Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie za off top, ale w sprawie UPS też miałem podobną sytuację. Zamówiłem paczkę z Zalando, po tygodniu ciszy i braku paczki zadzwoniłem do UPS, żeby dowiedzieć się, co się stało. Okazało się, że paczka od kilku dni leży w magazynie w moim mieście; kurier nie chciał jej dostarczyć, gdyż była uszkodzona. Paczka podarta, zawartość w porządku, więc odebrałem. Teraz żałuję, że nie pociągnąłem tego dłużej i nie zapytałem nawet dlaczego 1. paczka była podarta 2. Nikt do mnie nawet nie zadzwonił. Kpina. 

W Twoim przypadku chyba krój Napoli będzie pasował lepiej (szersze ramiona niż w Lazio). Ja obstawiam rozmiar 50 (ramiona 48/klatka 112/talia 98). Być może będzie wymagał delikatnego taliowania. 

Faktycznie Napoli ma wyższy guzik niż Lazio, ale nie jest to duża różnica. 

Dzięki za poradę.

Zdecydowałem się na tą 50. 

Jeśli chodzi o kolor garnituru to w słońcu i dobrym, białym świetle jest taki jak na stronie, natomiast w pozostałych przypadkach kolor jak na zdjęciach. 

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-gładki/P4271.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Klasyczne-Napoli

Poniżej zamieszczam wspomniane zdjęcia, co myślicie, zostawić i dopasować czy jednak inny rozmiar potrzebny? Ewentualnie co by trzeba było zmienić w obecnym rozmiarze? Mi się wydaje że wystarczyło by wyszczuplenie marynarki no i oczywiście dopasowanie spodni. Z góry przepraszam za jakość zdjęć.

post-8140-0-98793200-1454848729_thumb.jp

post-8140-0-02643300-1454848740_thumb.jp

post-8140-0-56464000-1454848745_thumb.jp

Pewnie gdyby w ramionach był 1 cm mniej ,to wyglądałyby lepiej - jednak wtedy byłoby ciasno w klatce. Przód wygląda bardzo dobrze, a plecy przyzwoicie jak na RTW (chyba jeszcze nie rozprułeś szlicht, co powinno poprawić dopasowanie na samym dole). Ja bym nie taliował. Rękawy w punkt. Spodnie jak skrócisz powinny się układać lepiej. Generalnie IMHO jest ok, na ile pozwalają ocenić to średniej jakości zdjęcia. 

A to przypadkiem nie ciemne kolory mocniej eksponują jaśniejszą karnację?

Kontrast nie może być za duży, ale też za mały. W białym garniturze czuję, że wygladalbym jak żagiel ;)

Może jak kiedyś będę mieszkał gdzieś na południu i będę choć trochę opalony przez dłużej niż dwa tygodnie, spróbuję. Na razie będę podziwiał zdjęcia :)

• Oceniam pozytywnie 1

Też zwróciłem uwagę na ten biały garnitur, ale głównie z tego powodu, że szukam białych spodni. Do tej pory nie spotkałem satysfakcjonującego mnie materiału. Jednak nie widzę dla siebie zastosowania dla tej białej marynarki, całego białego garnituru raczej nie założę. Podobnie jak blekit mam jasne włosy i karnację.

Podobają mi się te spodnie http://eu.suitsupply.com/en/trousers/off-white-trousers/B773.htmlniestety są dość drogie, ale w sumie skoro biała marynarka miałaby wisieć w szafie to zakup garnituru nie byłby ekonomiczny. Zastanawiam się, czy te spodnie trzeba prać w pralni.

EDIT: Pojawiło się kilka nowych rzeczy w przedsprzedaży.

@Hargin

Dzięki sprawdzę :).

Mam jeszcze pytanie, a właściwie trzy.

1. Czy model Sienna jest rozmiarowo podobny do Lazio, w skrócie trzeba brać ten sam rozmiar?

2. Czy klapy w modelu Sienna są tak samo szerokie jak w Lazio? Nie wiem dlaczego w opisie Lazio jest "slim notch lapel", według mnie one nie są wąskie.

3. Chcę kupić w tym sezonie szary (jaśniejszy) garnitur, na ten moment są dwa:

http://eu.suitsupply.com/en/suits/havana-light-grey-plain/P4867.html

http://eu.suitsupply.com/en/suits/sienna-grey-plain/P4830.html

Zastanawiam się, czy tą Havanę będzie można rozkompletować, bo Sienna chyba się do tego gorzej nadaje. Oczywiście bardziej podoba mi się cena modelu Havana.

@Aron:

Ad.1 - mam wrażenie, że Sienna jest ciut obszerniejszy od Lazio w tym samym rozmiarze (różnica pomijalna - 1-2 cm w obwodzie talii),

Ad.2 - Sienna 0,5 cm węższe klapy w stosunku do Lazio 

Ad.3 - ja bym poczekał, aż pokażą do końca kolekcję (ściągnęli ze strony ostatnio jasno szary washington z wełny). 

• Oceniam pozytywnie 1

@Hargin

Coś nie podoba Ci się w tych szarych modelach Sienna lub Havana, skoro radzisz poczekać? Prawdę mówiąc najlepiej pasowałby mi Lazio (był w zeszłym roku z kamizelką), bo to model, który najlepiej mi pasuje. Washington jest dla mnie za bardzo wytaliowany - miałem do czynienia z wersją half lined, a w większym rozmiarze marynarka będzie za długa i nie dopasuję spodni.

Nie tyle, że mi się nie podoba, a lepiej wybrać z pełnego spektrum. Choćby właśnie mając opcję na 3 częściowy model.

Jeśli szukasz garnituru do zdekompletowania, to raczej Havana sprawdzi się najlepiej. Osobiście wolałbym jaśniejszą wersję, od tej zaproponowanej (notabene mam właśnie taką jasno szarą z sezonu SS2014, poniżej). 

290494ece8c11e81390f934cad3876ff.jpg

Mam pytanie do Kolegów posiadających garnitury/marynarki Washington. Jak oceniacie konstrukcję ramion (opisaną jako structured) w porównaniu do innych krojów - w szczególności Lazio, Havany/Hudsona albo Madisona/Soho?

Pytam, ponieważ konsultantka powiedziała mi, że modele Harris są najbardziej zbliżone pod tym względem wlaśnie do Washingtonów.

Washington ma "mocne" ramiona. Lazio jest lekki i miękki, a w przypadku Washingtona czuję marynarkę w ramionach. Ponadto, pewnie przez konstrukcję, musiałem wypuszczać materiał ze szwu na plecach, bo marynarka była za wąska i "trzymała" ramiona. Tak średnio jestem zadowolony z tej marynarki. Dodam, że mam wersję half-lined.

No właśnie z tego co dowiedziałem się na infolinii to Lazio w porównaniu do Harrisa ma dużo mniej wyraźna konstrukcje. Ciekawiło mnie jak to wyglada w praktyce. No nic, chyba sobie odpuszczę to zielone cudo, nie lubię mocno zaakcentowanych ramion w marynarkach a nie chce mi się bawić w zwroty.

Cool story alert:

Padłem ofiara niecodziennej sytuacji, dzisiaj miała przyjść do mnie przesyłka z SuSu, wracam do domu około 12:30, sprawdzam skrzynkę nic nie ma, mówie uff jeszcze nie było kuriera. Coś mnie ruszyło i sprawdziłem tracking na stronie, jest napisane delivered godzina 12:14 podpisane ABRAHAM ;Ooo, nie znam wszystkich sąsiadów na osiedlu, ale nie kojarzę nikogo kto by sie posługiwał tym biblijnym nazwiskiem. Jeszcze dwa razy sprawdziłem czy adres na zamówieniu sie zgadza, wszystko było ok. Poszedłem do sąsiadki i dowiedziałem sie ze był kurier cos marudzil, cos mu nie pasowała i pojechał dalej. No nic dzwonię do ups i tłumaczę wszystko, Pani przyjęła reklamacje (powiedziała że nie podają numerów do kurierów a szkoda bo prawdopodobnie by poszło sprawniej) i mówi, że w ciagu godziny ktoś sie ze mną skontaktuje, mam nadzieje, że to nie są słowa rzucone na wiatr, strasznie nie lubię takich zabaw z przesyłkami -,-

Piszę to w ramach informacji co moze pójść nie tak i też żeby wylać swoje żale, szkoda bo miałem dobre zdanie o ups, teraz trafiają u mnie do tego samego wora co DPD, dlatego szanuje inpost, nie trzeba się stykać z tymi gamoniami bezpośrednio.

Edit: + za szybki kontakt i juz wiedziałem u jakiego sąsiada zostawił kurier, no ale zeby nie zostawić informacji w skrzynce...ku przestrodze!:D

• Oceniam pozytywnie 1

Ok, ale co to za polityka zostawiania przesyłek u sąsiada? Rozumiem, że kurier do mnie dzwoni z pytaniem czy może zostawić "pod dwójką" - ja mówię tak lub nie. Ale nie może być tak, że na stronie jest informacja, że dostarczone do abrahama a ja nic o tym nie wiem. Chyba pyknąłbym skargę pisemną.

O to miałem największe pretensje, ani telefonu ani kartki w skrzynce nic, gdybym nie sprawdził trackingu to bym siedział jak ten debil i czekał. Abrahamem okazał sie sąsiad, którego nazwisko nijak tak nie brzmi, koniec końców jest wszystko w porządku.

Mam pytanie do kolegów bardziej doświadczonych w zakupach w SuSu. Który z ich garniturów polecilibyście jako uniwersalny, noszony do kilku razy w miesiącu, czasem 2-3 dni pod rząd? Spodobał mi się kolor modelu Havana traveller z możliwością dobrania spodni i marynarki w różnych rozmiarach, ale nie ukrywam, że wolałbym kupić coś tańszego (może któryś Lazio).

Wymiary: wzrost: 190cm, klatka: 98cm, talia: 89cm, rękaw: 66cm, pas: 90cm, biodra: 104cm, wewn. długość nogawki: 86cm.