Wodzu 3,421 Report post Posted November 11 2 godziny temu, pablocito napisał: Spodnie nie tyle , za krótkie co może za szerokie na dole nogawki, jak na taką długość? Zwęź do 17, 18 cm i będą ok. Ładny kolorystycznie zestaw, choć brązowe buty byłyby moim zdaniem lepsze. Marynarka nie razi. Do każualu jest w porządku welur mnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie zgadzam się, nawet po zwężeniu nogawki będą za krótkie (chyba, że spodnie były planowane na Pitti Uomo). 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mosze 2,194 Report post Posted November 11 Zgadzam się. Ponadto, wg mnie marynarki są również o rozmiar za krótkie (w obu zestawach z tej strony). Quote Share this post Link to post Share on other sites
kamilp 43 Report post Posted November 14 W dniu 11.11.2019 o 18:26, Tanatos70 napisał: Marynarka IMO bardzo fajna i dobrze na Tobie leży. Nie razi mnie jej "krótkość". Ale już spodnie niestety tak. Szkoda bo jak na poprzednich zdjęciach mają ładne, żywe kolory. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aras 88 Report post Posted November 15 Podsumowując temat spodni:) Żółte właśnie są wydłużane, a krótkość rdzawo-pomarańczowych to bardziej efekt ich zbyt mocnego podciągnięcia i "wymiętolenia". Normalne "wiszą" tak, iż nogawka dochodzi do buta. Postanowiłem jednak je delikatnie zwęzić i powinno być ok:). 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aras 88 Report post Posted November 15 Tym razem marynarka na pewno nie za krótka... być może nawet dla niektórych za długa?... SuSu / Profuomo / Bytom / jakieś jeansy / Berwick 6 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pablocito 202 Report post Posted November 15 Tym razem marynarka na pewno nie za krótka... być może nawet dla niektórych za długa?... SuSu / Profuomo / Bytom / jakieś jeansy / BerwickDługość marynarki dobra, ale guzik trochę za wysoko moim zdaniem. Spodnie znowu podciągnąłeś, czy to ich realna długość? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aras 88 Report post Posted November 15 Guzik jak to w SuSu. Raz Long ma guzik niżej, a raz tak samo ja Regular. To akurat ten drugi przypadek... Nie zawsze "niższy" guzik się sprawdza. Czasem wywołuje efekt sukienki. Spodnie - nie pamiętam:) Chyba są tak długie/krótkie i już nic z nimi zrobić się nie da... Lepiej wyglądają z butami za kostkę:) Mały plus: nogawka jest raczej wąska. Quote Share this post Link to post Share on other sites
xkoziol 6,177 Report post Posted November 15 56 minut temu, Aras napisał: Guzik jak to w SuSu. Raz Long ma guzik niżej, a raz tak samo ja Regular. To akurat ten drugi przypadek... Nie zawsze "niższy" guzik się sprawdza. Czasem wywołuje efekt sukienki. Spodnie - nie pamiętam:) Chyba są tak długie/krótkie i już nic z nimi zrobić się nie da... Lepiej wyglądają z butami za kostkę:) Mały plus: nogawka jest raczej wąska. Powiedz, że prezentowane długości spodni (przy, za każdym razem fajnej górze) to jakaś zabawa z nami, prowokacja... 2 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aras 88 Report post Posted November 15 3 hours ago, xkoziol said: Powiedz, że prezentowane długości spodni (przy, za każdym razem fajnej górze) to jakaś zabawa z nami, prowokacja... Rozgryzłeś mnie! To szeroko zakrojona akcja dywersyjna mająca na celu przykrycie wątku z super fajnymi skarpetkami Beny23. A na serio. Skarpetki Beny23 są świetne. Za krótkie spodnie wydłużam. Przy fotografowaniu innych będę 10 razy sprawdzał, czy nie są za bardzo podciągnięte lub czy nie robię jakiegoś wykroku który je podnosi. Z drugiej strony wyznaję zasadę: lepiej 1 cm za krótkie niż 5 cm za długie. Nic mnie tak nie irytuję, jak harmonika na butach... Mam też takie wrażenie, po lekturze dziesiątków zdjęć z tego forum, że spora część kolegów nosi spodnie o podobnej długości do moich jeansów (nie mylić ze sztruksami) a jedynie ujęcie (nachylenie i wysokość aparatu) powoduje maskowanie faktycznej długości spodni. Nie zmienia to faktu, że gdybym mógł, to bym te jeansy wydłużył odrobinę. Obiecuję poprawę. 3 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wodzu 3,421 Report post Posted November 15 W CMDNS aż strach coś wrzucać. Z wakacji... 16 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pablocito 202 Report post Posted November 15 I strach też komentować.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szydlowsky 602 Report post Posted November 15 Całe szczęście że bez skarpet 😎 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,539 Report post Posted November 15 32 minuty temu, Szydlowsky napisał: Całe szczęście że bez skarpet 😎 Żółtych Quote Share this post Link to post Share on other sites
Najmniejszy 188 Report post Posted November 15 Fajna koszula, podzielisz się jej źródłem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kamizelka 693 Report post Posted November 15 14 minut temu, Najmniejszy napisał: Fajna koszula, podzielisz się jej źródłem? MTM od Luxire. W dniu 25.06.2018 o 18:55, Wodzu napisał: Część mojego najnowszego zamówienia - koszula z tego materiału: https://luxire.com/products/gov-linen-cornflower-blue-wide-stripes-541415_bt#/ ... @Wodzu bardzo fajny zestaw Chodzi za mną flanela z takimi kieszeniami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wodzu 3,421 Report post Posted November 16 Dzięki! Zgadza się, to koszula Luxire (spodnie zresztą też). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Karol G. 645 Report post Posted November 16 3 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,539 Report post Posted November 16 @Karol G., Dałbym chyba ciemniejsze spodnie, aby dodać kontrastu. Ciemny granat, może nawet jeansy. No i mankiet koszuli się gdzieś zagubił. Podoba mi się góra. Skąd marynarka ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Karol G. 645 Report post Posted November 16 @Żorż Ponimirski TK Maxx - Cinque Z dżinsami też ją czasem noszę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,211 Report post Posted November 17 Taki trochę oklepany zestaw, ale u mnie od dobrych kilku lat się sprawdza: M65 John Partridge, kaszkiet Jules B, kamizelka SuSu, koszula Osovski. krawat EoE, sztruksy Massimo Dutti, buty Yanko: 9 4 Quote Share this post Link to post Share on other sites
pablocito 202 Report post Posted November 17 No nie pasuje mi ta M65 do kamizelki i krawata (już tu kiedyś było podobne połączenie i zakończyło się karczemną awanturą), ale po Twoim nowym płaszczu możesz ubrać co chcesz. To był look roku. Nota bene krawat, kaszkiet, rękawiczki i buty pięknie harmonizują. Spodnie i kamizelka tez. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tanatos70 13,211 Report post Posted November 17 Nie no, klasyka 😉: 3 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blondas 1,150 Report post Posted November 18 No bez przesady, brakuje Ci przecież długopisów, z czym do ludzi? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Żorż Ponimirski 2,539 Report post Posted November 18 7 godzin temu, pablocito napisał: No nie pasuje mi ta M65 do kamizelki i krawata (już tu kiedyś było podobne połączenie i zakończyło się karczemną awanturą) Myślę, że tamta awantura byłaby o wiele łagodniejsza w przebiegu gdyby zestaw trafił tutaj, a nie do CMDNS. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
lubo69 6,357 Report post Posted November 18 7 godzin temu, Tanatos70 napisał: Nie no, klasyka 😉: Różnica jest taka, że - jak Kolega dobrze pamięta - wówczas nosiło się to, co akurat było...😉 1 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites