Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po tych zdjęciach, to dla mnie marynarka wygląda ok - jaka by nie byłą - za duża / za mała. Jest chyba ciut za duża w ramionach, ale ich konstrukcja to skutecznie ukrywa. Natomiast mam wrażenie, że spodnie są za duże? Ściągnąłeś je mocniej paskiem i stąd taki (pardon!) bałagan w okolicach rozporka? Na tylnej części ciała też się marszczą. Jeśli tak, to trzeba je zmniejszyć u krawca (zwęziłbym też nogawki - po całości).

Opublikowano

Długość wydaję się właściwa... Nie wiem czy w mniejszej rękawy nie byłyby zbyt krótkie.

W każdy razie ja z tych zdjęć wyniosłem wiedzę, żeby przy swojej posturze do tego modelu się pod żadnym pozorem nie dotykać :)

Opublikowano

Spodnie są faktycznie za duże i musiałem trochę je ściągnąć paskiem, ale dopiero teraz na zdjęciach zauważyłem jak to widać. Dzięki. 

Na łopatkach faktycznie jest trochę napięty, ale raczej nie czułem, żeby było mi ciasno, a klapy się nie odchylają. Zdarza mi się trochę garbić i może dlatego. Jutro jeszcze raz przymierzę, no i zobaczę co powie krawcowa. Poza tym czy likwidacja fałdy nie polega na poluzowaniu marynarki w tamtych regionach (czy to raczej bliżej kołnierza?) i nie zlikwidowałoby od razu tego problemu?

Opublikowano

Zapragnąłem również zamówić garnitur SS. Kliknąłem size advisora dla Napoli, wpisuję moje wymiary (wzrost 176cm, klatka 100cm, upper/lower waist 84/88cm) - doradca sugeruje, abym wybrał rozmiar 44. No i fajno. Ale klikam w zakładkę "trouser dimensions" i tam mi mina zrzedła - według tamtej tabelki, szerokość w pasie dla rozmiaru 44 to 78cm!

Mam w miarę normalną sylwetkę, nie mam dużego zadka, ale w to za Chiny się nie zmieszczę. Według europejskiej nomenklatury spodnie noszę w rozmiarze 40/42, więc w SS musiałbym brać rozmiar 46/48, a to już odpada, bo marynarka będzie na mnie wisieć.

Podpowiedzcie mi proszę, czy to ja czegoś nie rozumiem i, wbrew temu co o sobie myślę, jestem niewymiarowy i szerokodupiasty, czy tu sami modele siedzą, że tak kupujecie te SS bez problemu? :)

Opublikowano

Z Napoli podziały sie dziwne rzeczy jeśli chodzi o wykrój Napoli w ostatniej kolekcji. Wygląda na przemianowane Livorno. Jest mało na dole i dużo na górze. Być może tę linię adresują na jakiś specyficzny rynek - np. uczestników klasycznej greckiej olimpiady (sądząc po proporcjach). Dobrze byłoby sprawdzić tę kwestię bezpośrednio w salonie. Ja będę miał możliwość dopiero z końcem sierpnia,

Opublikowano

Dzięki za sugestię, sprawdzałem, ale te shorty strasznie szerokie marynarki z kolei mają. Tam rozmiary się zaczynają od 104 w klatce przy rozmiarze 23, a talia to już w ogóle prawie 10-centymetrowa różnica względem moich wymiarów, więc mam wrażenie, że SHORT raczej dla brzuchatych facetów.

Bo, jak się domyślam, pewnie nie ma możliwości, żeby rozkompletować garnitur? Czyli marynarkę kupić w takim rozmiarze, a spodnie w innym? Po co pytam w ogóle, na pewno nie można :)

Opublikowano

Bo, jak się domyślam, pewnie nie ma możliwości, żeby rozkompletować garnitur? Czyli marynarkę kupić w takim rozmiarze, a spodnie w innym? Po co pytam w ogóle, na pewno nie można :)

Jeśli potrzebujesz potwierdzenia, to potwierdzam :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Z koniecznością dopasowania się liczę, jednak myślałem, że to będzie kwestia 3-5 cm. Przy zwężaniu marynarki o 10 cm lekko obawiałbym sie o stratę fasonu.

No nic, poprzeglądam, policzę, może zaryzykuję i coś wybiorę, najwyżej odeślę z powrotem.

Opublikowano

To możliwe:)

Zauważyłem również, że jak przystało na rynek amerykański, garnitury są minimalnie obszerniejsze (w moim przypadku Soho i Madison) niż obecna kolekcja :)

Ja mam dokładnie odwrotne wrażenie. Pisałem już o tym wcześniej. Tegoroczny Maddison jest odrobinę obszerniejszy niż ten z 2013r. 

Opublikowano

W krajach UE jest najtaniej - bo odpadają koszty celne i ryzyka kursowe (tam gdzie cena podana jest w €). Już dla UK ceny w przeliczeniu do euro prawie się podwajają. Tak samo jest Rosji, Chin czy USA. Stawiam, że produkcja w Chinach nie zmienia kanałów dystrybucji, czyli przez magazyn centralny w Holandii. W sumie nie jest to jakoś szalenie dziwne. Bardziej interesujące jest w przypadku MassimoDutti, gdzie ceny w Hiszpanii i Portugalii są o ok. 30% niższe niż w pozostałych krajach UE.