Pepo Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Dzisiaj dokończyłem kolejny portfel, ten sam wzór, ale miał być z cienkiej skóry, jednak ta 1mm którą mam jest zbyt miękka i nie nadaje się do tego zbytnio, wzmocniłem więc plecki 1.8mm juchtem. Farbowałem tym razem innym barwinkiem (bejcą rustykalną ) Wewnętrzny kawałek skóry zrobiłem trochę za długi, przez co się wygina po złożeniu portfela no i dodatkowo przez delikatną skórę karty mają trochę luzu. Jednak i tak efekt bardziej mi się podoba niż ten przedwczorajszy Następny w kolejce jest pas do brzytwy jak tylko dojdzie do mnie kawałek grubszego juchtu, pokrowiec na brzytwę i może spróbuję uszyć jakiś pasek do zegarka, muszę się tylko zorientować bardziej jak załatwić sprawę z metalowymi częściami @edit Muszę też więcej uwagi poświęcić krawędziom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 11 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2016 Do paska potrzebujesz tylko klamry, są do kupienia porządne i ładne na allegro oraz na KMZiZ. Ja mogę polecić tę: http://allegro.pl/klamra-18-20-22-mm-klamerka-sprzaczka-mat-polysk-i5912383927.html - dobrze wygląda i nie rzuca się za mocno w oczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Tym razem powstał pokrowiec na brzytwę 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 21 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2016 Po pokrowcu, przyszedł czas na pas do polerowania brzytwy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 7 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2016 Kolejny portfel, ten akurat przeznaczony dla mnie 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 10 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2016 Takie oto wykonane dla kolegi spoza forum. Kasztan. Szer: 20->18cm 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 8 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2016 Zawsze jak chciałem przewieźć maszynkę ze świeżo założoną żyletką to musiałem bawić się w szukanie jakiegoś pojemnika do którego mogę załadować samą maszynkę, postanowiłem więc sobie zrobić pokrowiec na głowicę Wyszedł dosyć spory, zdecydowanie można było go trochę odchudzić, ale stwierdziłem, że i tak mi się podoba i swoje zadanie będzie spełniał. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Tym razem pokrowiec na maszynkę do golenia w formie pudełeczka Nie umiem robić zdjęć plus sztuczne światło zrobiły z tą skórą dziwne rzeczy No i muszę dorobić jeszcze jakieś zapięcie, ale nie mam na razie sprzętu do nabijania nap, a może lepiej tutaj dać knopik? Hmmm PS: To moje pierwsze formowanie na mokro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 jestem pełen uznania dla efektu końcowego i postępów gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 @Hargin, dziękuję bardzo Chciałbym kiedyś mieć takie umiejętności jak nasi forumowi mistrzowie Tym razem wykonałem swój pierwszy pasek do zegarka: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Najważniejsza zasada przy robieniu zdjęć z lampą błyskową - wyłącz lampę błyskową! I używaj światła słonecznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 ewentualnie... http://strobist.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 @wodzu, przy robieniu zdjęć tego paska nie została użyta żadna lampa błyskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Ale na pewno użyłeś jakiegoś mocnego sztucznego światła, które świeci punktowo. To nie może wyglądać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 22 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Zdjęcie robiłem chwilę przed wstawieniem tutaj, więc nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Dzisiaj w końcu przywiozłem z domu wkrętarkę i mogłem zrobić własnoręcznie konika rymarskiego w wersji mini. Stolarz ze mnie prawie tak słaby jak fotograf, ale ciężko było mi uciąć te kątówki równo piłą za 14 złotych, no i troszkę się śpieszyłem bo byłem podekscytowany całym tym przedsięwzięciem. Kątówki strugane z Castoramy też nie powalają jakością, wkręty zmieniłem w pewnym momencie na gwoździe, bo po prostu pękały (co widać na zdjęciach), ale sam koszt zrobienia czegoś takiego nie licząc narzędzi to jest około 20-25 złotych, a więc kilkukrotnie taniej niż gotowe produkty ze sklepu. Co prawda, nie wygląda to tak dobrze jak gotowiec, ale myślę, że jest równie funkcjonalne, no i przede wszystkim wykonane przeze mnie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Ja się na konikach słabo rozeznaję czemu służy ta machineria? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Do tego co widać na drugim i trzecim zdjęciu, przytrzymuję skórę, żeby można było swobodnie sobie szyć na dwie igły Wcześniej używałem imadła i dwóch desek, to rozwiązanie jest o wiele wygodniejsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Strzelam, że chodzi o przytrzymanie obrabianego kawałka skóry w celu wykończenia krawędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 No to czekamy na efekty poprawy komfortu "pracy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Pepo, jeśli mógłbym coś zasugerować, to dużo wygodniejsze byłyby takie końcówki, szczególnie, przy szyciu pasków. Tak jak na zdjęciu obciągniete skórą, wtedy nie będzie śladów na skórze. Ogólnie props za wykonanie i tak trzymać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Do ścisków jest przyklejona skóra, ale tylko wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Tak czy inaczej wygodniejsze będą takie jak piszę, przemyśl to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Posłucham doświadczenia i zrobię jak mówisz Filip @xkoziol, niestety, z czterech krzeseł tylko jedno ma komplet 3 poziomych desek w oparciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Widocznie nie Ty jeden w tym mieszkaniu robiłeś konika rymarskiego Tak czy siak, fajnie że Ci się chciało, gratulacje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi