj 46 w kroju regularnym, zamówiłem zatem testowo Washington rozm. 23 (bo niby najdłuższa z najkrótszych) i Hudson 46. Washington ten model: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/washington-niebieski-gładki/C950.html?cgid=Jackets Dopasowanie porażka totalna, rękawy i długość OK, ale ramiona dużo za duże a talia dużo za mała, krój ewidentnie dla Adonisów. Sama tkanina w tym konkretnym modelu dość szorstka/sztywna, średnie wrażenie. Hudson ten model: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/hudson-niebieski-kratka/C973.html?cgid=Jackets Dopasowanie chyba niezłe, na dniach wrzucę zdjęcia do oceny, raczej drobiazgi do poprawki (rękawy od dołu, tylny szew). Tkania zaskakująca - bardzo gruba, miła w dotyku i błyszcząca (co widać zresztą na zdjęciu), normalnie bardziej jakąś wełnę z kaszmirem przypomina niż 100% len. Mam lnianą marynarkę Boglioli, teoretycznie trzy razy droższą do SuSu i tak nie ma tak fajnej tkaniny. Gdzieś na StyleForum czytałem, że Solbiati robi świetne lny i chyba coś w tym jest. Model IMHO wart zainteresowania, ale rozmiarówka bardzo przebrana. Pierwsze wrażenie zatem - Washington absolutnie nie, Hudson chyba OK. Rozumiem, że w ramach dalszych ewentualnych eksperymentów powinienem próbować z Havaną, która ma krój niemal identyczny jak Hudson. A jak się ma do tego jeszcze Madison, bo według tabelki rozmiarów też prawie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FilipP Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Zgodnie ze słowami jednego z konsultantów, najwęższy model to washington i copenhagen, pózniej jest lazio, a cała reszta jest juz podobna z wyłączeniem napoli ktory jest w sylwetce troche szerszej i jort, ktory jest slim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Pytanie do posiadaczy marynarek z SuSu model Hudson z mieszkanki konopii i wełny Delfino: Jak oceniacie przewiewność tego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Czy można wytaliować marynarkę Washington? Mój krawiec powiedział, że kieszonka biletowa uniemożliwia dopasowanie marynarki. Czy ktoś już taliował ten model marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Mozna taliowac po tylnym szwie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszTomasz Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Ok, czas zmienić krawca. Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Hmmm, ten Suitsupply jest uzależniający... Kolejne dwa garnitury w przedsprzedaży łyknąłem... PS - który model ma najniżej położony górny guzik (najdłuższe klapy)? Na pierwszy rzut oka Hudson ma najkrótsze klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Pisałem wczoraj, że Hudson z mojego debiutanckiego zamówienia zdaje się leżeć nieźle, ale dziś zrobiłem zdjęcia i jednak już nie podzielam pierwszego wrażenia. Rozmiar 46, wymiary akurat idealnie zgodne z aktualną tabelą na stronie SuSu. Z przodu tak to wygląda, niestety "sukienka", też ciut za duży w klatce się zdaje. Z boku mi akcentuje lordozę (na razie nieusuwalną, niestety) i się nieładnie rozchodzi na siedzeniu. Widać też, że zapięcie mogłoby być ze dwa cm. niżej. Generalnie to jestem w kropce, z lekką przewagą oddania. Bo kombinować tu chyba trzeba sporo - zwęzić w klatce i jednocześnie poszerzyć niżej, rękawy skracać na styk dołem, może częściowo zaszyć szlice, ramiona też nie idealne, guzika obniżyć się nie da. Alternatywy istnieją, bo mam marynarki leżące na mnie lepiej i kupione taniej w TKMAxxie, np. w ostatnio nabytej i zgrabnie leżącej dwurzędówce, zmierzyłem 99 w klatce i 94 w talii - nietypowo niska różnica 5 cm, która mi akurat bardzo pasuje, w SuSu jest minimum 11. Jak radzicie - przerabiać, szukań innego kroju (ale chyba bardziej "regularnego" nie mają) czy odpouścić sobie jednak SuSu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Ramiona akurat wyglądają ładnie - nie widzę problemów. Sukienka lekka jest, ale ramiona lekko dominują nad dołem, czyli tragedii nie ma. Na pewno do oceny tego aspektu (może być czy nie) lepsze byłoby zdjęcie całej sylwetki. Trzeba również dobrze sprawdzić ew. skracanie rękawów dołem, żeby potem efekt skrócenia nie irytował (marynarka jest lniana, czyli rękawy lekko się skrócą). Natomiast punktem odniesienia są inne marynarki - ta nie jest tania, jeśli masz znacznie lepiej leżące, to nie ma co się upierać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Mnie najbardziej boli ta "szpara" na dole - źle to wygląda i chyba nie da się temu tak prosto zaradzić. Ramiona są w miarę OK, na tym "pufiastym" wszyciu są trochę luzy, ale do przeżycia. To jeszcze dla porównania pokażę jak wyglądają plecy i klapa w innej mojej marynarce: I wklęsłość mniejsza i na zadku dużu ładniej, a upolowane za 1/4 ceny SuSu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Znowu ten sam problem - zdjęcia, które nie oddają całości sylwetki. Strasznie trudno dokonać oceny, jeśli nie widzi się nóg. Jak dokładnie ocenić długość marynarki i położenie guzika bez takiego oglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 3 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2016 Położenie guzika odnosi się chyba do linii talii, pępka (u mnie jeszcze dochodzi wysunięty mostek - przy zbyt wysokim guziku klapy się opinają) - nie słyszałem, żeby nogi miały coś do tego. Długość marynarki jest akceptowalna, więc tej kwestii nie poruszałem (inna rzecz, że nie ma możliwości zgrania różnych kryteriów,np. jeśli ma dzielić sylwetkę na pół to nie zakryje pośladków). EDIT: trochę większa perspektywa wygląda tak, całości nie da rady zrobić (ultrazoom z wąskim kątem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Tak, guzik odnosi się do linii talii, ale nie jest to precyzja geometryczna, jest trochę tolerancji w górę lub dół (niewiele, ale jest), zwłaszcza, gdy rozważamy dobrą okazję cenową z wieszaka i nie oczekujemy dopasowania na 100%. Dobrze jest też porównać guzik to długości samej marynarki, a ta za kolei zależy od całej sylwetki (dzielenie na pół). Doświadczenia z takimi różnymi zdjęciami nauczyły mnie jak zgubna jest to perspektywa: za krótkie marynarki i te ze zbyt wysoko położonymi guzikami często mogą wyglądać na dobre. Dla długości marynarki duże znaczenie ma to, jaką mamy proporcję tułowia do nóg, oraz jaki rodzaj spodni nosimy (zwężane, czy nie, w tym samym kolorze co marynarka, czy nie). itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 10 godzin temu, TomaszTomasz napisał: Ok, czas zmienić krawca. Dziękuję za odpowiedź. Nie do końca krawiec nie miał racji. Z tyłu dużo nie zbierze materiału ponieważ są dwie szlice które przy nawet niedużym wykrojeniu rozjadą się i powstaną "dziury" Z nakładanymi kieszeniami nie ma problemu zebrać z przodu, natomiast z bietowką jest to niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 @irys akurat w zeszłą sobotę odbierałem Washington zebrany o ok. 8 cm na obwodzie talii... pacjent ma się doborze, ba wyśmienicie. Lepiej unikać kategorycznych sądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Kompetentna krawcowa upina planowana przerobke szpilkami i ocenia efekt. [przepraszam za brak polskich liter] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 2 minuty temu, mosze napisał: [przepraszam za brak polskich liter] Anniversary Update w akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irys Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 4 godziny temu, Hargin napisał: @irys akurat w zeszłą sobotę odbierałem Washington zebrany o ok. 8 cm na obwodzie talii... pacjent ma się doborze, ba wyśmienicie. Lepiej unikać kategorycznych sądów. To nie osąd, a doświadczenie Ostatnio walczyłem z Madisonem i faktycznie przy większym upięciu szpilkami zaczęło się rozjeżdżać. Nie twierdzę że się w ogóle nie da ,ale jest duże ograniczenie. (zależy ile ktoś musi zebrać w obwodzie) Dochodzi do tego szerokość bioder : Jeśli są bardzo małe (względem góry) i żeby uniknąć efektu "sukienki" linie wykrojenia należy ciągnąć dość znacznie do samego dołu co nie wpływa dobrze na ułożenie się szlic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 wielokrotnie było o tym pisane, że należy unikać przeróbek ponad jeden rozmiar... sądzę, że w zakresie przeróbki Madisona i Washingtona ponad rozmiar będą te same problemy - a na pewno nie przeszkadza w tym sama biletówka. W granicy jednego rozmiaru problem pomijalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 8 cm to jest jeden rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi