Midlife-Crisis Napisano 6 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2017 No i jaką poszetkę do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 @Milten, dwa słowa o koszuli? Kołnierzyk button-under? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 To raczej wersja pincollar ale na guzik. Nie pamiętam jak to się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 @lubo69 A to czasem nie jest tab collar? Wydaje mi się że widzę tam kawałek patki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Tak, możliwe, ale zapewne @Milten rozwieje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milten Napisano 7 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 @Milten, dwa słowa o koszuli? Kołnierzyk button-under? To koszula tab collar Szarmanta. Miedzy wyłogami kołnierza znajduje się tabka zapinana na gruby guzik, który podnosi i eksponuje krawat, oraz odciąga węzeł od szyi dając duży komfort, według mnie nieporównywalny z innymi kołnierzami (jedynie szpilka w pin collar wydaje się działać na tej samej zasadzie). Dodatkowo wyłogi są blisko siebie i blokują węzłowi możliwość poluzowania się, a więc nie ma potrzeby poprawiania węzła krawata w ciągu dnia. Dodatkowym atutem wpływającym przede wszystkim na komfort, jest możliwość zawiązania krawata dużo lżej niż w innych koszulach (prócz pin collar, jednak nie mam żadnego pin collara, więc nie mogę być pewny na 100%). Działa to tak, że niedociągnięty luźny węzeł zapinamy tabką, która umiejscawia węzeł praktycznie na szczycie, a wyłogi nie dają się rozwiązać lekko ściśniętemu węzłowi, który wystarczy troszkę dociągnąć na szczyt. Według mnie rozwiązanie z tabką powinno znaleźć się w każdym kołnierzu, w którym dyskretna implementacja tego elementu jest możliwa (raczej nie prawdziwy szeroki cut away). A co do reszty to podobają mi się mankiety koktajlowe, interwały pomiędzy guzikami na plisie, guziki perłowe. Materiał jest raczej delikatny i nie posłuży zbyt długo(twill s140 two ply), oddycha dosyć dobrze, ale mam koszule button down z zefiru i w dotyku jest przyjemniejsza, a oddycha genialnie jak na bawełnę. 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 7 Maj 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2017 Na dzisiejszej imprezie Cars&Coffee 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWojtylak Napisano 9 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2017 Wreszcie udało mi się obfotografować moją M43 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 12 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2017 Debiut w tym wątku. Marynarka - lniana Susu Koszula - Massimo Dutti Spodnie - HM Pasek - Massimo Dutti 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 12 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2017 Spodnie ... hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2017 3 godziny temu, Midlife-Crisis napisał: Spodnie ... hmm 'Ale, że co'? - normalny, w miarę jednolity denim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 6 godzin temu, Midlife-Crisis napisał: Spodnie ... hmm 2 godziny temu, Koval napisał: 'Ale, że co'? - normalny, w miarę jednolity denim... @Midlife-Crisis rozwiniesz? Również nie rozumiem za bardzo ocb.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Podejrzewam, że @Midlife-Crisis miał na myśli to, co się dzieję z materiałem w okolicy rozporka. Co do samej marynarki - wg mnie jest zbyt obszerna, za długa i ma zbyt wysoko umieszczony guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Rzeczywiście ze spodniami nie zadziało się tam najlepiej.. pamiętaj jednak, że zdjęcia uwydatniają czasami niektóre szczegóły, a na żywo wygląda to ok. Wg mnie całość się broni.. pognieciony len, casualowa koszula, nieidealne dżinsy. Co do rozmiarów marynarki to się będę bronił. Owszem guzik w Havanach mógłby być niżej, kolejny mój zakup to będzie Hudson imoże będzie z tym lepiej. Natomiast marynarka napewno nie jest za długa i za obszerna. Może to również kwestia zdjęcia, perspektywy, ale też materiału. Czysty len jednak układa się zupełnie inaczej niż wełna. Dla porównania wrzucam nieco inne ujęcie lnianej vs havana z wełny traveller (obie w tym samym rozmiarze 25). Edit. Wrzucam jeszcze zdjęcie całej sylwetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Mierzyłeś rozmiar 24? Jeżeli tak, był zbyt ciasny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Nie mierzyłem. Rozmiar 24 napewno będzie za ciasny w klatce i talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 18 godzin temu, Pablo84 napisał: @Midlife-Crisis rozwiniesz? Również nie rozumiem za bardzo ocb.. Mam niestety na myśli jakość spodni z HM (nie, żebym rzeczy z HM nie miał). Akurat zdjęcie z otwartą marynarką eksponuje to (okolice rozporka jak @MH_fan wspomniał). Dobrze uszyte i dopasowane spodnie tego nie robią. Na dalszych zdjęciach się już bronią, bo tego nie widać. Nosiłbym do dobrze dopasowanej dzianiny, która by problematyczną partię częściowo zakryła i efekt zneutralizowała. Koszula mi się za to bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Zgadzam się (po 3 miesięcznym użytkowaniu), że spodnie nie są jakiejś ekstra jakości, ale kosztowały jedynie 79zł . Ostatnimi czasy mam problem z zakupem dżinsów, które wytrzymały by dłużej niż 6-8 miesięcy (Wrangler, Tommy Hilfiger). Każde i tak przecierają się w którymś miejscu i muszę reklamować, więc nawet dokupiłem 2 parę tych z HM. Odpowiada mi kolor i fason (stan regular, slim fit). Koszula jest z poprzedniego roku, ostatnio stała się moją ulubioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 4 minuty temu, Pablo84 napisał: Zgadzam się (po 3 miesięcznym użytkowaniu), że spodnie nie są jakiejś ekstra jakości, ale kosztowały jedynie 79zł . Ostatnimi czasy mam problem z zakupem dżinsów, które wytrzymały by dłużej niż 6-8 miesięcy (Wrangler, Tommy Hilfiger). Każde i tak przecierają się w którymś miejscu i muszę reklamować, więc nawet dokupiłem 2 parę tych z HM. Odpowiada mi kolor i fason (stan regular, slim fit). Koszula jest z poprzedniego roku, ostatnio stała się moją ulubioną. Dżinsy z niewielkim udziałem elastanu nie przecierają się tak szybko. Na pewno znajdziesz coś na ten temat tutaj. TH nie jest dobrą marką, za to w miarę drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 Mam w planach sprawdzić Levi's model 508. Poszukam czegoś z dodatkiem elastanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 13 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2017 4 minuty temu, Pablo84 napisał: Mam w planach sprawdzić Levi's model 508. Poszukam czegoś z dodatkiem elastanu. Przymierz levisy 511, ew. w tkmax mozna spotkać TH z dodatkiem elastanu - obie pary polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 15 Maj 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2017 W końcu się odważyłem na biały garnitur. Wybrałem dwurzędówkę z układem 0x0 + pas z 100% piki bawełnianej Na razie ekspoloruję ten temat, ale z tego co wiem konwencja noszenia tego garnituru pozwala na zmianę koloru pasa Na bardziej casualowe momenty nie mogłem sobie odmówić i poszedłem w ogrodniczki 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Santino Napisano 15 Maj 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Maj 2017 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 17 Maj 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wincenty Napisano 23 Maj 2017 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2017 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi