bartazz Napisano 25 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2014 Od niedawna jest także opcja zamówienia w Polsce. http://kalta.pl/rekawiczki-z-pekari.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2014 Kupiłbym je bez zastanowienia gdyby nie fakt iż wiem, że pewnego mroźnego wieczoru zgubię je w jakimś lokalu o mnie lub bardziej wątpliwej reputacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 30 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2014 Kupiłem dzisiaj w Poznańskim Tkmaxx (City Center) rękawiczki Dents i jestem bardzo zaskoczony jakością wykonania (pół klasy wyżej od Kuca). Kosztują 129 zł - warto. Nie ma informacji o skórze ale to z pewnością owca. Wewnątrz dzianina akrylowa. Została jedna ciemnobrązowa para M, dwie czarne, i jedna brązowa ale z paskiem na nadgarstek. A tak przy okazji, jeśli ktoś znalazłby te rękawiczki w którymkolwiek TK, w rozmiarze M, ale w jasnym brązie lub karmelowe to prosiłbym o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregorian Napisano 31 Październik 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2014 Kupiłbym je bez zastanowienia gdyby nie fakt iż wiem, że pewnego mroźnego wieczoru zgubię je w jakimś lokalu o mnie lub bardziej wątpliwej reputacji W przyrodzie nic nie ginie. W jednym zgubisz, w innym znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Panowie, co to za skóra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulyt50 Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 Wygląda na pekari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 3 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2014 No właśnie nie do końca, bo pekari ma kępki włosów po 3-4 sztuki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 A ja z innej beczki - znacie jakieś dobrego (przynajmniej na poziomie wyrobów Kuca) producenta rękawiczek (RTW), którego wyroby dostępne są w internecie ? Szukam czegoś ze skóry licowej, z zapięciem paskowym na nadgarstku i z ociepleniem naturalnym (wełna/kaszmir). Mam dwie pary od Kuca i zasadniczo jestem zadowolony, ale są bardzo szerokie w nadgarstkach (mimo, że brałem najmniejszy dostępny, męski rozmiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2014 Potwierdzam, nadgarstki u Kuca to kosmos, nawet przy rozmiarze 20 (brałem na prezent - dla mnie cała rękawiczka za ciasna, a nadgarstek za szeroki). Ja akurat mam teraz jedną parę samochodówek i tu była kwestia skrócenia paska z napą, ale w tradycyjnych rękawiczkach bez ściągacza musiałem z tym żyć, do czasu ich zagubienia. Tymczasem wspomniane Dents. Ocieplenie niestety 100% akryl, choć dla mnie to mały plus... kobieta ma uczulenie na wełnę, więc nie pozwoliłaby się dotykać po zdjęciu rękawiczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paero123 Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Panowie, co to za skóra? Na moich jest napisane "real pig skin" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekM Napisano 19 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2014 Xkoziol, nie mówię tego ze złościwością, ale zdziwiłeś mnie dodając merytoryczny post ps Tak, mój post też nie jest merytoryczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptakug Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Xkoziol z tych osób co podałeś to gdzie najlepiej zamówić rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2014 Ptakug, podaj kryteria zawężające wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 A może ktoś ze zorientowanych osób kojarzy może, czy w okolicach Katowic działa jeszcze jakiś rękawicznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 27 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2014 Panowie, gdzie mogę kupić rękawiczki zamszowe, najlepiej nieocieplane, w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Panowie, gdzie mogę kupić rękawiczki zamszowe, najlepiej nieocieplane, w rozsądnej cenie? Czesław Jamroziński 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Panowie, gdzie mogę kupić rękawiczki zamszowe, najlepiej nieocieplane, w rozsądnej cenie? http://www.southcombe.com/search/suede https://www.chesterjefferies.co.uk/ http://www.glovesonhand.co.uk/wa/searchProducts?searchString=suede&site=43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Jamroziński w Warszawie robił chyba na podstawie przesłanego obrysu ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 28 Listopad 2014 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2014 Jak wcześniej napisaliśmy w wątku, już niestety tak nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 1 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2014 Witam!Posiadam rękawiczki od Kuca już drugi czy trzeci sezon. Skóra jelenia, na stronie pod nazwą zimowe i ocieplane. Ocieplenie takie jak wstawił kolega Bażant. Z przykrością stwierdzam, że mimo ogólnego zadowolenia z jakości rękawiczek, ocieplenie to nie daje rady na dużych mrozach. Są dni, już w chwili obecnej. że przy dłuższym staniu na dworze mam skostniałe ręce. Będę musiał chyba się rozejrzeć za czymś cieplejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapsajm Napisano 7 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2014 Czyli mamy te same rekawiczki. Ja mam raczej odmienne zdanie, co do ich ciepłości, która jest dla mnie w zupełności wystarczająca (2 lata temu przeszły test w Wilnie przy -20oC). Mam już 4 pary rękawiczek od p. Kuca, zmodyfikowane zgodnie z moimi oczekiwaniami - chodzi głównie o nadgarstek, który w standardowej wersji jest niezwykle obszerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 Czy o skórzane rękawiczki trzeba jakoś specjalnie dbać? Natłuścić je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 Witam Ostatnio kupiłem rękawiczki na kalta.pl, ale przyszły mi bez paragonu. To u nich normalna praktyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 Czyli mamy te same rekawiczki. Ja mam raczej odmienne zdanie, co do ich ciepłości, która jest dla mnie w zupełności wystarczająca (2 lata temu przeszły test w Wilnie przy -20oC). Mam już 4 pary rękawiczek od p. Kuca, zmodyfikowane zgodnie z moimi oczekiwaniami - chodzi głównie o nadgarstek, który w standardowej wersji jest niezwykle obszerny. Na jakiej zasadzie jest ta modyfikacja? Co można poprawić? Czy jest to opcja z dopłatą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Mateusz- Napisano 9 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2014 pora roku odpowiednia więc wrzucam małe przypomnienie Warszawa: Tomasz Kowalski - Chmielna 10, (22) 827 48 70 - do 19:00 Jan Koziarski - Ogrodowa 13/29, 501 131 421 - nie odbiera Maria Giedroyć - Śniadeckich 18/19, (22) 621 80 62 - do 18:00 Anna Serafińska-Szweryn - Hoża 35, (22) 621 73 10 - do 18:00, czas oczekiwania: min. 6 tyg. Czesław Jamroziński - Marszałkowska 83, (22) 628 16 13 - z reguły do 19:00, czas oczekiwania: 7-10 dni Marian Bąkowski - Świętojańska 9, (22) 831 35 21 Panowie znacie może orientacyjne ceny w tych zakładach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi